Gustav Sule mälestusvõistluste odavise.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
4. juuni 2017, 19:29

Vigastada saanud Laanmäe: ilma selleta oleksin isikliku rekordi püstitanud

GALERII | Odaviskaja Magnus Kirt täitis Tartus Londoni MMi normi! (1)

Täna Gustav Sule memoriaalil odaviske võitnud Magnus Kirt täitis Londoni MMi normi 83.00 - viiendal katsel sai ta kirja 83.53 ja kuuendal 83.26.

"Mõtlesin juba enne võistlust, et täna võiks normi ära visata," rääkis Kirt. "Esimene katse oligi hea - 82.66. Aga siis hakkas oda maanduma 79 kanti, kolm katset järjest. Tanel Laanmäe jättis võistluse pooleli ja paistis, et oodatud tulemust ei tulegi. Aga viies katse õnnestus tehniliselt hästi ja eesmärk täitus."

Kirt on tänavu tõusnud uuele tasemele - ta on võistelnud neli korda ja igal jõuproovil alistanud 80-meetri-joone.

Mullu Gustav Sule memoriaalil odaviske võitnud Tanel Laanmäe pidi tänavu etteaste pooleli jätma, sest teda kimbutas jalaspasm.

"Soojendusel viskasin oda kergelt üle 80 meetri," rääkis Laanmäe. "Supertunne oli! Aga viimasel proovikatsel lõi nagu noa jalga. Kahju, et nii juhtus. Muidu oleksin täna isikliku rekordi püstitanud."

Laanmäe läks siiski areenile ja viskas esimeses voorus 78.14, kolmandal katsel jättis võistluse pooleli. "78 meetrit longates visata on päris okei," nentis ta. "Mis seal ikka, ega hea vorm kuhugi kao. Tuleb end natuke ravida ja siis saan uuesti võistelda."