Arvamus

Diplomeeritud lastetu naine on ressursi raiskamine (276)

LISA KOMMENTAAR

retro1. juuli 2017, 20:39
30 aastat tagasi oli 1987.a. ning naisautojuhte oli piisavalt. Polnud sellised saamatukesed blondud roolis nagu täna. Isegi 1977. ja 1967. oskasid normaalsed naised autot juhtida.
juht2. juuli 2017, 17:23
Naine pole kunagi autot osanud juhtida, aga mõned on head.
raiskaja1. juuli 2017, 19:31
Muudkui mõtlen, et missugusest ressursist me siis ikkagi räägime? Diplomeeritud naine kulutab hapnikku ja vett rohkem, kui harimatu?
hehh1. juuli 2017, 17:19
Inimloomaliigiga on varsti nagunii adjöö, sest biomass lämmatab mõistuse.
mx351. juuli 2017, 09:43
naine mehele seksobjekt
mees naisele äriprojekt...
to mx351. juuli 2017, 14:44
Sul on vist väga vilets lastetuba olnud kui sul on selline suhtumine.
tõeline1. juuli 2017, 08:56
see tekst on jaburus. Mäletan hästi neid aegu 30 aastat tagasi. Kuidas saab öelda, et 1987 ei töötanud naised juhtivatel kohtadel? Meenub, et mitme rajooni ja linna Parteikomiteede esimehed olid naised, Põlva, Pärnu, Valga meenuvad koheselt, Meeta Jangolenko töötas president Rüütli asetäitjana, suur juht oli veel Elza Gretškina. Ka koolidirektorid olid paljud naised, üliõpilased olid valdavalt naissoost.
Ainus asi, millega saab nõustuda on see, et 30 aastat tagasi oli ühiskond tõesti monoliitsem. Praegu võib poest või mujalt osta kõike mis on müügiks, tollal aga sai endale kõike, õigemini peaaegu kõike, lubada vaid eliit. Eliidi hulka kuulumine tähendas hüvesid, mida alati ei saanud rahas mõõta - eripoed-, haiglad, paremad eluasemed, igat masti ostuload, tihti ka ametiautod ja muu taoiline. Narva Jõesuus peaks senini alles olema eriti ustavate sanatooriumid koos parkidega, kus pinkide on all olid talvel köetavad radiaatorid. Räägiks veel telfoniõigusest ka, - positsiooni omades võisid päris palju asju teistest soodsamalt saada, korda ajada.
Niisugune oli see elu, mida proua tagasi igatseb.
nimi30. juuni 2017, 23:32
praegu on üks tõsine probleem minu meelest: 'feministlikke' hoiakuid istutatakse kõigise naistesse, ka nendesse, kes ilma tänapäeva ühiskonna surveta olla edukad ja meestega võrdsed, sooviksid olla pigem traditsioonilised perenaised, olla õrnad, leebed jne. maailm tehakse vägisi kalgimaks sellega. leian, et naine, kes soovib elada sooneutraalset elu, andku minna, aga jätku teised naised rahule :) teisisõnu, austagu neid, kes usuvad soorollide olulisust ja soovivad neid järgida. selle asemel, et neid avalikult naeruvääristada vms, nagu on kaasajal tavaks saanud.
tolerast2. juuli 2017, 09:24
Täiesti jube on vaadata, et inimesed panevadki sellele kommentaarile miinuseid.
neiu30. juuni 2017, 22:47
Mul hakkab alati paha kui kuskil taolisi pealkirju näen.
Mõtlik30. juuni 2017, 19:43
Vene ajal oli nii, et laste olemasolu andis õigust taotleda suuremat korterit. Tavaliselt tuli seda korterit kull kümmekond aastat oodata, aga ükskord see korter lõpuks tuli. Seega oli kasulik sünnitada lapsed võimalikult varases nooruses. Tänapäeval toob laste olemasolu kaasa stabiilse ja pöördumatu elatustaseme languse -- see on fakt. Kes korterit tahab, peab ostma selle enne laste sündi, mis müidugi tähendab, et lapsed sünnivad nii hilja kui võimalik. Kui üldse sünnivad.
Mugavus 28. juuni 2017, 18:30
on selle nimi.Lapsi teevad igas vanuses,aga kasvatada nad ei viitsi.olgu noor või keskeas see ema.Saadakse laps siis laps on kõigil tõesti nagu mingi imeasi.poputatakse nunnutatakse ja ostetakse kõike.
Tartu ülikooli teadur28. juuni 2017, 17:44
Midagi nii lolli ja rumalat pole ammu saanud lugeda.
at29. juuni 2017, 00:52
ehk siis lolliks õppind teadur ,kes kuulub just nende lastetute naiste kategooriasse ,paneb tarka
Loll jutt suhu tagasi28. juuni 2017, 13:33
Kallis praua Elle Roos, vaatan et tegutsete vastupida kui räägite. Äriregistrist leiab Teie nimel olevaid firmasid päris mitmeid. Kas te siis pere eest ei hoolitsegi, karjäärinaine ?
ega jah28. juuni 2017, 17:12
Tartu hoiu-laenuühistu suur ämber, et sellise jutuga nõukogu liige neil.
:)28. juuni 2017, 19:20
No pojake on tal ju juhatuse esimees.
:) -le29. juuni 2017, 09:42
Kas on asjaga seotud, selle jutuga?
Hm29. juuni 2017, 00:49
Ehk proovitakse konkurente vähendada?
kaari28. juuni 2017, 12:33
väga õige tähelepanek! näen artiklis vaid üht puudujääki, nimelt armastavad mehed silmadega ja laiapuusalised rõõmsameelsed naised ei ole ammu juba moodsad. Siin ma siis olen, see laiapuusaline ja rõõmsameelne, kes oleks ilmatuma hea meelega sünnitanud Eesti Vabariigi auks kasvõi sada last, aga sünnitasin ühe, ja kasvatasin ta üksi üles ka. Ei aidanud see tore mees ega armastatud isamaa. Ma tõesti ei kurda, mul läks väga hästi. Aga ma oleksin tahtnud toredat suurt perekonda. Ma polnud kahjuks kunagi võimeline konkureerima toredate meeste puhul võimsate naistega. Ärge arvake, et ma kole olen, mul on väga kena nägu, aga ahter on priske. Ja need, kes minu valikusse jäid olid tõesti jobud, nendega poleks mingist perest ikkagi asja saanud. Ehk siis kokkuvõtteks, seni kuni kehtivad ühiskonnas esinduslikkust ülistavad normatiivid jäävad praktilised valikud tegemata. Nuuks, ma oleks tahtnud olla lõbus emand oma majas!
1. juuli 2017, 18:32
Kui naise ahter on priske ja näolapp kena, siis oleks paljud mehed (siinkirjutaja kaasa arvatud) täiesti sillas. Kui lisaks ahtrile on priske ka piht, siis on muidugi kosilasi juba kõvasti vähem.
Eestis ?28. juuni 2017, 12:33
28. juuni 2017, 11:05
Kui mehed peaksid või saaksid sünnitada, siis sellist artiklit ei eksisteeriks. Arusaamatu, miks naised peavad korraldama oma elu erinevalt kui mehed. Naistel on õigus ja valik teha lapsi, mitte kohustus toota juurde lapsi, keda ei osata kasvatada ja keda pole naised valmis kasvatama. Mida intelligentsemad vvanemad, seda arenenum ja targem laps.
vot just28. juuni 2017, 17:13
kas siis oleks sellist juttu, kui lapse sünni puhul oleks ka isa sunnitud kodus olema? ja pärast vaatama, kas teda enam tööle tahetakse väikese lapsega, kelle pärast tuleb ehk haiguslehel olla.
:)28. juuni 2017, 19:21
Praegused noored isad on sageli ise haigete lastega kodus.
Mofo28. juuni 2017, 22:04
Ja olemegi, naisega võrdselt pooleks.
õel vanatüdruk28. juuni 2017, 08:40
Vahetan kassi ja hästi hoitud ülikooli diplomi mehe ja vähemalt 3 lapse vastu.
kõõga28. juuni 2017, 12:05
Mina olen joodik nii, et minuga ära arvesta.
Nipitiri28. juuni 2017, 08:28
Ammu pole nii palju naerda saanud, Elle Roos tuleks nagu paralleeluniversumist. Aastal 2017 on selliseid mõtteid lugeda äärmiselt koomiline.
1987. aastal elasin mina küll teistsuguses Eestis. Elasin Eestis, mis ootas ärevalt muutusi, kus asjad ei toiminud üldse mitte nii, nagu rahvas soovis ning kus noored naised õppisid ülikoolides - nagu ka aastakümneid varem- ning ka diplomeeritud lastetuid naisi töötas auväärsetel ametikohtadel. Nõukaaegsest meediast (ja ringvaadetest) mäletan, et haritud ja saavutustega portreteeritavad olid tunduvalt rohkem hinnas kui Elle Roosi kirjeldatud tollane ideaal. Koolide seintel laiutas sm. Lenini "Õppida! Õppida! Õppida!" ja hariduse vajalikkusest pajatas iga koolidirektor. Sünnitati nii ülikooli ajal kui enne ja peale seda, täpselt nagu tänapäevalgi. Ja räägiti iibest.
Aga ühe rumaluse pean isiklikult välja tooma - päris kindel on see, et lasteta kodu on ka kodu. Ei ole pelgalt ööbimiskoht. Ka ärinaisele. Kodu on midagi defineerimatut, vaimne või emotsionaalne seisund, tunne. Olgu see hütt, üürikorter või maja (uhke ja laenuga :)
lasteta kodust28. juuni 2017, 17:15
loomulikult on minu kodu kodu, naudin väga seda, et lapsed ei lärma. tsiteerides Veiko Tääri: käsitlen üksiolemist luksusena.
L.28. juuni 2017, 07:13
Kurb kui vananemine toob kaasa endaga võimaluse olla enesekriitiline. Inimese mälu on ülesse ehitatud et aega mööda ebameeldivaid sündmusi ja olustikke pehmendada (30 a tagasi), võib ka juhtuda kus ühel hetkel hakkab eestlane rääkima kui vahva oli elada NL võimu all (olen kuulnud korduvalt), olles olnud noorena hoopis teisel arvamusel. Mälestused eelnevast korrast muutuvad härdaks, uus ja kiiresti muutuv maailm on hirmutav. Loodan, et ainult endal sellises uhkes vanuses oleks piisavalt enesekriitikat saada ka uuest ja huvitavast aru ning mõelda kaasa noortega ning mis on nende vajadused kooskõlas ühiskonna ja maailmaga. Ning poleks see proua kes heietab, kui tore oli kõik tema noorusajal ja et see oli ainuõige kord. Nagu Elle Roos võrdluse teeb "sõjajal emaks saamine kui naise egoistlik soov", siis vanu aega tagasi nõudes võin võrrelda seda sinu egoistliku soovina.
28. juuni 2017, 15:07
Vale! Inimese mälu põhirprintsiip on talletada halvad kogemused 10X intensiivsemalt kui head kogemused, see on ellujäämise alus. Iga halb kogemus peab ära hoidma järgmise halva kogemuse. NSVL ajal oli laste kasvatamise ikkagi väga tugevalt riigi poolt toetatud ja soodustatud, rahvast ei mürgitatud vaktsiinidega (EU kohtu otsus!) , ega toiduga vigaseks ja pedofiilid hoiti lastest eemal.
nõus28. juuni 2017, 17:17
sellega, et laps oli liidus hea olla. kas aga ka täiskasvanu, selles julgen eri meelt olla.
