Foto: TEET MALSROOS
Nädala TOP
2. juuni 2017, 18:34

Top | IRLi kaduv hiilgus (17)

IRLi kaaperdanud Res Publica poistebänd pole veel kaugeltki surnud. Pigem vastupidi. Sest hääbuvast IRList edukalt Euroopa kontrollikotta emigreerunud Juhan Partsi juurde kolis riigikogust ka Ken-Marti Vaher, seega on pool bändi jälle koos come-backi tegemas. IRLi kehva reitingut vaadates tuletavad need lahkumised meelde pigem rottide põgenemist uppuvalt laevalt. Isegi Liisa Pakosta ei tahtnud Vaheri asendusliikmena riigikokku asuda. Nii saab platsi puhtaks lööva luuamehega võimule tulnud IRL riigikokku lõpuks ka kojamehe – kas endise hiilguse riismeid kokku pühkima?

Taavi Aas ja Ülemiste vanake

Tallinna tegevlinnapea hellitusnime kandev Taavi Aas teatas enesekindlalt, et mingit Lasnamäe kiirtrammi pole vaja, sest bussidest piisab täiesti. Ühistranspordi koha pealt on pealinn järelikult valmis saanud. Seega on juba pool sajandit kiirtrammist rääkijad olnud valel teel. Aas on vaid unustanud, et kui Tallinn valmis saanud, tuleb Ülemiste vanake ja uputab linna ära. Aasale vastulöögi andnud Keit Pentus-Rosimannus võrdles Tallinna busse aga aurusaunaga. Huvitav, millal ta viimati ühistranspordis sõitma alandus? Ja on tal selleks roheline kaart ikka olemas?

Ratase lühike pink

Keskerakonna peasekretäri Jaak Aabi nime kerkimine riigihalduse ministri kandidaadiks vestab meile Jüri Ratase lühikesest pingist. Kahe venelasest ministri järjestikune põrumine on ka erakonna enda sedavõrd ära ehmatanud, et enam ei riskita nendega valitsusliikme kohal katsetada – järjekordne ämber kõigutaks juba Ratast ennast. Kuid Aabi tõus ministriks toob uue mure. Keda küll panna tema asemel peasekretäriks, kes oleks usaldusväärne ega mõjuks klounina?

Mupo prügi vastu

Tallinna prügivedajate suhtes hambutu linnavõim otsustas hambaid näidata hoopis prügiga kimpus nõmmekate vastu. Protestiks korralageduse vastu linnavalitsuse ette prügikoti toonud nõmmelasi võttis vastu mupo tugevdatud družiina. Kui linn oleks sama resoluutselt tegelenud ka prügiveo muredega, poleks protestiaktsiooni ehk vaja läinudki. Seni on linn juba mõnda aega jaganud kinnitusi, et kui kõik veel päris korras pole, siis kohe-kohe saab korda.

Ratas põletas pensionilisa

Kuigi Keskerakonna jaoks oli enamus Taavi Rõivase poolt peaministrina tehtust kõige halva kehastus, on Jüri Ratas bojaariliku eralennukiga reisimise kombe Rõivaselt üle võtnud. Ratase lend Kreekale ja Küprosele maksis 30 tuhat eurot. Tõlgime selle summa Keskerakonna valijale arusaadavasse keelde: see lend läks maksma ligi 400 pensionäri 77-eurose pensionilisa.