Renato Sanchese näol võib Portugal Ronaldole järeltulija saada.Foto: Yves Herman
Jalgpall
17. juuni 2017, 21:24

KAS TÕESTI? Ronaldo mantlipärija jaoks võivad kingad liiga suureks jääda

Vaid aasta pärast jalgpalli EMi finaalis Cristiano Ronaldo kõrval säramist vaatas Portugal tulevikutäht Renato Sanches pingilt seda, kuidas tema eakaaslased U21 EMi avamängus Serbia vastu platsile jooksid.

Eelmisel suvel end vutimaailmale säravalt tutvustanud 19aastane pallivõlur pole pärast imelisi esitusi Vana Maailma suurimal turniiril enam sama hooga jätkanud. Müncheni Bayerni poolt Lissaboni Benficale välja käidud 35 miljonit eurot muutsid Sanchese kõige aegade kallimaks koduliigast lahkunud portugallaseks, mistõttu langesid mängija õlgadele ka suured ootused.

Renato Sanches. Foto: Hannibal Hanschke

Oodatud debüüdi tegi koondist nüüdseks 12 korda esindanud Sanches suvel saadud vigastuse tõttu alles septembris, Bayerni 2:0 võidumängus Schalke üle, kus EMi parim noormängija paistis kahvatu ja vormist väljas. Teisel poolajal sootuks välja vahetatud Sanches sattus pärast mängu tugeva kriitikatormi alla, mille tõttu astus teiste seas ta kaitseks välja ka klubi kapten Philipp Lahm.

„Ta on väga-väga hea mängija, muidu ta ei oleks siin. Ta on Euroopa meister ja kindlasti osutub ka meie klubi jaoks väärt mängijaks,” sõnas Lahm sügisel.

Avahooajal Saksa klubi eest kokku 17 korral platsil käinud noormees sai kaela küll Bundesliga kuldmedali, kuid panus tiitlivõitu oma nulli värava ja väravasööduga ülemäära suur just ei olnud. Vaatamata kahvatule klubihooajale hinnati Sanchest Euroopa parima noormängija tiitliga, mille on teiste seas varem võitnud ka Lionel Messi ja Wayne Rooney.

Bayerni kaitselegend, 1990. aastal maailma parimaks mängijaks valitud Lothar Matthäus sõnas noore pallivõluri kohta, et Bundesliigas rohkem platsile saamist noor portugallane ei väärinudki. „Renato on noor ja kuigi sellises vanuses välismaale kolimine ongi keeruline, ootad sa 35 miljonit maksnud mängijast lihtsalt enamat.”

Mehel kestab klubiga leping 2021. aastani ja vanameistri Xabi Alonso avaldus oma mängijakarjääri lõpetamisest võib Sanchesele tee Euroopa tippklubi väljakule avada. „Bayernis mängimine aitab mind väga palju. Iga päevaga, mis ma siin veedan, tunnen, et muutun paremaks mängijaks,” sõnas Ronaldo mantlipärija ajalehele A Bola.

Hetkel Portugali U21 koondisega täiskasvanute tiitlile lisa jahtiva Sanchese talendis ei kahtle keegi, kuid koondise eest vilksamisi näidatud hiilgemängud peavad üle kanduma ka klubitasandile.