29. juuni 2017, 08:40
Sinu väide on hetkel väga ühekülgne. Siin ei ole argumenteeritud selle üle, kumb on intensiivsemalt talletatud, kas head või halvad kogemused, see on väga individuaalne olenevalt situatsioonist. Öeldes seda, et tihti muutuvad halvad mälestused positiivseks, ei ole välistatud, et mõned negatiivsed mälestused on ka intensiivselt talletunud. Kuid võib ka juhtuda, et pärast suurt psühholoogilist traumat, inimene ei mäleta sündmusest mitte midagi. See on näide sellest, kuidas meie aju muudab teatud sündmusi minevikust, vastavalt sellele kuidas ta ennast olevikus positsioneerib. Ning kui ongi veidi meeldiv juhtum minevikust, siis aju võib seda talletada kui imelist *once in a lifetime* kogemust (näiteks nooruspõlve armumised).
http://www.npr.org/sections/health-shots/2014/02/04/271527934/our-brains-rewrite-our-memories-puttin...
https://news.northwestern.edu/stories/2014/02/how-your-memory-rewrites-the-past
http://phenomena.nationalgeographic.com/2013/05/20/when-memories-are-remembered-they-can-be-rewritte...
Hm28. juuni 2017, 01:45
Arvasin, et see artikkel on huumoriga kirjutatud kuid tundub, et teksti autor reaalselt ongi nii iganenud arusaamadega. Küll on armas, kui tuleb üks inimene ja peab ennast nii tähtsaks. Iga inimene teeb asju just täpselt sellises järjekorras nagu talle endale sobilik.
Paula28. juuni 2017, 00:44
Autor ise ei ole vist elanud 30 a tagasi. Mina olen ja sellist "pereõnne" küll enam tagasi ei taha, mis siis vohas. Ma ei mäleta ühtegi harmoonilist abielupaari, petmine ja teineteise alandamine oli norm. Ja kodule pühendunud naised? Kus need olid? Naised käisid ju tööl, koju tulles tuli küll väsimusega võideldes vältimatud kodutööd ära teha, aga pühendumiseks seda just ei nimetaks. Lapsed olid pahatihti omapäi, sest muud võimalust lihtsalt ei olnud. Heegeldamisega tegelesid reeglina vanaemad, mitte emad. Võib-olla on loo autor 30 a tagasi elanud väljamaa naistelehtede reklaampilte vaadates, sealt selline ettekujutus idüllilisest pereelust.
to paula28. juuni 2017, 17:20
kahju, ei tea kus poe taga teid küll valmis tehti ja mis elu seal kolkas elasite. minul hoopis teised kogemused nõuka ajast. samas praegu on raske leida pikalt koos olnud harmoonilist abielupaari. aa, enamus ju polegi abielus, naised lasevad end tallata niisama ja sünnitavad lapsi meestele, kes ei pe paljuks mööda tutvusmisportaale seksi kerjata nimetades end vabaks meheks, sest "no ma pole ju abielus".
ekrelane28. juuni 2017, 00:31
See vaga naine räägib püha tõtt!
28. juuni 2017, 12:08
Autor ei saa aru, et laste kasvatamise eest pensionistaaži ei saa ja ilma hariduseta hästi tasustatud töökohta ka mitte hiljem istud rahvapensioniga, mis on praegu näiteks 180 eurot kuus. Soovitan enne tutvuda kehtivate seadustega, kui hakata kellegi teise otsuseid kritiseerima. Laste saamine ei ole kohustus, aga tööl käimata ei ole sul õigust isegi toimetulekutoetusele. Seadustega on tehtud kõik, et inimesed lastest loobuks ja asemele saaks tuua eriti tugevalt sotsiaalsete garanitiidega turvatud uusasustajad.
ekre toetja28. juuni 2017, 17:20
no sina oled küll libaekrelane. omast arust vist panid pirni? haleda.
ekrelane29. juuni 2017, 12:39
Kurb, kui teie meelest see naine tõtt ei räägi.... Minu meelest kumab küll sellest tekstist läbi harras jumalakartus ja vaga Tõde!
Hmh28. juuni 2017, 00:15
Olen kõrgharidusega naine, kavatsen ka edasi õppida aga laste saamine...ei tõmba lihtsalt. Elan hetkel koos korterikaaslasega üürikas ning suhteliselt peost-suhu mentaliteediga. Kus ma selle lapse peaks siia panema? Mille eest ma seda last toitma peaksin, kui normaalsetele töökohtadele kandideerimiseks ON vaja haridust + 5 aastat töökogemust? Mille kuradi pärast ma praegu sünnitama peaks kui ma ei ole võimeline oma lapsele parimat pakkuma (mida iga ema peaks soovima)? Tõesti, ei kavatse olla selline naine, kes kolme mehega neli last saab ja siis suurte silmade ja pika käega mööda sotsiaalmeediat/kodutunnet/midaiganes ringi käib ja palub, et kellegi teise palgal need pambud üles kasvatataks. Leian, et minu jaoks ei ole oluline laste kvantiteet vaid kvaliteet ning nii ema kui isa peavad olema piisavalt pädevad ja võimelised last normaalseks kodanikuks kasvatama. Seda aga ei saa teha 9-klassilise hariduse, kitsa silmaringi ja sandikopikate peal.
Vanaisa28. juuni 2017, 00:36
Kõik oleks ju nagu õige, tubli ja vastutustundlik tüdruk. Aga selleks ajaks, kui sul kõik vajalik olema saab võib ikkagi tekkida raskusi adekvaatse vaba mehe leidmisega. Ja siis on paaniline "hädatapp" või mitte midagi.
oh seda28. juuni 2017, 05:12
rumalat juttu ei joua sinu suust ara kuulata. adekvaatseid, vabu mehi leidub piiri taga taiesti piisavalt. ei pea eesti rottmeeste parast teiste naistega kiskuma. need ajad kui eesti mees suur kunn oli lihtsalt selleparast, et ta mees on, on igaveseks moodas. tydruk raakis vaga arukat juttu.
to oh seda28. juuni 2017, 11:46
mida siis siin nühkida oma treenituid tagumikke mööda Eesti kõrgkoole, kui peab pärast rottmeeste eest põgenema väljamaa õigete meeste rüppe?!
tundub, et kõrgkoolis käimisega kaob ka normaalne mõtlemine.
Merit28. juuni 2017, 13:37
Ära seleta, spermapank on täitsa töökorras kui intelligentsed isased juba kõik teiste naiste poolt rajalt maha on võetud!
to oh seda28. juuni 2017, 17:15
Piiri tagant pole vaja otsidagi. sest kui Muhamed ei lähe mäe juurde, siis tuleb mägi ise Muhamedi juurde. Nagu ütleb Araabia vanasõna.
Saabumas on suurem partii haritud tuumafüüsikuid, insenere ning arste Süüriast ning Iraagist. Ka Aafrikast, Afganistanist ja Bangladeshist on lisa oodata. Nii et ima ei jää mitte ükski haritud vanatüdruk. Jagub kõigile!
hmm28. juuni 2017, 08:38
... ja nii nad välja suridki (eestlased)
A.28. juuni 2017, 09:57
Ja mis on lahendus, et eestlased ei sureks välja? Pidevalt sellest kisada? süüdistada kõiki teisi, meestena süüdistada naisi? Kuniks laste saamine ja nende eest hoolitsemine on meil siin ainult naiste asi, nii oht välja suremiseks tõepoolest pidevalt püsib või kasvab. Kuidas saab nii paljude rongaisadega rahva arv kasvada? Kus te loogika on, seltsimees?
Vanaisa28. juuni 2017, 10:41
Kõiges on süüdi ainuüksi mehed? Kas ikka on?
Kuskilt on silma jäänud mõttekild. Tahad alistada üht ühiskonda ei piisa meeste tapmisest, sest iga sündinud poisslaps on uus sõdalane - murra naiste moraal ja mehed on täiesti kasutud.
Vanaisa28. juuni 2017, 11:28
"Kuidas saab nii paljude rongaisadega rahva arv kasvada? Kus te loogika on, seltsimees?"
Aga kuids saab rongaisa järgmise naise sängi ja järgmise ja järgmise...
Kui pesahülgaja uut ei leiaks oleks ka rongaisasid vähem. Kas pole?
A.28. juuni 2017, 11:51
Naiste moraali mõttekild sobib üks ühele islamimaailma, kus naise moraal (tema keha puutumatus siiski pigem) määratleb terve suguvõsa. Iibe puhul torkab karjuvalt silma meesisendite kisa. Me võime oletada muidugi, et põhiliselt kisavad need, kelle spermat ei taheta või kellel pole õnnestunud enda virtinat sebida, kes siis traditsioonilise peremudeli õnnistava katuse all saaks tunda end tõelise isandana, olla ka midagi väärt! Üldiselt eesti mees endale kaaslast/partnerit ei taha, tahetakse, et oleks korralik, töötav ja mitmekülgne kodumasin. Tahetakse omada nii tuunitud autot kui ka tuunitud naist ja osadele meestele tuleb tänapäeval ikka veel selge uudisena, kuidas naisel on valikuvabadus ja seksuaalsed vajadused ja vabadus neid teostad ja nende eest ise vastutus võtta. Ikka veel tekitab see teadmine meestes rahulolematust, frustratsiooni ja trotsi. Need õndsad Nõukogude ajad, kus mees sõitis enda isikliku autoga töölt koju, viskas jalad lauale ja enne magamaminekut nõudis (just nimelt nõudis!) seksi kui abielukohustuse täitmist, samal ajal kui naine tiris pärast enda päevatööd kahte kotti söögiga tervele perele käe otsas ja möllas kuni magama minekuni majapidamistöid teha, on otsas! Juba ammu! Selline mees on tänapäeval mõttetu ja tarbetu lisakoorem. Kellel on vaja alaarenenud ja arengupeetusega mammapoegi? Nagu siin eelpool on mainitud, siis eesti "rahvuslikult" meelestatud mehe rinnus tuksub moslemi süda, kes samas tahab, et riik või keegi teine tema kohustused kannaks.
28. juuni 2017, 12:11
Mehed vaadaku peeglisse, kui neile naiste otsused ei sobi, meil on ju äärmiselt meestekeskne ühiskond, kus naistele ja lastele kohta ei ole.
Vanaisa28. juuni 2017, 12:31
Ja asemele pakud naistekeskse ühiskonna kus pole kohta meestele ja lastele? Mingi kesktee võimalik ei ole?
Tegelikult pole eesti ühiskond kunagi olnud täiesti meestekeskne, pigem ikka naise poole kaldu. Eesti naisel on olnud ikka uskumatult suur otsustusvabadus, Aga alati on vähe - maja on väike, auto on väike, palk on väike ja "see" on ka väike. Tegelikult ma ei argumenteeri ju NAISTEGA, vaid vastava sootunnusega tõusikutega.
hm,28. juuni 2017, 13:40
rongaisad on sellepärast, et naised on nii tugevad ja isehakkamasaajad, et mehed lähevadki lihtsamat teed. Selleks, et olla Mees, peab kõrval olema Naine. Ise Hakkamasaavad naised ei saa ju kasvatada pojast Meest? Mehe eeskuju puudub. Naised, väärtustage mehi!
A.28. juuni 2017, 13:51
Kesktee on täiesti olemas. Probleemid algavad sellest, et surudes naisi n.ö. traditsioonilisse rolli, tehes nad sõltuvaks, võttes neilt võimaluse enda andeid kasutada/arendada enda sissetulekute suurendamiseks pöördubki naine ju enda mehe poole nõudes suuremat maja/rohkem raha jne. Kelle poole ta peab siis nende nõudmistega pöörduma? Talle on ju müüdud narratiivi, kus tema on ilus, tuunitud, malbe, roomab, surub alla enda isiksust heakskiidu nimel, aga seda suuremat/rikkamat/rohkemat ikka ei ole? Veelkord: kelle käest ta peaks siis veel nõudma? Traditsiooniline peremudel ju ütleb, et mees toob kõik koju, mida iganes keegi vajab?
