Eesti võrkpallikoondis. Renee Teppan pildi keskel number 7.Foto: Alar Truu
Võrkpall
4. juuni 2017, 13:03

Renee Teppan enne Maailmaliiga mängu Montenegroga: kui me endale ise nõrkust lubame, ei pruugi me geimigi saada (1)

Eesti aja järgi kell 21:00 alustab rahvusmeeskond Montenegros Bijelo Poljes Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi esimese alagrupiturniiri viimast kohtumist võõrustajate vastu, kell 22:30 lõpetab naistekoondis MM-valiksarja teise ringi Portugalis Viana do Castelos sealse koondise vastu. 

Rahvusmeessonna jaoks jõuab Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi alagrupiturniir tänasega poole peale. Alustasime 3:2 võiduga Hiina Taipei üle, eile tuli 1:3 alla vanduda Tuneesiale. Täna mängime Montenegroga, kes alistas Aafrika võistkonna 3:2 ja Aasia oma 3:1.

„Tahaksin loota, et oleme piisavalt südid, et näidata platsil hoopis teistsugust suhtumist kui eile," sõnas koondise diagonaalründaja Renee Teppan pressiteate vahendusel. "Fakt on see, et Montenegro mängib kodus ja neil on kindlasti toetajad saalis. Kui me endale ise nõrkust lubame, ei pruugi me geimigi saada. Kui aga suudame ise mehed olla, võime vabalt võita. Kõik on meie endi kätes."

Montenegroga olime vastamisi ka eelmisel reedel MM-valiksarja teise ringi matšis, kus rahvusmeeskond saavutas ülimalt pingelises ja tasavägises kohtumises 3:0 (25:23, 27:25, 25:23) võidu. Selle matšiga võrreldes pole balkanlastel vigastatud kapten Vojin Ćaćićit. Nurgaründajat asendab põhikoosseisus Božidar Ćuk, kes panustas eilsesse võitu koondise parimana 18 punkti.

Juba reedel alustab koondis koduses Kalevi spordihallis Maailmaliiga teist alagrupiturniir, kus läheme vastamisi Katari, Venetsueela ja Kreekaga. 

Eelnevalt mainitud seitsme koondise kõrval on kolmandas tugevusgrupis Austria, kes on lisaks meie rahvusmeeskonnale sarja teine debütant, Hispaania, Kasahstan, Mehhiko ja Saksamaa.

Käesoleva ja järgmise nädalõpu jooksul toimub kolmandas tugevusgrupis kuus alagrupiturniiri, mille käigus peavad kõik koondised kuus kohtumist. Juba kahe nädala pärast ootab Mehhikos Leónis ees finaalturniir, kuhu pääsevad võõrustajate kõrval üldise paremusjärjestuse kolm paremat võistkonda. Juhul kui põhiturniiri esikolmikusse kuulub ka Mehhiko, siis ka neljandaks jäänud koondis. Turniiri võitja kerkib järgmiseks hooajaks Maailmaliiga teise tugevusgruppi.

Põhiturniiri paremusjärjestuse määramisel vaadatakse esmalt võitude ja seejärel punktide arvu (3:0 ja 3:1 annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe). Nende võrduse korral kõrvutatakse geimide ja punktide suhet ning kui koondiste vahel püsib endiselt viik, teenib parema koha riik, kes võitis viimase omavahelise kohtumise.

Meie naiskond avas F-alagrupi turniiri 3:1 võiduga põhjanaabrite üle, eile õhtul oldi 3:2 paremad Prantsusmaast. Vahepeal tuli nii Saksamaale kui Sloveeniale 0:3 alla vanduda. Enne viimast vooru hoiab täisedu nelja võiduga esikohta Saksamaa, Sloveenia on kolme võiduga teine.

Kuigi juhul kui meie alistame Portugali ja Soome Sloveenia, püüame sloveenitarid võitude arvult kinni, jäävad nad kogutud punktidega meist kindlasti ettepoole. Seega paraku valiksarja kolmandasse ringi pääsemise nimel me enam ei heitle, küll on aga mängus kolmas koht, kus enne viimast päeva on nii meil kui Portugalil kaks võitu.

„Saab olema raske matš, sest kodupublik annab Portugalile kindlasti kõva toetuse juurde, aga meie eesmärk on kaitsta grupi kolmandat kohta,” lausus naiskonna juhendaja Andrei Ojamets.