Katari võrkpallikoondis (punases) heitlemas Venetsueelaga.Foto: FIVB
Võrkpall
7. juuni 2017, 21:00

Eestiga kohtuv Katari vollekoondis on kui multikulti unelm (5)

Bojan Djukic, Borislav Georgiev, Birama Faye, Nikola Vasic, Marko Stevanovic, Ilija Ivoic, Renan Ribeiro ja Papemaguette Diagne – kas tegu on Serbia võrkpalli meisterklubi mängijatega? Või Bulgaaria liiga hõbedatiimiga? Kaugeltki mitte, sest reedel Maailmaliigas Eesti vastu astuv Katari võrkpallikoondis tõestab, et hakkama saab ka omadeta.

Hea küll, mõni kohaliku taustaga pallur neil siiski on, aga põhitegijate hulka nad ei kuulu.

Eesti koondise temporündaja Ardo Kreek märkis, et vähemalt pole imporditud hirmkõvasid tegijaid ja seda tõestavad ka tulemused. Möödunud nädalavahetusel Barcelonas peetud Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi esimesel miniturniiril jäi Katar geimidega 0:3 alla Mehhikole ja 1:3 Hispaaniale, aga Eesti pühapäevast vastast Kreekat nahutati 3:0.

„Minul puuduvad Katari võrkpalliga igasugused kokkupuuted, alles homme näeme neid esimest korda video pealt. Saan teada, kuidas Kataris võrkpalli mängitakse,“ naeris Kreek pärast tänast treeningut.

Üleüldist epideemiat võrkpallis siiski pole ja tippkoondised ajavad läbi ikkagi omadega. Käsipallis on seis pisut teistsugune – seesama Katar tuli „importtööliste“ abiga 2015. aasta MMil hõbedale.

„Üksikuid mängijaid ikka on teistesse riikidesse läinud, aga pole tähele pannud, et vollemehi peale Katari massiliselt sisse tuuakse,“ lausus Kreek.

Eestlaste jaoks suur küsimärk ka laupäevane vastane Venetsueela. Möödunud nädalavahetust alustasid nad tehnilise kaotusega Austriale, sest Frankfurti ei jõutud õigeks ajaks lihtsalt kohale! Seekord on viga parandatud ja täna ootasid Venetsueela pallivõlurid Kalevi spordihallis Eesti treeningu ajal pingsalt oma harjutuskorda.

Eesti koondise seis on enne koduseid mänge segane, sest Mehhikos toimuvale nelja parema finaalturniirile ei pruugi viia isegi kolm võitu. Seega tuleb iga päev jälgida ka teiste kohtumiste tulemusi.