Vanaisa28. juuni 2017, 14:08
See on ainult Sinu peas olev stereotüüp, Sa kindlasti tead kuidas ja mida KÕIK mehed mõtlevad. Sinu jaoks on kaks võimalust "Amatsoon" või "Prostituut" aga on ka NAISED, kes on võrdväärsed partnerid OMA mehele. Sinu äpardunud suhted ei ole kogu meessoo süü.
A.28. juuni 2017, 14:26
Misasja? Ma ei ole Sind isiklikult rünnatud ega Sulle midagi külge kleepinud. Ma räägin üleüldiselt, ma ei räägi iseendast.
28. juuni 2017, 15:13
Mina seda ei öelnud, see on su isiklik fantaasia, on ka muud variandid olemas, aga kindlast ei vaja keegi iibepuudeliste feminatside võimu.
28. juuni 2017, 15:15
Miks ei saa? Terve mõistusega ema saab väga hästi pojast mehe kasvatada, isa eeskuju võetakse siis vanaisalt või mõne teise mõistliku lähedase näol, lapse sigitamine ei tee isasest isa.
28. juuni 2017, 15:16
Nüüd viivad ju mehed kõik armukesele ja naiselt nõutakse laste ja mehe ülalpidamist.
mina28. juuni 2017, 16:32
kirjutan selle omale nüüd üles. ja panen kööki külmkapi peale. see jutt on nii paganama õige. et mul tuleb nutt peale !
AITEH ! siiralt . südamest .
N50 / lahutet / ema ja vanaema paljudele :-)
to vanaisa28. juuni 2017, 17:29
lahedalt lahmid :D mina, vaba ja lastetu naisena võin sulle saladuskatte all avaldada, et eesti mehed on erakordselt libeda jutuga. neil on kohe veres see valetamine. see räige suhtes meeste pealetung vabadele naistele on lihtsalt ahistav. kõigil on oma naine "hirmus paha", kõik on just lahku minemas :D ja mis kõik veel sulle kõrva puhutakse. pole siis ime, et osad naised neid rongaisasid uskuma jäävad ja langevad, et keegiGI võtta oleks ja laps saada, sest emainstinkt ja aeg surub peale. mõne aja pärast aga jääb seegi pesa ja ring hakkab jutupaunikust mehel otsast peale - kunagi ei saa neil küllalt, olemasolev naine pole kunagi piisavalt noor, piisavalt ilus ega piisavalt hea. alati on ennast täis mehejussidel võimalik ju parem leida. vähemalt otsida. ja seda nad teevad, kirglikult. arukamad naised muidugi ei lepi nende valevorstidega ja nii nad ongi vabad ja lastetud. paratamatus.
to hm28. juuni 2017, 17:35
kas saan su loogikast õigesti aru, et selleks, et kasvatada poegadest mehi, tuleks naistel loobuda endaga hakkama saamisest?
ikka anna abi, kui rumalaid meie seas eksisteerib. sellised naised siis ongi käsi pikal kodutunde saates oma titekarjaga. ilmselt oskavad kasvatada poistest mehi? vähemalt sinu loogika järgi peaks nii olema. küllap ongi :D
koik28. juuni 2017, 23:52
kes on haritud ja tahavad head elu elada, on kohe tousikud, sest ei kooga monda keskparast abarikku? unista edasi, vana mees:)
sootunnustega tõusik1. juuli 2017, 14:08
Naised saavad ainult siis naised olla, kui mehed MEHED on. Aga hetkel on mõned üksikud mehed ja suur parv lödipükse - sõjaväkke minna ei taha, pirni sisse keerata ei oska, üks häda ja kiun igal pool...
Sellistega ei saa arvestada ju pisikese maja, pisikese auto ja pisikese lapse osas. Krt, kõik asjad peavad naised ise valmis tegema - ka lapse.
:D :D2. juuli 2017, 18:25
Vean kihla et oled vanatüdruk :-D
Mx351. juuli 2017, 09:37
kui kord araablane sinu nurka tõmbab siis oled töös nagu singeri õmblusmasin ja m.eestlasi tuleb robinal...
Muidumeez27. juuni 2017, 22:28
Huvitav, kas Maaülikooli (vana nimega EPA) diplomi sai loo autor peale laste sünnitamist?
A.27. juuni 2017, 21:17
Ma pole tükk aega nii palju naernud kui seda lehte lugedes... Ja siis tundsin ma tohutut tänulikkust, et mina ei pea selles ajastus elama, mis oli 30 a tagasi. Ma nägin neid n.ö. "õnnelikke" ja naiselikke pereemasid ja traditsioonilisi peresid nii palju nii palju... Kuidas 8 abielupaari tulid mu ema sünnipäevale ja pärast seda kui esimene naps oli võetud, hakati avalikult vastastikku üksteist mõnitama ja alandama... ja nii iga kord... Inimesed pidid ikka väga tülgastunud olema enda kaasadest...
kas27. juuni 2017, 21:55
praegu on midagi teistmoodi?
Mari27. juuni 2017, 22:21
Ehee29. juuni 2017, 07:38
Kuulun ilmselt ka sinna 30 aasta tagusesse aega-lapsed vastavalt 32,30 ja 25... ma ei tea,mis sõbrannad/peretuttavad teie emal olid,aga midagi sellist mina oma elust ei mäleta,ka oma vanemate elust mitte.Keegi ei mõnitanud kedagi,kui tihedamalt läbi käidi,küll aga oli mul töökaaslasi,kõrgharitud,kibestunud vanapiigasid,kes leidsid vigu kõiges ja kõigis.Aga neid ma ju rohkemaks kui "imelikeks" töökaaslasteks ei pidanud ka ja külla ei kutsunud.
A.29. juuni 2017, 14:00
Ikka kohalikud "kõvad" ja "tegijad" töölisklassi esindajad, kes saabusid mu koju sünnipäevadele ajast, kui mu ema uuesti abiellus, sest no lahutatud naine oli häbiasi ja seetõttu tuli tingimata mingi mehega hakata koos elama. Mõnitamise koha pealt niipalju, et see oli kohalikus alevikus absoluutne rahvasport ja mul vedas, kui ma sain lapsena kas toidupoes käia või siis koolist koju nii, et keegi seda ei teinud või et ma ei saanud pihta kas kivide, lumepallide või kellegi süljega...mis viis mind omakorda nii kaugele, et täna ei hooli ma tõepoolest mitte kellegi arvamusest...
!27. juuni 2017, 20:57
Kui midagi sellist oleks kirjutanud mõni meespedagoog, siis oleks tema töölt vallandamine enam kui kindel.
A.28. juuni 2017, 09:54
See meespedagoog vallandati väga õigetel alustel: kuidas saab inimene, kes ei jaga mitte midagi ühiskonna toimimisest, olla koolis ühiskonnaõpetuse õpetaja. Küsimus pole ju ainult selles, et tal on n.ö. iganenud vaated, vaid et ta ei saa aru, kuidas toimib ühiskond! Kuidas saab seda siis õpetada? Loodan samuti, et võimalikult paljud naised viivad enda raha sealt hoiu-laenuühistust kusagile mujale, kus neid nii alandavalt ei kohelda...Inimestel on tänapäeval siiski valikud ja neid tuleks kindlasti kasutada.
28. juuni 2017, 12:13
Kurioosne ongi, et naiste hariduse üle vingub naine, aga ega mõistus enda teha ei olegi ja haridus seda ka ei riku, mida ei ole.
Vanaisa28. juuni 2017, 13:31
Ei mingit kurioosiumi, see NAINE tunneb muret oma laste tuleviku pärast.
A.28. juuni 2017, 14:13
MIllise tuleviku? Seda, mida üksikemad enda lastele üksinda võimaldada ei suuda?
to A28. juuni 2017, 15:26
Haritud naised nõuavad omale ideaalset meest, vähemaga nad ei lepi! Kuid ideaalseid mehi on kahjuks ääretult vähe (kuna selle mõiste latt on väga kõrgele aetud). Ja need vähesed ideaalsed mehed esitavad omad tingimused ning nõuavad omale ideaalst NAIST. Mitte pirtsakat, egoistlikku ja rahulolematut feministi.
A.28. juuni 2017, 15:41
Ideaalset inimest pole olemas ja ma kardan, et feministid on üldiselt nii haritud, et seda mõista. Nii et Su jutus on ilmne loogikaviga. Küll on aga tõepoolest probleem selles, et naised elavad üldiselt aastas 2017 aga mehed kusagil 1957-1987 ja seega on kokkuleppeid ja ühiseid huve tõepoolest raske saavutada.
To to A / 15:26, 28. juuni 2017 1. juuli 2017, 15:54
Mesasja need ideaalsed isased nõvvavad? Jyskis madratseid müügil igat sorti.
positronx27. juuni 2017, 20:21
Lind teeb enne pesa ja siis tuleb muna. Kui pesa jaoks ruumi pole muna ei tule. Aga mõnede arvates on sõja, katku, nälja tagajärjel massilised surmatsenaariumid mõnusamad kui ressurside planeerimine, sündimuse kontrollimine.
27. juuni 2017, 19:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
28. juuni 2017, 12:16
Agraarühiskondi ei saa võrrelda urbaniseerunud ühiskonnaga, kus inimesi peetakse lausa ülearusteks ja tehakse kõik, et nad riigistki välja süüa. See on täiesti sihipärane eestlaste vastase genotsiidi poliitika, mida on 25 aastat aetud EV-s
Mees keskaja ja patriarhaadi kaitsel27. juuni 2017, 17:22
Elle, miks sa nõukogu liige oled? Kõtt koju tagasi, kas sa saad!
kulisside taga27. juuni 2017, 17:21
Naisel on suht raske elada koos endast lollima mehega... Olukorras, kus naised pürgivad mingil kummalisel ajendil võimalikult suurema hariduse poole, tekibki olukord, kus naistele ei jätku piisavalt tarku-harituid-häid mehi... See kõik on ju loogiline...
Üks võimalus on üritada tõsta kohalike meeste harituse tase, mis on suht keeruline, kuna mehed hindavad edukust kõrgemalt kui haridust.
Teine võimalus on meelitada siia haritud mehi mujalt maailmast, mis nagunii toimub meie võimaluste piires. (Enamaltjaolt meelitab mujalt pärit mees haritud eesti naise enda juurde elama).
Kolmas võimalus on vähendada naiste liigset haridust: kõige lihtsam tee selleks on vähenda humaitaaraladele vastuvõttu ülikoolides.
to : kulisside taga27. juuni 2017, 19:34
õigust räägid. aga vaata. mehed on sellised ettearvamatud ju ka. mina pool elu otsisin meest. kes oleks ka tark. kellega ei hakkaks igav . ei saanud aga 10 aastatki elatud ( isegi abiellusime ) - kui mees leidis. et kõige rumalam üle ilma ell on talle "naiseks" siiski etem.
ehk et teooria on ju tore asi. aga tõe kriteerium on siiski PRAKTIKA.
ja praktika ongi elu . teoorias me ju ei ela. ikka praktikas.
