Matthias Tass.Foto: Mihkel Maripuu
Korvpall
20. juuni 2017, 09:03

Noorkorvpallur Matthias Tassile on pakkumise teinud ilmakuulus Stanfordi ülikool (2)

208 cm pikkune noorkorvpallur Matthias Tass mängib tuleval hooajal suure tõenäosusega Eestis. Pärast gümnaasiumi lõpetamist on korvialusel jõul aga siht minna ookeani taha.

18aastane Tass ei salga, et mitmed USA ülikoolid on talle pakkumise teinud. Näiteks Utah, kus on tudeerinud tunamullune NBA tšempion Andrew Bogut ja esimese soomlasena unistuste liigas mänginud Hanno Möttölä.

Lisaks tunnevad Tassi vastu huvi St. Johns ning maailmakuulus Stanford, kelle ridadest on NBAsse siirdunud näiteks keskmängijad Brook ja Robin Lopez. Lisaks on ju Stanford ka koolihariduse mõttes maailma üks tugevamaid ülikoole.

Enne uut klubihooaega rassib Tass aga U18 noortekoondise rivistuses, kelle suve suurim eesmärk on edukas esinemine kodusel U18 EMi B-divisjoni turniiril, mis peetakse 28. juulist 6. augustini Tallinnas. Millised on Tassi ootused ja lootused käesoleva koondisesuve osas?

"Paljud nimetavad seda aegade parimaks noortekoondiseks. Püüame ikka kõige paremaid tulemusi võtta ja kuld koju jätta. Eks me siin praegu kogunemegi, et meeskonna mängu arendada," räägib Tass.

Möödunud klubihooajal kuulus noormees ka BC Kalev/Cramo ridadesse. Tass tunneb, et Eesti meistriks tulnud tiimis pallimine ja treenimine on üle kandunud ka esitustesse noorteklassis ja -koondises ning on tema arengukõverat liigutanud vaid õiges suunas.

"Mickell Gladness ja kõik need teised on ikka mehed, teine keha on vastas. Õpid ise ka tugevamini mängima. Aitäh neile kõikidele suurtele meestele, kes mind seal nügisid. Olen sellega rahul," sõnab Tass.