Korvpall
16. juuni 2017, 09:17

Leedu korvpalliklubi boss: ärge võtke kunagi tiimi üle kahe mustanahalise mängija! (2)

Leedu ühe tuntuma korvpalliklubi, mitmel korral maa meistriks tulnud ja enamasti kahe parema hulka kuulunud Vilniuse Lietuvos rytase president Gedvydas Vainauskas esines laineid löönud avaldusega mustanahaliste mängijate teemal.

"Meil on alati olnud seisukoht, et meeskonnas ei peaks olema üle kahe mustanahalise mängija. Meie peatreenerile (hooaja käigus vallandatud - toim) Tomas Pacesasele aga meeldib "mustadega" mängida, neid oli meil sel hooajal neli tükki. Ja mis välja tuli, kuidas nüüd öeldagi - nad moodustasid lõpuks omamoodi kamba. Need asjad ei käi niimoodi, mitte üle kahe mustanahalise mängija - räägin seda oma 23-aastase selles mängus oldud kogemuse põhjal. Meeskonnad, ärge võtke kunagi tiimi üle kahe mustanahalise mängija, sest muidu keeravad asjad kehvaks," põhjendas Vainauskas klubi tänavust ebaedu.

Rytas kaotas Leedu liiga poolfinaalis Panevežyse Lietkabelisele ja pidi lõpuks leppima pronksmedalitega. Märgiline on aga asjaolu, et hooaja lõpuks pealikuks värvatud Rimas Kurtinaitisega sõlmiti leping ka järgmiseks hooajaks.

Vainauskase poolt eile öeldu liikus internetiajastul kiirelt üle maailma ning mees on juba jõudnud ka vabandada: "Kui rääkisin lõppenud hooaaj õppetundidest, pidasin silmas välismängijatega juhtunut. Lietuvos rytase põhimõtte kohaselt peab korvpallur olema eelkõige professionaal. Kahjuks ei täitnud mõni leegionär klubi pandud ootusi. Nad käitusid play-off'i ajal ebasobivalt ja see mõjus meeskonna esitustele väga halvasti. Väljendasin oma intervjuus teatud välismängijate üle pettumust. Vabandan, kui mind on valesti mõistetud."