Vanaisa27. juuni 2017, 19:40
Elu paradoksid. Otsisid meest kes oleks tark ega oleks igav ja muutusid tema jaoks igavaks. Naine otsis poole elu ideaalset meest ja kui leidis jäi asi katki, sest mees otsis ideaalset naist.
sa vanaisa27. juuni 2017, 20:44
oled tavaline naistevihkaja. usun, et sa pole ise eriti naiste hulgas populaarne olnud, sa pole eriti haritud ja kindlasti ka vaene. oh seda onne:)
Vanaisa27. juuni 2017, 21:15
Populaarsuse üle kurta ei saa, NAISTESSE suhtun lugupidavalt(naistesse teatud ettevaatusega), haridust on piisavalt nii elu- kui pärisülikoolist, üüratult rikas tõesti ei ole ja see pole ka eesmärk. Tegelikult rikkam kui välja paistab.
naerukoht27. juuni 2017, 21:59
teie naiste kiitlemine küll tarkust kuskilt välja ei näita :).
A.28. juuni 2017, 16:16
Vähendada naiste haridust? Kuidas? Keelates neil raamatute lugemise? Pannes piirid kinni, et väljamaalt ei tohi pakke enam saada (amazonist enam raamatuid Eestisse tellida ei tohi).
Ega siis inimese haridus ei koosne ainult sellest, mida ta ülikoolis õpib. Eluaeg tuleb end harida. Koomikud!
piip27. juuni 2017, 17:19
Kust ta võtab, et tolle aja naised rahul ja õnnelikud olid? Kas keegi korraldas küsitlusi tol ajal? Enamus rahvast elas ju maal ja ka mehed töötasid kodus. Terve pere töötas kodus. Naised tegid hommikust õhtuni tööd, mitte ei istunud diivanil. Meie tänapäeval nimetame seda kodus olemiseks, aga pigem on võrreldav erafirma pidamisega.
Linnades, kus põllulappi ja koduloomi polnud, püüdis enamus naisi omale mingit palgaga tööotsa leida, kas rikaste pesu pestes, õmmeldes jne. Ainult rikkad daamid said kodus jõude olla.
Hea haridus oli ainult rikastele kättesaadav ja seega ka töökohad, kus maksti head palgatasu. Ei olnud ka meestel nii lihtne mingi karjääritegemine. Kui ikka sündisid popsi pojana, siis polnud sul mingit muud valikut elus kui samuti pops olla.
Lapsi oli palju, sest polnud rasestumisvastaseid vahendeid. Ja laste suremus oli suur.
Õmblemine, kudumine olid hädavajadus, sest muidu poleks midagi selga panna olnud. Miks peaks seda tänapäeval tegema, kui poest saab osta? Mis kastastroofi on selles, et naine kududes aega ei veeda, vaid teeb metsajooksu?
dinosaurus29. juuni 2017, 09:13
Enamus rahvast elas ju maal ja ka mehed töötasid kodus. Terve pere töötas kodus.
Loen seda kommentaari ja meelde tuleb anekdoot - Laps uurib vanaisalt "Kas sina sõitsid dinosauruse seljas kooli? Te mõlemad ju elasite VANASTI"
Selline elukorraldus oli Eestis valdav viimati 200 (kaksSADA), mitte 30 aastat tagasi!
30 aastat tagasi käisid nii mehed kui naised samuti päevast päeva palgatööl, ka need, kes maal elasid. Lausa seadusega sunniti tööle, muidu pandi vangi kui tööpõlgur. Koduperenaiseks jäämiseks pidi olema arstitõend töövõimetuse kohta.
eestis on27. juuni 2017, 17:15
suhtumine nasesse endiselt halvustav, seda just yhiskondlikul tasandil meie idaeurooplase vaimuga mehed tunnevad ennast ohustatuna ja yritavad juba a priori naisi maha teha, halvustada a la parim enne on moodas, koik on liiga paksud, ei ole piisavalt alandlikud jne. eriti hull on kui naine on haritud, sest see tekitab mingites pohiharidusega jorssides veel eriti suure alavaarsuskompleksi. lisaks peetakse meil normaalseks, et isad ei pea oma lapsi toetama, kui mees pere maha jatab, kiidavad koik takka, et naine oligi paksuks lainud. paljulapselisi emasid kutsutase avalikult ullikesteks voi peast rasedateks, naisi, kes ei synnita, ahtrateks lehmadeks ja enesekeskseteks. ei imesta, et yha rohkem eestlannasid valismaale, valgete haritud meestega abiellub ja oma lapsed seal synnitab.
oeh27. juuni 2017, 17:04
Hämmastav, kuidas üks naine saab midagi sellist kirjutada! Mis mõttes ei jälgita kehast tulevat soovi ja mõistus juhib tundeid?? Aga kui naisel nt ei tulegi kehast sellist soovi ja tunnetest rääkimata?? Kõik ei ole ühesugused ja kõik ei taha emaks saada. ja seda ilma majanduse, diplomi ja muuta. Kes tahab see sünnitab ka siis kui saab miinimumpalka ja ei oma losse. Mis mõttes on diplomeeritud naine ressursi raiskamine. maksab ta ju samamoodi makse,. Kuidas saab naist, elusolendit üldse ressursiks nimetada?? Samuti ok ka diplomeeritud naistel ja ka karjääri teinud naistel lapsed. Kuidas saab niimoodi üldistada.
...28. juuni 2017, 12:21
Milleks rääkida inimestega asjadest, mis neile üle mõistuse käivad? Lapsed kuuluvad nüüd, seaduse järgi, riigile, las siis riik sünnitab, miks peaks naised oma trvist ja elusid rikkuma? Inimesi pole valitsejatele rohkem vaja kui nende hääli valiistel.
Margus Lepa28. juuni 2017, 18:27
:-D Just! Aga kui see naine on hoopis mees või tunneb ennast hobusena! Siis peab ikka diplom olema kõigepealt, küll see sünnitab. :-D
kulisside taga27. juuni 2017, 17:01
Ühel päeval ma tõusen selle ühiskonna juhiks ja siis ma ütlen meie meestele: Tehke nii palju lapsi kui jõuate> ja ärge muretsege: riik annab iga lapse jaoks niipalju, et laps saab üles kasvatatud!
ja sel päeval ütlen ma eesti naistele: sünnitage nii palju lapsi, kui suudate, sest see on teile jumala poolt antud kingitus. Ja ärge muretsege ülalpidamise pärast, sest riik annab igale lapsele niipalju, et laps saab üles kasvatatud!
Ja sel päeva ajan ma siit riigist välja need, kes sehkendavad meie rahva ja riigi vastu...
Ja sel päeval saab eesti elu uuesti loogiliseks ja õiglaseks aetud!
Aidaku mind selles töös jumal ja mõõk!
Õnn!28. juuni 2017, 18:11
Toetan!
Sellist üleskutset olen ammu oodanud. Minu vanuses päris juhiks ma enam ei hakka,
kuid juhi abina saaksin hästi hakkama. Igal juhul toetan Teid vaimselt.
kulisside taga27. juuni 2017, 16:54
Kõik vanatüdrukud lähevad lõpuks segi...
Patareidega dildo ei asenda meest, karjäär+juhusuhe normaalset pereelu, toapugerik kodu ega kassid ja narmastega linik lapsi...
Aga sellest saaavad need õnnetud olevused alles nii hilja aru, et midagi muuta enam ei saa...
kulisside ees27. juuni 2017, 17:24
Kui juba käega löönud mehed prügikonteineri ääres (vabadust ülistades) hakkama saavad, saavad "vanatüdrukud" ammugi.
Naised ikka kuidagi saavad, üksi või kaks või lastega või kassiga, aga meestel see probllem, et kui pole kinnipüüdjat-kinnihoidjat-tagant lükkajat ja eest tõmbajat, siis käivad kuidagi maha ja alla, siis on kohe täiesti kasutud-mõttetud, või suitsiidsed.
Ühiskonna suurim probleem ongi, et mehed hakkama ei saa, nüüd üritatakse kuidagi ajaratast tagasi kerida, et kui naistelt võimalused ära võtta, siis äkki hakkavad mehed end paremini tundma ja võtavad end kätte. Või kui ikka ei võta, siis vähemasti naine vedib järgi, kui tal õigused puuduvad, aga peavad olema pealesunnitud "instinktid" mehe eest hoolitseda ja aegajalt tou saada, et "mees" end mehemana tunda saaks.
28. juuni 2017, 12:29
Naised on ammu loobunud kodupolitsei rollist ja haridusest eemale tõrjumine seda ei muuda, pigem tekitatakse veel suurem väljaränne, kuigi juba ammu põgenevad Eestist eelkõige just feritiilses eas naised.
to kulisside taga / 16:54, 27. juuni 2017 1. juuli 2017, 16:19
Reaalsus näitab muide vastupidist, kõrge eani säilitavad vaimuteravuse ja iseendaga toimetuleku nimelt need, kes iseseisvana läbi elu tulnud. Ja haletsevad mitte ennast, vaid hooldekodu toapugerikus hingitsevat kunagist "kodumasinat", kelle tervis ruineeritud joodikisase teenindamisest ja kelle lapsepõlvetraumadega järglased mööda maailma laiali lennanud. Selliseid näiteid piisavalt, nagu need kaks kunagist naabrit - üks, 80+ muti, tellib netist endale toidu jm. kraami koju, teine, hooldekoduelanik, ei teagi, mis see nett on...
sk27. juuni 2017, 16:52
Olen arvamusel,kuidas saab keegi nii rumalat juttu ajada.Tööd teevad ju kõik,need kes lapsi kasvatavad,kui ka need kellel lapsi ei ole.Meil on kõik kuidagi vastupidi,narkomaanid saavad oma süstid kõok tasuta(isegi mitu korda päevas),mina pean oma rohud välja maksma,90% soodustuse asemel 50% soodustus-hinnavahe 28tableti pealt 30eurot.
Vanaisa27. juuni 2017, 17:01
Süsteemi lihtsustades on tõesti võimalik näidata, et lastetud peavad oma maksudest üleval nii lapsed kui lapsevanemad. Aga nihutame ajapiiri ja teeme olukorra reljeefsemaks.
5 naist - 9 last või 5 naist - 1 laps. 9 peavad suht kerge vaevaga üleval 5 vanurit aga see 1 ei ole vist enam väga õnnelik, kuigi lapsepõlves ei pidanud millestki puudust tundma.
vaata vanaisa27. juuni 2017, 17:40
seni kuni väike laps on kodus, maksavad tööl käivad inimesed kodusele emale palka ja kindlustust ja ka kõigile tema alaealistele lastele takkapihta, et siin küll nagu öelda ei saa, et tööinime tuleks pensilt maha võtta vaid seetõttu, et ta pole emapalka saanud ja oma lapsi arstitanud.
Rumal jutt sul. Kui üldse kedagi pensilt maha võtta, siis need rongavanemad, kes on oma lapsed hooleta ja kasvatuseta jäänud. Aga ülejäänud pole kellelegi võlgu.
Lasteta inimene on rohkem töötanud (kes on mõistagi) ja rohkem makse maksnud riigile, seega kasu temastki. Lihtsalt üksikul võib vanast peast hooldajatega probleeme tekkida, aga ka need mured on ennetatavad. Ei too su lastele keegi võõrast vanainimest hooldada.
Vanaisa27. juuni 2017, 18:08
Aga sa pole ju nõus, kui lapsevanemad maksaksidki ise kõik oma lastega seotud kulud ja lapsed peaksid tulevikus üleval ainult oma vanemaid. Lapsi pole - elad säästudest.
Küsimus pole kui palju keegi maksusid maksnud on, vaid kas tulevastele põlvkondadele on jõukohane eelnevate ülevalpidamine. On mingi piir millest üle minnes lõpeb süsteem kokkuvarisemisega.
