Kurgist uss toorjuustu ja krevettidega
- 150 g Linkosuo rukkisnäkke
- 1 kurk
- 200 g krevette
- 200 g toorjuustu
- 2 supilusikat tilli, lisaks tilli kaunistamiseks
- Sool ja pipar
1. Lõika neljandik kurgist maha – sellest saab ussi pea.
2. Lõika ülejäänud kurk viiludeks.
3. Lõika krevetid tükkideks ning sega toorjuustu ja tilliga kokku.
4. Täida rukkisnäkid seguga ning ehita ussi keha, asetades kurgid ja snäkid kordamööda.
5. Kaunista tilliga.
Šokolaadi-tartelette’id rukkisnäkkides
- 20 rukkisnäkki (Original)
- 200 g sulanud tumedat šokolaadi
Täidis:
4 dl vahukoort
150 grammi tumedat šokolaadi
1. Valmista täidis: aja 1 dl vahukoort keema, tõsta see korraks pliidilt ära ja lisa 150 grammi šokolaadi. Lase šokolaadi-vahukoore segul sulada ning seejärel maha jahtuda.
2. Klopi 3 dl vahukoort kohevaks ning lisa ettevaatlikult šokolaadisegule.
3. Vala segu tordipritsi ning lase sel külmkapis mõni tund seista.
4. Kasta rukkisnäkid ühe poolega šokolaadi ning pane need tagurpidi küpsetuspaberile. Seejärel tõsta külmkappi, et šokolaad läheks kõvaks.
5. Kalla tordipritsis olev segu rukkisnäkkidesse vahetult enne serveerimist.
Seenekesed: maasikatega rukkisnäkid
- 10 rukkisnäkki (Original)
- 100 g sulanud tumedat šokolaadi
- 10 maasikat
- Purustatud kommid
- Sama šokolaadisegu nagu šokolaadi-tartelette’ides (vaata ülevalt)
1. Kasta rukkisnäki üks pool šokolaadisegu sisse ning seejärel kaunista purustatud kommidega.
2. Aseta snäkid küpsetuspaberile ning lase neil külmikus kõvaks tõmbuda.
3. Lõika maasikate pealmine osa ära ning pane neile "kübaraks" šokolaadised rukkisnäkid.