Foto: ilmateenistus.ee
Ilm
22. juuni 2017, 13:03

Jaaniöö on vihmata, ent päevaks tikuvad pilved taas taevasse (5)

Ilmateenistuse andmetel ootab sel aastal ees sajuta jaanilaupäev, ent jaaniks tulevad vihmapilved taas tagasi.

Reedeks madalrõhkkond eemaldub ja väikese kõrgrõhkkonna mõjul on meie ilm suurema sajuta. Pole aga välistatud, et mõni üksik pilverünk lühiajalise vihmahoo poetab, võimalus on Eesti kirde- või kagunurgas. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga.

Öösel langeb minimaalne õhutemperatuur 5-6, meretuulega rannikul on sooja 13 kraadi, päeval tõuseb Põhja-Eestis 15 kraadi lähedale, lõunapoolsetes maakondades 20 kraadini.

Jaaniõhtuks pilved kõikjal hõrenevad ja ilm on sajuta ning rahulik. Õhutemperatuur on 8-13 kraadi.

undefined Foto: ilmateenistus.ee

Jaaniööl on veel kõrgrõhuvöönd mõjusam. Mandril on ilm sajuta ja rahulik. Taevas on kas selge või õhukese kõrge pilvekihiga ja jahedas õhumassis langeb temperatuur 3-8, Ida-Eestis võib maapinnal langeda üürikeseks 0 lähedale. Saartel pilved tihenevad ja hommikul võib ka tiba vihma tulla. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb 4-7 m/s. Õhutemperatuur on 9-14 kraadi.

Jaanipäeval läheneb merelt madalrõhulohk. Pilved tihenevad ja Lääne-Eestis sajab veidi vihma. Ida pool suureneb saju võimalus pärastlõunal, Peipsi äärde võib vihm alles hilisõhtul jõuda. Tuul puhub lõunakaarest ja on mõõdukas. Õhutemperatuur tõuseb 15-18 kraadini, sajupilvede all langeb 13 kraadini.