Tibu27. juuni 2017, 18:24
Krt, laste saamine ei ole plaanimajandus. Alati on naisi, kes lapsi tahavad ja saavad ja naisi, kes lapsi ei taha või ei saa. Nii on olnud ja on ka edaspidi. Live and let live, on siis sellest nii raske aru saada?
27. juuni 2017, 18:28
millised lapsevanemad? Kas need kümned tuhanded, kes ei suuda isegi leivapalukese jagu oma lapsele leida? Ja maksavadki sull sünnikulud-arstiabi-asfaltteed ja tänavavalgustuse ja ühistranspordi....jne?
Vanaisa, puhka õige jalga!
Või pane kõik rongavanemad maksma KASVÕI lapse ninaesisegi eest, siis räägime edasi!. Praegu ei ole ma just kõige utopistlikumas meeleolus. Tööd teen, lapsi kasvatan, mees ka toimetab, abi minu elus õpingutest on ja tean ka, kuis asjad käivad. Käojaani tuju lihtsalt pole praegu.
Oli meeldiv:)
Vanaisa27. juuni 2017, 18:33
Keegi ei saa sundida sigima aga arvestatagu oma tulevikuga, sest vaatamata täna makstud maksudele jääb oluline panus tegemata - tulevane maksumaksja. Juba täna on probleem, kelle käest võtta ülevalpeetavate jaoks maksuraha. Ei taha ju rohkem maksta? Homme veel rohkem?
Vanaisa27. juuni 2017, 19:49
Arvestage lastetud, et mida rohkem teid on seda tõenäolisemalt on teie tulevik kasinam tänasest, sest vähesed sündinud peavad lisaks oma lastele ja vanuritele üleval pidama ka sissetungijate horde.
Aga mis ritsikatel sest, pill hüüab ja pidu kestab.
tulevikus27. juuni 2017, 22:06
teevad enamus töid ära masinad, pooled noored on töötud jne. Lisaks kui paljud kolivad välismaale jne.
Kes peab keda üleval?27. juuni 2017, 22:16
Kõik noored jooksevad ju piiri taha tööle. Kus siis need maksud küll Eestile tulevad? Kõik meie kallilt koolitataud ja riigi poolt toetatud tulevased pensionimaksjad ei taha kuuldagi Eestisse jäämisest.
Vanaisa27. juuni 2017, 22:19
Kes neid masinaid juhtima hakkb? Mind tõsielt huvitab kes on tulevikus motiveeritud tulevasi lastetuid vanureid üleval pidama. Arvate et tänulikud sisserändajad? Kahtlen.
Vanaisa27. juuni 2017, 22:24
Kes peab keda üleval?
Õige tähelepanek. Juba lasevadki ülejõu käiva kohustuse eest jalga.
Ja seda enam tulevikus.
28. juuni 2017, 12:42
Uusasustajad saavad sigimiseks kõik eelised, elamispind+ sotsiaalsed garantiid siis ei olegi mõeldav, et kohalikud naised siin sigima hakkaks. Kohalikud naised lahkuvad riigist juba ainuksi töökohtade puudumise ja eluaegse vaesuse pärast. Viljakas eas naiste väljavool Eestist on nähtus, mida tunnistadagi ei taheta, rääkimata reaalsest probleemiga tegelemisest.
Iive on madal, sest sünnitusealisi naisi on väga väheks jäänud
28. juuni 2017, 12:43
Kiired jalad on alati ellujäämise tagatis olnud.
Vanaisa28. juuni 2017, 15:05
Aga kes neid uusasustajaid siia pikisilmi ootavad? "Kapis kolli pole!" See ongi asja tuum, et otsustavad hüperaktiivsed mittesünnitajad, nii otse kui kaudselt.
kulisside taga27. juuni 2017, 16:50
Valge rassi allakäik algas sellest, et nö valitud rahvas pääses valgeid ühiskondi juhtima ja mõjutama.
Alates sellest hetkest on tehtuid paljusid kõveraid otsuseid, mis on viinud valgete riigid sõdadesse , revolutsioonidesse ja igasugustesse hälbelistesse keeristesse, mis on meie valgete tsivilisatsioonile hävinguks...
Kes näiteks olid Vene nö bolshevistliku revolutsiooni juhtideks... Mis rahvusest olid selle ideoloogia väljatöötajaid.
Valge tsivilisatsioon on praegu enda eksistentsi piiripeal ja sõjas... ja me isegi ei saa sellest aru, et meie vastu peetakse sõda ega tunnista enda vaenlast...
Haige maja27. juuni 2017, 16:47
kulisside taga27. juuni 2017, 16:37
Eesti vanasõna ütleb üheselt ja selgelt: Mehe au on see, mis ta peas on... Ja naise oma see, mis kätel...
Sellega on kõi öeldud, mis oluline: mees paks olema võimalikult tark ja naine võimalikult paljude laste ema...
Aga haige ühiskond, mis meil on+nn Läänemaailm) peabki välja surema
Vanaisa27. juuni 2017, 16:42
Tulevad uued rahvad ja rassid, kes laste kasvatamist paljuks ei pea. Kümmekond põlvkonda ja valge egoistide rass on ajalugu.
Vanaisa27. juuni 2017, 16:43
Kusjuures, valge rass maksab võõraste sigimise oma laste arvelt kinni!
sina, vanaisa27. juuni 2017, 16:47
ja su lapsed ja lapselapsed samuti. mis teinud oled, et nii ei oleks? püss on põõsas? aga valid aga jälle kesikuid, kui valimised tulevad, eks? kuigi nemad on osalised selle uue rassis siia toomises. aga ikka valid, sest jutt on neil hea ja petab vana pässi ära.
Vanaisa27. juuni 2017, 19:56
Kuigi kõige innustunumad rassiparandajad olid eelmises valitsuses koos. Isamaa 2.0 sotsid ja RE
Kesikud olid üsna tagasihoidlikud kõige selle juures.
IRW28. juuni 2017, 12:47
Genotsiid ongi selleks, et valge rass hävitada ja seda tehakse igal mõeldaval ja mittemõeldaval viisil. Päris omapärane on arvata, et sellises olukorras sünnitamine on mõistlik.
28. juuni 2017, 12:47
Vähemalt ei pea oma laste mürgitamist ja tapmist kinni maksma!
28. juuni 2017, 12:48
genotsiidierakonnad on nüüd rassiparandajad?
16:47, 27. juuni 2017 -le29. juuni 2017, 09:51
Kesikud pole mingit r a s s i siia toonud.Koolis oled käinud?
vask1. juuli 2017, 20:17
Kuidas siis kesikud tagasihoidlikud on? Mitte Lähis-Idast, vaid päris idakaarest on siia varem kõige rohkem kährikuid tulnud ja tuleb praegugi. Nende rass oli ja on sama sigiv kui uustulnukad, keski olemasolu ideaal ja mõte.
põhk1. juuli 2017, 20:22
Miljon eestlast ees või taga, kui valge rassi säilimine on küsimus, kuid mõnedsajad tuhanded venelast on eesti rahvuse säilimise seisukohalt küll olulised. Kesikud on enamus nende järglased.
kulissides27. juuni 2017, 16:45
ja kuna meil tarku mehi on väga vähe, siis sünnib ka lapsi vähe. mott.
Vanaisa27. juuni 2017, 16:52
Ei, Ülitargad naised arvavad millegipärast, et järgmine on targem...
Nii tarka naist ei taha isegi rumalad mehed enam.
paistab27. juuni 2017, 17:18
et sa oled ise oma intellektuaalsetes voimetes ebakindel ja halvustad haritud naisi. esimest ettejuhtuvat meest ei tasu kindlasti oma laste isaks valida. loomariigis ei lasta ka kehvadel isastel paljuneda.
Vanaisa27. juuni 2017, 17:31
paistab, et sinu teadmised loodusest on pisut puudulikud. Või siis tahaksid viia inimese looma tasandile. Loomariigis maksab tervis ja jõud nõrgad tõrjutakse kõrvale AGA võimalusel teevad nõrgemadki tegusid ja emastel ükskõik - sugu tahab jätkamist. Teine paralleel loomadega, tugev isane on enamasti ainult sigitaja paljudele mastele, äärmisel juhul kaitseb oma järeltulijaid omasuguste eest.
Vanaisa27. juuni 2017, 17:43
Paistab, kumb sa olla tahaksid, hirv või lõvi?
aga naistel27. juuni 2017, 20:47
ei ole ykskoik, kellega nad sigivad. abarikke mehi ei lasta loogile. see, et see sinusugustele ekre-vanameestele ei meeldi, ei puutu asjasse. hirv voi lovi my a....
Vanaisa27. juuni 2017, 21:20
Kas see oli nüüd mingi nali või? Ei ole ükskõik kellega sigivad? Oi-oi.
Nojah, soojätkamise liigutused pole ju veel sigimine tõesti.
ega diplom27. juuni 2017, 22:15
matsi (matsinnat) riku, seda peaks ju haritud naine teadma :). Tarkus ei seisne selles, et kellelgi on diplom, see näitab vaid tarkust oma erialal. Tõeline tarkus on elutarkus, aga seda diplomiga ei saa.
kunagi27. juuni 2017, 16:49
elasime koik koopas. naine oli kunagi ka kodulooma tasemel. aeg on edasi lainud. naist peetakse ka inimeseks. sinusuguste meeste parast ei tahagi naised eesti meestega koos lapsi synnitada.
kulisside taga27. juuni 2017, 17:05
Peagi tulevad musatd mehed ja sinu käest enam ei küsita, et mida sa tahad ja mida mitte... Kui sõna ei kuula saad karmilt karistatud, nii et igasugunegi vastuhaku tahe kaob ära. Kuulad sõna või sured...
Seepärast hinnake ja väärtustage eesti mehi! nad on ainsad, kes häda korral teie eest seisavad.
ykskoik27. juuni 2017, 17:20
kust jutt algab, eesti mees jouab ikka mustadeni valja, sest alavaarsuskompleks on nii jube suur. sinu suurim mure tundub olevat naise piisav alandlikkus ja sonakuulelikkus:) ohjah, eesti mehel tuksub rinnas moslemi syda. mis eesti meeste naiste eest seismisesse puutub, siis enamus on teist fyysiliselt norgad ja arad. seisan ise enda eest.
to kulisside taga1. juuli 2017, 16:25
Tuule käes tolkneva rippajuga on võimatu olla "võimalikult tark", seda tõestab nii ajalugu kui tänapäev.
Scaramanga27. juuni 2017, 16:19
1. Eeldame et sugu on sotsiaalne konstruktsioon, ning mehed ja naised on tegelikult samasugused.
2. Naised ja mehed peaks seega samamoodi käituma, töötama ja elama.
3. Kuna naistel on oluliselt vähem seksuaalpartnereid kui meestel, siis peaks seda olukorda "parandama", Hollywood ja MTV on viimased aastakümned seda müünud. On veel palju teemasid mida need Frankfurdi koolkonna uusmarksistid ajavad, aga see on üks destruktiivsemaid.
Järgnevates punktides hakkab juba bioloogia rolli mängima. Uusmarksistid ja feministid seda eitavad ja siit ka probleemist arusaamise suutmatus.
4. Bioloogiliselt on nii et naised valivad mehi kellega järglasi saada.
Mida rohkem partnereid naine valib, seda lollim-litsim ta on. Mida rohkem partnereid mehel on seda kõvem mees. Nii olnud sajad tuhanded aastad ja feministide jutt neid loodusseadusi ei muuda.
5. Kui terves ühiskond naisi kasvatatakse üles Seksi ja Linna ning muu liberaalse Hollywoody pahnaga, siis on tulemuseks ebaproportsionaalne hulk lõdvasid naisi. See on meestele tore, aga ainult lühiajaliselt. Mitte ükski normaalne mees ei loo pikaajalist suhet Katy Perry või Miley Cyrusega.
