Suusahüpete ja kahevõistluse alajuht Rauno Loit.Foto: Facebook / Rauno Loit
Talisport
13. juuni 2017, 20:42

"

Suusahüpete alajuht loodab, et Nurmsalu aitab noori mägikotkaid hüva nõuga (1)

Talispordisõpru vapustas täna uudis sellest, et suusahüppaja Kaarel Nurmsalu (26) lõpetas taas karjääri, seda puhku tervislikel põhjustel. Suusahüpete ja kahevõistluse alajuht Rauno Loit sõnas, et teade on mõistagi kurb, kuid avaldas lootust, et ehk saab Nurmsalu noori mägikotkaid hüva nõuga abistada.

"Kahju muidugi, et selline talendikas sportlane ära läheb, aga sina pole midagi parata," lausus Loit Õhtulehele. "Elu teeb oma korrektuurid. Kahju. Meil on olemas kolm suusahüppajat peale Kaarli, kes saavad MK-sarjas osaleda. Oleks saanud tiimivõistlustel osaleda ja hea õnne korral olümpialgi meeskonna välja panna. Aga see on sportlase otsus, siin pole midagi torkida. Seda enam, et põhjused olid isiklikud, pole meil sõna õigust."

Küll aga avaldas juunikuus Priit Talve asemel ametisse asunud Loit lootust, et Nurmsalu jagab Eesti noortele oma tarkuseteri. "Olen Kaarliga rääkinud, ta ei taha alavõõraks jääda. Nii palju kui aega ja mahti, äkki saab aidata ja nõu anda. See on mees, kellelt võib küsida, sest ta on ise olnud tipule nii lähedal."

Nurmsalu enda sõnul oleks ideaalvariant, kui tema treener Topi Sarparanta tuleks Eesti kahevõistlejaid ja suusahüppajaid juhendama. Loit tõdes, et pole seda teemat Nurmsaluga arutanud, kuid arvab, et eestlastel napib soomlase palkamiseks finantsi. 

"Aga meil on olemas Kaarel, kellelt saab tema nipid. Mina pigem loodan Kaarli nõule. Olen ise temaga trenni teinud koos, peaksime olema ühel lainel."

Mis Eesti suusahüpetest nüüd olümpiahooajal saab? "Nii palju kui mina tean, siis eelmisel aastal kaks noort poissi, Artti Aigro ja Kevin Maltsev said selleks hooajaks maailmakarikasarja punktid täis. Ütlen, et muretsema ei pea."

Lisaks mainituile saab MK-sarjas osaleda Martti Nõmme.