Konstantin Vassiljev mängib pühapäeval Poola meistritiitlile. Foto: Bialystoki Jagiellonia
Jalgpall
29. mai 2017, 17:19

Konstantin Vassiljev Poola liiga metsikust finišist: tuleb huvitav nädal

Poola jalgpalli kõrgliigat ootab pühapäeval sajandi lõpplahendus. Esinelik on kahe punkti sees ning kvarteti kõik liikmed lähevad omavahel silmitsi. 

Eile toimunud eelviimases voorus alistas teisel kohal paiknev Konstantin Vassiljevi koduklubi Bialystoki Jagiellonia võõrsil Nieciecza Bruk-Bet Termalica tulemusega 2:1.

Kõigest 750 elanikuga Nieciecza külas peetud kohtumises läks Jagiellonia liiga kaheksanda vastu küll 2:0 juhtima, kuid Bosnia poolkaitsja Vlastimir Jovanovici 25 meetrilt löödud ristnurgapurakas pakkus Bialystoki fännidele närvilised lõpuminutid, mille sisse mahtus ka kodutiimi poolt eksitud penalti.

 „Kõik oli hästi selle hetkeni, kuni me kolmandat väravat ei löönud,“ sõnas Konstantin Vassiljev Õhtulehele. „Siis pani vastane elu värava ja see muutis meid veidi närviliseks. Arvatavasti kohtunik eksis, kui ta penalti määras, aga õnneks oli meie väravavaht tasemel. Lõpp hea, kõik hea.“

Viimases voorus kohtub 41 punkti kogunud Jagiellonia koduväljakul Poznani Lechiga, kes hoiab sama silmade arvuga kolmandat positsiooni. 43 punktiga liider Varssavi Legia võõrustab Gdanski Lechiat, kel kirjas samuti 41 punkti. Pühapäeval jaotatakse tiitel ning eurokohad – esikoht asub Poolat esindama Meistrite liigas, järgmised kaks Euroopa liigas. Neljas jääb sootuks tühjade kätega.

 „Teeme, mis vaja teha, et kodumäng võita, siis ootame,“ kommenteeris Kostja. „Kõik saavad aru, et pinge pole sees ainult meil, vaid kõikidel esineliku klubidel. Kindlasti tuleb huvitav nädal. Mida mängupäev lähemale, seda rohkem hakkavad ajalehed kirjutama ning analüüsima.“

 Sel hooajal oivalises vormis olev Vassiljev on Poola kõrgliigas kirja saanud 13 väravat ning 13 resultatiivset söötu. Pärast aprilli alguses saadud tagareie vigastust pole ta aga skoorinud ega tabamustele passe andnud. 

„Sellised perioodid tulevad,“ lausus Eesti koondislane. „Vigastus viis heast rütmist välja, aga kõige tähtsam on see, et meeskonnas kõik toimib. Tuleb veel üks pingutus teha, et see oleks hea hooaeg.“

Vassiljevil on tiitli võitmiseks tarvis kodumäng Poznani Lechi vastu raudpolt võita, kuid ainult sellest ei piisa. Jagiellonia triibulistes särkides fännid peavad lootma, et Varssavi Legia ei triumfeeri samal ajal Poola pealinnas peetavas kohtumises Gdanski Lechia vastu.

Legia viigi korral lõpetaksid nad Jagielloniaga küll samadel punktidel, kuid põhihooajal (Poola liiga pooldus pärast 30 mängu kaheks kaheksast tiimist koosnevaks osaks) edestas Bialystoki klubi Legiat ühe punktiga, mis saaks lõpptabelis otsustavaks. Kui Legia kaotab ning Jagiellonia võidab, oleks täpselt sama palju punkte Kostja koduklubil ning Gdanski Lechial. Ka sel juhul saaks otsustavaks põhihooaeg, mil Bialystok tõmbas pikema õlekõrre.