6. Ebastabiilsed naised => ebastabiilne abielu => palju üksikemasid => veel rohkem feminismi => rohkem totalitaarset lapsehoidjariiki ja meestepeksu => abielu on meestele veel vastuvõetamatu.
googeldage MGTOW - see on reaktsioon feminismile.
Õnneks on USA naised juba hakanud matsu jagama ja feminism hakkab muutuma sõimusõnaks. Konservatiivsus tuleb tagasi, kahjuks on paar põlvkonda naisi marksismile ohverdatud ! 100 aastat tagasi aeti venemaa marksistide poolt samat nais-seltsimeeste iseseisvuse iba.
Tasuta abort + tasuta riiklik lastehoid + naised tehasesse = lõdvad naised, lühikesed suhted, nõrk abielu institutsioon. Totalitaarses riigis on muidugi hea kui kõik naised on abielus riigiga ja kaebavad pereliikmete peale.
Bolsevikud said aga kiirelt vastu näppe kuna Nõukogude Liidu sündivus muutus kiirelt väga-väga halvaks. Edasi ikkagi muudeti poliitikat ja oldi sunnitud perekonda+lastekasvatust soosima.
Ma ei ole usklik, lihtsalt jälgija. Probleem on olemas ja täiesti ebastabiilsed Lindsey Lohanid ning Scarlett Johansenid noortele naistele eeskujudeks on katastroof. Mõtelege kuulsate Lääne naisnäitlejate või lauljate peale - millisel neist on toimiv pereelu ?
kulisside taga27. juuni 2017, 16:33
Hea ajalehelugu ja hea kommentaar... kahjuks on see vastu tuult piss.mine...
On ju selge, et valget rahvast tahetakse vähendada ja seejärel hävitada ja asendada see mustade bantudega, kellest pole valitud rahvale mõistuses vastast.
Põhiküsimus on täna, et kas tuntakse ära see kulisside taga sahkerdaja, kes meid hävitada püüab...
Seda on püütud, kuid sahkerdjad said meie enda abil meie üle võidu... Vend tappis venda ja uss naeris kõrval.
Algatuseks küsige küsimus, et juhtis Venemaa nn bolshevistlikku revolutsiooni? Kes pani selle kirja selle tapva ideoloogia?
Seal ongi vastus vaenlase kohta...
@ kulisside taga28. juuni 2017, 18:24
Jah, olete oskuslikult asja tuu ma välja toonud.
Olen ka jõudnud sarnasele äratundmisele. Mis teha, et need hävitajad enam võimutseda ei saaks? Oli üks mees, kes suutis oma rahva selle jama vastu
tegutsema panna, aga tollele vaprale tehti 1 : 0.
Millal mõistusega inimesed aru hakkavad saama?
no nii27. juuni 2017, 16:53
ja nüüd hakka näiteid tooma meeste kohta. võrdsuses hakaku sünnitama, kuni ei sünnita, on vait. opereerigu omale emakaid ja sünnitagu, pole minu, naise asi, kuidas nad omale selle oskuse saavad. ja mis meil meestele eeskujuks on? pole vaja hollivhuudi vaadatagi, siinsamas eestimaal on au sees kõvad mehed: staarnaisepeksjad pohlak, ojasoo ja valner, staarpedofiilid steinfeld ja laaneorg, staarnaistemehed toots, tintse ja sõõrumaa, staarpunnitajad kiivikas ja ader, staarnarkoärikad või -promojad pisike-timmeri-elukaaslane ja kender, staar armukeste pidajad aastakümneid linna, näiteks. lisaks staarsallijad avandi ja paris ja lobjaks. staar staari otsas, aga kõiki on austusväärsed MEHED ju meil.
mitmekordne ema27. juuni 2017, 16:03
Milleks niimoodi tüli norida? Selle jutu peale ütleksin jah ja ei korraga, sest saan aru igast sookaaslasest, kes pole leidnud sobivat kaaslast või kelle tervis on takistuseks. Samas olen kriitiline kõigi nende "ei kavatsegi"-kilkajate suhtes.
R27. juuni 2017, 21:43
Ei maksa naisi maha teha. Mina lasen alati jalga, kui naised midagi armastusest soiguma hakkavad. Vaimsele tervisele on parem elada ilma emotsionaalse ja majanduslike sidemeteta. Mul on eesmärk oma esivanemate geenid ära hävitada. Nimega on isegi lihtsam.... peale vanemaid on ainult vend ja temagi ei taha lapsi.
huvitav27. juuni 2017, 15:57
mis haridus on autoril, kui ta on nõukogu liige? Kas väide ressursi raiskamisest ei käi ka tema kohta? Ehkki tal on vähemalt üks laps, on tal eeldatavasti ka diplom - puhas raiskamine ju tema enda vulgaarkonservatiivse mõtlemise järgi. Kõik peab kasu tooma, silmaga nähtavat materiaalset kasu. See et haritud naised on paremad emad oma lastele ega lase neile lapiku maa ja mms muinasjutte sisendada, see on vulgaarkonservatiivi jaoks pigem miinus kui pluss.
27. juuni 2017, 15:50
kui ühiskond ei hakka hindama pereväärtusi ja naisi,kes taastoodavad riigitöölisi,ei tõuse ka sünnitamine Meil on elu väha inimbvaenulik Mõmi sigib kui rott,et lasteraha arvel kuidagigi ots otsaga kokku tulla Targen´m ja haritum enne mõtleb,kuidas saab hakkama,mis ootab ees tema last . Keegi ei taha sõgida lasteaia ja sõimekohtade pärast Isegi 30 a tagasi kirjutasin end ja oma lapsi sisse südalinna ,sest tahtsin,et lapsed saaksid lapsesõbralikku kooli,mitte mingisse kolhoosikoplisse Praegu on veel lisandunud koolikiusamine Siis võitlus gümnaasiumisse pääsemise nimel Kuidas saada kõrgkooli,mida teha,kui diplom on taskus,sest riik ei hinda haritud inimesi? Kuidas saab madalapalhaline haritlane aga ka tavaline töötegija ona madala palga eest muretseda korteri ja kasvatada lapsi Seepärast lapsi ei sünnigi.
jajah, sigib kui rott! (no mida oli modereerida)27. juuni 2017, 16:01
aga need sarisiqijad elavad karu phees tavaliselt ja nende järglastest tulevad vaid need rannu-rändid, kes tööd võõrastavad. seega ei tule neist töölisi.
muidugi see, et nimetad neid riigitöölisteks, on juba ise vihjav, et sa ei taju ühiskonnakorraldust. riigitöölised ei teenigi midagi ühiskonna jaoks, nad vaid kulutavad maksuraha. ja nende palkadest maksuraha tuleb riigi taskust ehk siis riik tõstab vaid raha ühest taskust teise. aga ilmselt sellest ei saa sa aru niikuinii. kurb muidugi. tühikuid sa ka kasutada ei oska, kas tõesti mitte ühtegi raamatut mitte kunagi lugenud siis ei ole, et näeksid, kuidas on normaalne tühikuid kasutada? käsitsi ka kirjutad kõik samamoodiühtekokku,etkeegiarueisaaks?
Vaatleja27. juuni 2017, 15:48
Ülimaterialistlik ja ideoloogiline heietus... inimene kui paljundusressurss. Äkki räägiks siis hoopis ajuressursi raiskamisest, mida see lapsesaamise periood iga naise elus kujutab. Või võtaks hoopis meeste hobujõu ressursid kasutusele, keelaks neil vaimse töö ja sunniks ainult füüsilise peale.
to vaatleja27. juuni 2017, 16:55
sellest nad ei soovi rääkida, see pole nende agendasse sobiv, kus saab naist süüdistada pea kõiges.
ah mis28. juuni 2017, 10:59
Et lastesaamise periood on siis ajuressursi raiskamine? Saan aru jah,et ressurss on pandud mõne puhul ootele.
28. juuni 2017, 12:55
Rasedusega kaotab aju kuni 10% mahust, kui sa arvad, et see ei kajastu tervises,elukvaliteedis, suhetes ja tööelus siis pole sinusugusega üldse midagi arutada.
hm,28. juuni 2017, 13:54
millest sinuga rääkida, kui sa ei tea isegi et aju mahust ei sõltu intelligentsus.
28. juuni 2017, 15:24
Sellegi poolest sõltub aju mahust aju funktsioneerimine ja käitumine. Intelligentsus ei korva funktsioonihäireid.
marta27. juuni 2017, 15:46
Miks minna tagasi 30 aastat. Parem juba tuua võrdlus 300 aastat tagasi kehtinud naiste "õigustest". Siis ei olnud neil isegi võimalust ise meest valida. Äkki lõpetaks selle naiste süüdistamise sündide vähesuses. Mida on naisel valida? Puuduliku põhiharidusega ehitaja ei ole see kaaslane, kellega pere luua. Mehed isegi ei püüa ennast harida ja ainus meelelahutus on alkohol. Mitte naised ei ole liiga haritud vaid mehed on harimatud ja laisad.
Vanaisa27. juuni 2017, 15:58
Pangadirektoreid jälle kõigile ei jätku.
Naised on üle haritud, bakalaureustest kassapidajad ja küünetehnikud, kellel pole mingi probleem järgemõõda mistahes joodikuga "vallatusi" teha. Meeste jaoks on tasuvaid ameteid ka vähese hariduse jaoks, kuigi joomine võib tõesti probleemiks osutuda.
28. juuni 2017, 13:00
Ka kõrgharitud mehed teevad hoopis ehitustöid, sest erialast tööd normaalse palgaga ei ole, odavate allhangete maa paratamatus. Alternatiiv sama, mis haritud viljakatel naistelgi - lahkuda normaalsesse riiki.
martale27. juuni 2017, 16:04
nii tõsi, aga ei taheta tunnistada.
28. juuni 2017, 12:57
Eesti naised on alati valinud, kasvõi ojasse mineku või soovimatu järglase hävitamise, mida neile väga pahaks pandi tõuaretajate poolt.
Scaramanga27. juuni 2017, 15:37
Naljakas et läänes on nii et mida intelligentsem, haritud, edukama karjääriga noor naine seda enam valitakse just traditsiooniline 50ndate stiilis peremudel. Keskklassi naised, advokaadid-arstid, on USAs sagedamini abielus kui nn. tavakodanik.
Mingit iseseisvust ei ihaleta ! Soovitakse, vastupidist mida feministid-liberaalid väidavad: stabiilset abielu, lapsi ja lastega kodusolemist.
Või haritud-edukas naine peaks 35-selt 80 tundi nädalas kontoris istuma ?
