Video: Aldo Luud
Galeriid
23. juuni 2017, 22:54

GALERII JA VIDEO | Tartumaa maakaitsepäeval peeti maha võimas näidislahing! (17)

Täna peeti Raadil Tartumaa suurimat ja vägevaimat maakaitsepäeva ning jaanitule üritust. Huviliste meeled küttis kuumaks Metsatöll, mille järel näidati vinget sõjatehnikat ning peeti maha näidislahing.

Päev Eesti Rahva Muuseumi õuel, kus Metsatöllu liikmed haarasid kätte muusikalised instrumendid ning turgutasid võimsate akordidega publiku meeli.

Foto: Aldo Luud

Militaarhuviliste jaoks jätkus päev tehnika uudistamisega. Kohale oli toodud hulgaliselt NATO liitlaste rasketehnikat, sealhulgas lahingtankid Challenger 2 ja Leclerc. Väljas oli ka II maailmasõja aegne sõjatehnika, näiteks kultustank T-34 ja Saksamaa ründesuurtükk StuG III.

Foto: Aldo Luud

Päeva põnevuse haripunkt saavutati näidislahinguga, kust võtsid soomukite toel osa enam kui sada kaitseliitlast. Teadaolevalt ei ole nii suurejoonelist näidislahingut Tartumaal varem peetud.

Eraldi demonstreeriti lahingtanki manööverdamisvõimu ning sõiduautodest ülesõitu. 

Foto: Aldo Luud

Lisaks näitasid oma oskusi ka Politsei- ja Piirivalveamet, Vanglateenistus ja Päästeamet. Naiskodukaitsjad pakkusid soovijaile kehakosutust sõdurisupiga.

Kulminatsiooni sai maakaitsepäev võidutule saabumisega. Õhtu jätkus aga Raadi pargus, kus võis muusikalisi etteasteid kuulda Lõõtsavägilastelt ühes Folkselli ja Konterbantiga. Pere väiksemaid liikmed rõõmustasid batuudid ja karussellid.

Vaata rohkem galeriist ja videost!