Võiks küsitluse teha mida eesti naised valiksid: kas 35-selt vallaline lastetu aga hea töökohaga, või 35-selt lastega, poole kohaga töötav stabiilses abielus ? Kui kedagi süüdistada siis feministe ja lääne liberaale.
feminist27. juuni 2017, 15:42
Feministidel ei ole hea abielu ja laste vastu mitte midagi. Ainus, mida feministid konservatiividele ette heidavad, on see, et konservatiivid tahavad, et kõik inimesed oleksid ühesugused, et kõik elaksid abielus, kolme lapsega jne. Inimestele peab siiski jääma vabadus ise otsustada, millal, kellega ja kas üldse abielluda ja lapsi saada - see ei ole hoiak abielu ega laste vastu, vaid inimeste vaba valiku õiguse tunnustamine.
ja kuidas27. juuni 2017, 16:07
jääb siis feministide "triibuliste nimekirjadega"? mida teha, kui naised lihtsalt on tervema mõistusega ja ei trügi poliitikasse, mis on ju teadupärast üks räpane ja korrumpeeriv värk? Minuarust just feministid taovad trummi, kuidas naise ülim õnn on vabadus sidemetest? just feministid kipuvad nõudma, et kõik tahaks elada nii, nagu nemad.
feminist27. juuni 2017, 18:07
ja vaata siis täpsemalt, kes need feministid on - enamasti vähemalt 2-3 lapse emad, õnnelikus abi- või kooselus. Muidugi on ka üksikuid, on vähemuste esindajaid, aga enamik feministe on täiesti normaalsed naised, kes on väsinud kogu aeg palumast vabandust, et nad naissoost on. Tahaks lihtsalt ja normaalselt teha oma tööd, mitte kogu aeg tõestada, et vaatamata sellele, et ma olen naine, on mul aju, ma oskan oma tööd hästi ja ei ole vaja karta, et teen seda kehvemini, kui 20 aastat noorem meeskolleeg.
lia27. juuni 2017, 18:38
Mõned Lääne feministid nõuavad, et eurooplikud naised aborti teeksid. Nii jääb päevitunutele rohkem hüvesid. Ja eurooplikud on siis vähem ra ssis tid.
miks sa27. juuni 2017, 19:09
meheniru lia nime taha peitud? ja nii lolli juttu voib ajada ainult ekrelane:) hylgemola oeldi vanasti selle kohta.
28. juuni 2017, 13:02
Feminism on ammu ennast ammendanud, sellest ka see triibutamise teema, peale sootunnuste pole neil midagi ette näidata.
28. juuni 2017, 13:04
babyharvesting on võimas äri!
Ainult 1 küsimus27. juuni 2017, 15:37
Kas loo autor on juba psühhiaatri juures käinud?
to ainult 1 vaxsus27. juuni 2017, 16:57
mis asi see vaksus on muidu?
aga ma olen ekrelane ja see artikkel ei kuva kuidagi minu vaateid. seose lõid omas peas, sest muud ei osanud öelda? nagu ikka.
28. juuni 2017, 13:12
Paraku on tõesti EKRE poolt tulnud väljaütlemisi, mis just sellist machokeskset poliitikat toetavad. Tean seda kindlalt, sest ka mind väga häirivad rumalad mehed, kes naiste potentsiaali hävitades arvad ühiskonda parandavat. Väga rumal ja lühinägelik arusaamine elust. Selle eest väärivad nad karmi õppetundi.
Sain selgeks27. juuni 2017, 15:23
...et kurja juureks on valivad naised.
Ressursi raiskamised ei ole aga pagulaste kostitamine, süstlavahetuspunktid, RB, ülepaisutatud ametkonnad ja maksuvabad pangad.
to sain selgeks27. juuni 2017, 15:37
õigesti said aru. need loetletud on ikka väärtused, euroopalikud väärtused.
hge27. juuni 2017, 15:18
Kas annab lollimat arvamus avaldada. Ma olen enam kui kindel, et suurem osa inimestest mõtleb enne majandusliku heaolu tagamisele ja siis lastele. Nagu neid vaeseid lapsi, kelle elatustase on alla igasuguse arvestuse oleks vähe või? Enne tuleks mõelda ja siis teha, lapsi kasvatavad ikka vanemad mitte riik. Töökohti on ka üsna vähe ja töötuid palju- enne tuleks üldse selline asi korda ajada, küll siis need tited ka tulevad.
28. juuni 2017, 13:14
Praeguste noorte põlvkond ongi ise juba sellist vaesust kogenud, mida edasi ei soovita jagada, sealt ka see sooviatus iga hinna eest lapsi vorpida.
Nukits27. juuni 2017, 15:18
Eluvõõras lähenemine. Kas ja mitu last saada, pole küll kellegi kõrvalise asi. Mitmel pool maailmas tehtud teadusuuringutest on selgunud, et ema haridustase mängib lapse intellektuaalsetes võimetes suuremat rolli kui isa haridustase.
Iga õpingutes kulunud aasta muudab isiksust rikkamaks ja annab vähemasti kaudset kasu.
Kas autori ideaal on mehest sõltuv koduperenaine või vähekvalifitseeritud töö tegija? Ka seda on teadusuuringutes tõendatud, et lapsed ei hinda tegelikult seda, kui nende ema on terve elu ainult kodus toimetanud, omamata mingit tööalast karjääri. Kõige hullemal juhul klammerdub selline naine hiljem täiskasvanud laste külge, laskmata neil oma elu elada, sest ta on end ohvriks toonud ja kõigest nende heaks loobunud.
27. juuni 2017, 15:08
Ja ainsaks küsimuseks, miks ei jätkata sugu nii kui linnud. Aga leidub ju neidki, kes sünnitavad ja hülgavad oma lapsed peale rahade lõppemist. On see normaalne? Aga veel edasi minnes, nimetatakse ju mingeid inimesi ka linnukesed, ei saa aru, Kas probleemiks on diplomiga naine või peaks inimene loodusesse/koopasse tagasi elama minema
kägu27. juuni 2017, 15:38
ikka jätkatakse ju nagu linnud, eesti mees on paras kägu - ikka omad munad võõrasse pessa. ja paras ronk on ta ka - rongaisasid meil ju küllaga. rongaemasid muidugi kah.
lee27. juuni 2017, 15:07
Ma nõustun artikli autoriga selles suhtes, et ühiskond on muutunud ning naise roll ja ootused on muutunud. Samas mulle tundub, et autor käsitleb teemat liiga lihtsustatult. Ühiskonnamuutusi me tagasi pöörata ei saa, arenenud riikides ongi naistel vähe lapsi. Riik saab luua sobiva keskkonna, et laste sündimist soodustada, kuid nõuda, et naised peavad sünnitama, ei ole õige. Ma arvan, et kampaania korras ei tohiks lapsi teha. Igal lapsel on õigus olla oodatud ja armastatud. Inimeste võimed on erinevad ja ilmselt kõik ei sobigi emaks. Lapsesaamise otsus on väga isiklik ja sinna ei tohiks teised sekkuda. Milleks materdada lastetut karjeristi, kes läbi oma töö toodab lisaväärtust, ja kiita naist, kes kasvatab pesakonna pätte, kes hakkavad hiljem teiste kulul elama. Ma arvan, et oma haridustee miinimumprogramm võiks olla läbitud enne laste saamist. Pere ja laste kõrvalt on tükkmaad raskem haridust omandada. Minu arvates saab korraga pühenduda ainult ühele asjale. Muidugi saab ka korraga nii õppida kui lapsi kasvatada, aga siis kannatab mõlema kvaliteet. On loomulik, et naised ja tegelikult ka mehed, soovivad enne laste saamist oma kodu luua. Eestlane tahab kodu omada, selle põhjused on ilmselt meie ajaloos. Võrrelda inimlapse kasvatamist linnupoegadega on meelevaldne. Linnupoeg saab iseseisvaks juba samal suvel, inimlaste iseseisvumiseks kulub pea 20 aastat. Kui vaadata loomariiki, siis inimese panus oma järeltulijate hooldamisse on väga suur ja seega on ka loomulik, et järeltulija saamist kaalutakse hoolikamalt. Lisaks tegutsevad linnud ja loomad instinktide ajel, kuid inimesel on kahe kõrva vahel ka midagi enamat. Peale selle on peremudel muutunud. Vanasti oli vanavanemate abi laste kasvatamisel ja hoidmisel suurem. Tänapäeval on pensioniiga kõrgem ja ka vanavanemad käivad tööl. Laste kasvatamine on kahtlemata tänuväärt ja kõik head emad väärivad austust. Kui me tahame aga üles ehitada jõukat riiki, siis ainult laste saamisega seda saavutada ei ole võimalik. Tuleb teha tööd, võimalikult suure lisandväärtusega. Selleks aga, et välja mõelda, mis see võiks olla ja seda ka reaalselt teha osata, on vaja ikkagi koolis käia.
28. juuni 2017, 13:18
Vanavanemate ajaressursist ongi noored ilma jäetud, raha seda ei kompenseeri iialgi, 1 lapse normalseks kasvatamiseks on vaja vähemalt 6 usaldusväärset täiskasvanut, kui paljudel on sellist ressurssi? Tööl käivad vanavanemad ongi tulevastelt lastelt ära võetud ressurss, mida lasteaiad ja koolid iialgi ei asenda.
Hehee29. juuni 2017, 07:54
Kas mitte kampaania korras lapsi tegema ei hakatudki ka kõrgharitute poolt,kui emapalk tuli...
27. juuni 2017, 15:00
On ikka suvaline võrdlus- inimene ja lind. Ja ainsaks
heh27. juuni 2017, 14:51
minu kogemus eesti naistega > > > Kui sul on raha,auto ja korter/ maja siis on sul ka naine, kui sul seda kolme ei ole siis ei ole ka meest. Nii,et mina ei soovi endale eesti naist.
aga,27. juuni 2017, 15:05
miks sa siis rahateenimistest ja kodu pidamisest loobusid? Või polegi sul neid kunagi olnudki?...see oleks ilmselt loogilisem, aga siis ei saa sa oma kogemustest kirjutada, kui vaid hüpoteetiliselt heietad.
ara arva27. juuni 2017, 15:37
et sinusugust meest on ka naised karjas tahtmas. naine peabki kalkuleerima ja valima laste isaks parimate voimalustega meesisendi, sellega kindlustatakse liigi kestmajaamine. loomariigis ei lasta ka kehvematel isastel paljuneda.
aga27. juuni 2017, 22:30
kõigile naistele ju ei jätku neid rikkaid mehi, sellest lihtsast asjast aru ei saa oma arust "targad"naised :).
To aga28. juuni 2017, 02:09
Kui neid tarku ja rikkaid jms. ei jätku siis miks peaks kehvemaga leppima?
to heh27. juuni 2017, 15:40
ja mis mees sa siis oled, et pole ei raha, maja ega autot? selline pole mingi mees, kes peaks olema perekonna pea. kui isegi nii lihtsaid asju ei suuda muretseda, kuidas selline siis pere juhtimisega hakkama saakski? no ei saakski. õige, et naine ei vali sellist. võta jah arengumaast endale mõni, aga koli siis sinna, siia ära neid p russakaid tassi.
28. juuni 2017, 13:22
Siis oled sant mees, kui sinu isiksusest ja tarkusest ei piisa.
Diplomeeritud lastetu naine27. juuni 2017, 14:48
Ja nii see ka jääb, teine diplom võib veel lisaks tulla, aga lapsi - ei, aitäh. Mul puudub igasugune soov sellisesse maailma, kus vägivaldne keskaegne usk on püha lehm, lapsi juurde tuua. Kahjuks just nii ongi, mina ei sünnita tütreid selleks, et moslemid neid siin vägistada saaksid ja targad onud/tädid Toompeal takka kiidaksid. Oleme sõbrannaga mõlemad nii otsustanud ja nii ka jääb. Oleme siis raiskamine, aga olgu nii. Punkt.
Vanaisa27. juuni 2017, 15:12
Aga millegipärast nõuate tulevikus ülevalpidamist teiste üleskasvatatud lastelt. Kui te lepiksite tulevikus oma töö ja sissetulekute-säästudega, laske käia.
27. juuni 2017, 15:21
Teie väide, nagu tähendaks laps automaatselt tuleviku garantiid, on täielik jama. Vaadake, kui paljud saavad rahumeeli ümbrikupalka, lahkuvad üldse Eestist ilma siia investeerimata või makse maksmata, ja kui paljud nn tagaküla joped ei lähe üldse tööle. Ma räägin nüüd noortest.
Õigus27. juuni 2017, 15:25
Vanaisal on õigus ning artikli autoril on ÕIGUS.Dipl.lastetulnaisel on nihestunud mõtteviis, millest hea tahtmise juures võib isegi aru saada.Kuid samas on ka hea, et see lastetu koos oma sõbraga mõistab, et ta on raiskaja-enda raiskaja, rahva ja ühiskonna raiskaja.Ning siinkohal veel kord Vanaisa manitsus: sel juhul teenige enda pension ise välja, meie, kes me oleme lapsed üles kasvatanud, ei pea teile midagi andma.
baphomet27. juuni 2017, 15:28
Sellised haritud naised sageli ei nõua enda ülalpidamist, vaid neil on endal suured palgad, vastavad kinnisvarad ja säästud ning päritud nodi. Mul on mitu kursusekaaslast sellised. Õigel ajal kedagi ei leidnud, ehkki on haritud ja lisaks veel väga hea välimusega ning intelligentse käitumisega. Eeldan, et üks neist oli meeste meelest liiga mitte-lind ja teine vastupidi liiga lind, ehkki huvitaval kombel mehed peavad neist lugu.
Samas on ka naisi, kes on haritud, hea välimuse ja normaalse käitumisega, keda aga mingil põhjuseks lollikesteks või meeleheitel meesteotsijateks peetakse ja need pole ka kedagi endale leidnud.
Seetõttu on hea, kui naisterahvas on haritud, sest mõni haridus kõlbab iga riigikorra ajal ja kindlustab eluks ajaks hea sissetuleku nii et teiste kaela peale ei jää. Eriti, kui pole mingi mõttetu pehmoharidus.
Lapsevanematel aga võib ka selline olukord tekkida, et lähevad järeltulijad välismaale ja siin peab ikka teiste kaela peale jääma.
Vanaisa27. juuni 2017, 15:30
Aga miks nad lähevad? Kas see pole protest? Kas nad peaksid pingutama , et üleval pidada lastetute vanurite horde. See on üldine allakäik, laste saamine ja kasvatamine ei ole kasulik.
Tibu27. juuni 2017, 15:35
Uuuu... lastetu naisena maksan ma oma maksudest kinni teiste laste arstiarved ja koolihariduse. Või see Teie arvates ei loe?
Vanaisa27. juuni 2017, 15:39
"Sellised haritud naised sageli ei nõua enda ülalpidamist, vaid neil on endal suured palgad, vastavad kinnisvarad ja säästud ning päritud nodi. "
Aga reeglina määratakse neile kõrgem riigipension kui mitu maksumaksjat üles kasvatanule. Laste olemasolust ei sõltu tulevikukindlustus ja lapsed võivad olemata olla. Aga juba täna ei ole maksumaksjaid kes pensionikassat täidaks.
Kle, vanaisa27. juuni 2017, 15:44
Vähe ühepoolne pole su vaatenurk? Et sa teaksid, praegu ja kogu elu, lähevad minu palgast maha sinu lastelaste lasteaedade ehitamine, kasvatajad jne, samuti koolid ja kõik koolidega seonduv. Lisaks igasugu mänguväljakud ja mis kõik veel, mis lastele rajatakse, spordivõimalused (isegi kui vanem ka maksab, on riigi toetud üüratu) ja veel miljon pisiasja. Katsu nüüd mõista, et mina maksan ka neid, kuigi seda teenust ei vaja. Pole vist siis palju tahta, et needsamad jõnglased siis kunagi mulle selle pisikese pensikese maksaksid, millega ära niikuinii ei ela.
Võta nüüd oma loogika, keera rulli ja pista pimedasse kohta, totuke vanaisa.
Vanaisa27. juuni 2017, 15:44
Ah, et tibu maksab kõik kinni ja lapsevanemad ei maksa midagi. Tegelikult on see solidaarsuse küsimus, ka Sinu laste haridus ja ravi makstaks. Pere ja lastetoetused on riigi sundkäik, et üldse lapsi sünniks.
halloo, nn õigus :D27. juuni 2017, 15:50
ise ka aru saad, mis räägid? kas need lastetud ei maksa makse? kas maksudest ei kulutata metsikut rahamassi just laste peale? koolid, lasteaiad, üritused, emapalgad, sünnipakid, meditsiin, isegi hambaravi ja mis kõik veel? kõik ju lastele? need emad ei käi tööl ju mitu aastat, aga raha ja teenuseid saavad? kus see raha tuleb? kelle arvelt? äkki see lastetu ja haritud teed kõrge palgaga tööd ja seega maksab väga palju ka makse? ja selle maksukoorma juures siis ei peaks ootust tekkima, et saaks kunagi pensioni? vaevalt et selline haritud ja jõukalt elama harjunud inimene selle pensionipiskuga muidugi söönukski saaks. eks ikka teenib ise eelnevalt endale lisatagatised. või ei võta sinu mõistus seda?
ei maksa ka unustada27. juuni 2017, 15:52
et tänapäeval on inimesed julmad, oma vanemad jäetakse lihtsalt abita ja üksi. seda on uskumatult palju, kuidas üldse ei tehta välja oma vanematest, kui nad vanad on.
sa, vanaisa27. juuni 2017, 15:53
oled rumal. need lastetud on üleval pidanud neid lastesaajaid ja nende lapsi aastakümneid oma tööga. aga seda sina ju ei mõika oma rumaluses. parem siis ka ära sõna võta.
Vanaisa27. juuni 2017, 16:03
halloo, kujuta nüüd hetkeks olukorda kus kõik sinuealised ja nooremad loobuvad laste sünnitamisest. Miks nad peaksid? ja sinu maksuraha jääks kulutamata!
ah sind, vanaisa, silmakirjalikku vanameest27. juuni 2017, 16:07
et siis sinu laste jaoks tehtu on solidaarsus, aga pärast minu pension enam ei ole. alatu vanamehejuurikas oled, alatu, ma ütlen.
Vanaisa27. juuni 2017, 16:15
Heaküll, inimese egoism on piiritu. Solidaarne selles mõttes, et kõigi laste, ka SINU omade, kasvatamisse panustab kogu tööealine elanikkond. Aga lisaks panustavad lapsevanemad märkimisväärse osa oma ajast ja ressursist laste kasvatamisse, millest Sina targalt loobud, kasutades vabu vahendeid millekski muuks. Lapsevanemad ei saa laste kasvatamisest olevikus ega tulevikus mingit eelist. Laste omamine on sellises süsteemis mõttetu ressursi raiskamine.
Tibu27. juuni 2017, 16:39
Ja kui mõni naine lihtsalt ei saa lapsi - mis siis? Solidaarsusest võivad nad ju teiste lapsi ja emapalku toetada, aga pensioni saamiseks ei kvalifitseeru?
Tibu27. juuni 2017, 16:44
Ja kui mõni naine lihtsalt ei saagi lapsi, mis siis? Solidaarsusest võivad nad ju lasteaiatasud ja kooliharidused ja emapalgad kinni maksta, aga pensioni saamiseks ei kvalifitseeru või nõuavad liiga palju? Halloo!
rääkimata27. juuni 2017, 17:02
naistest, kelle lapsed noorelt kas õnnetult või haigusest surevad. vanaisa-suguste arvates on nad teise sordi inimesed seejärel ja neile pole ette nähtud pensioni. aga oma lapselapsed peavad saama kõik riigi kulul. teeb tigedaks selline kahepalgelisus, mis inimene selline küll on.
Vanaisa27. juuni 2017, 17:14
Süsteemi lihtsustades on tõesti võimalik näidata, et lastetud peavad oma maksudest üleval nii lapsed kui lapsevanemad. Aga nihutame ajapiiri ja teeme olukorra reljeefsemaks.
5 naist - 9 last või 5 naist - 1 laps. 9 peavad suht kerge vaevaga üleval 5 vanurit aga see 1 ei ole vist enam väga õnnelik, kuigi lapsepõlves ei pidanud millestki puudust tundma.
vaata kulla Vanaisa,27. juuni 2017, 17:33
seni kuni väike laps on kodus, maksavad tööl käivad inimesed emale palka ja kindlustust ja ka kõigile tema alaealistele lastele takkapihta, et siin küll nagu öelda ei saa, et tööinime tuleks pensilt maha võtta vaid seetõttu, et ta pole emapalka saanud ja oma lapsi arstitanud.
Rumal jutt sul. Kui üldse kedagi pensilt maha võtta, siis need rongavanemad, kes on oma lapsed hooleta ja kasvatuseta jäänud. Aga ülejäänud pole kellelegi võlgu.
Lasteta inimene on rohkem töötanud (kes on mõistagi) ja rohkem makse maksnud riigile, seega kasu temastki. Lihtsalt üksikul võib vanast peast hooldajatega probleeme tekkida, aga ka need mured on ennetatavad. Ei too su lastele keegi võõrast vanainimest hooldada.
Vanaisa27. juuni 2017, 17:53
Loe eelmist kommentaari uuesti.
Sa võid ÜHE lapse üle kullata aga ta ei suuda tulevikus üleval pidada 10 vanurit. Iga järgmise põlvkonna väärtust loova inimese kohta on järjest rohkem ülevalpeetavaid. Sa ei taha juba täna maksusid maksta. Aga homme rohkem maksta? Kui need vähesedki laia ilma laiali jooksevad kohustuste eest? Kes sind üleval peab või sinu vara kaitseb? Raha?
27. juuni 2017, 18:17
kogu probleem oleks lahendatud, kui suudetakse panna vastutama mehi, siis julgeks naised sünnitada.
Praegu seis selline, et meil mitu armee täit isa hooleta lapsi, kellele isad ei kavatsegi maksta ja sõimavad naisi väga inetult, et hargitavad ja lõdvad kummid ja tahavad rikastuda...no kuule vanaisa, kes siin sünnitab sul, kui selline kaader meil?
Seega ära virise, eks siis paista, aga ma tõesti ei arva, et lasteta naine pensita jääma peaks, või vägisi sünnitama ja kuulama-lugema siin harkis jalgadest ja lapsi vaesuses kasvatama. Kui suudetakse mehi vastutama panna, siis muutub kõik. Kui ei suudeta, siis pole nagu sügavat mõtet nõuda, et ka naised lihtsalt prügkonteineri veerele surma ootama jääks. Pigem anda võimalus naisel teenida, küll ta siis mõned sünnitab, kui "meestest" sõltuma sunnitaks, hüppab ojja ja hakkavad meilgi naised otsa saama nagu Indias näiteks.
Igaüks kasvatagu ise omad üles, mitte ärgu nõudku võõrastelt naistelt sünnitamist-kasvatamist ja mehe järgilohistamist.
maakera27. juuni 2017, 22:41
on ülerahvastatud niigi, rahvaarv kasvab katastroofilise kiirusega, mis viib sõdadeni, kus tapetakse neid sündinud kellegi lapsi jne.
kuidas ei saa,27. juuni 2017, 22:44
kui oled ikka õigesti kasvatanud, tulevad sind vaatama, abistavad, toetavad materiaalselt jne. Lastetutel seda aga ei ole.
To õigus28. juuni 2017, 02:12
Sigite lihtsalt sugimise eesmärgil? Võiks nagu inimkonna arengusse panustada. Teate paljud mugavused teil täna on justnimelt selliste lastetute naiste pärast kes panustavad oma aega ja energiat, et TEIE lastel oleks toredam maailm. Selle peale ei mõtle jah?
28. juuni 2017, 15:26
Vägisi vastutama panemine tekitab ainult frustratsiooni ja kättemaksuhimu, sageli suunatakse see viha otse laste pihta ja tagajärjed on koledad.
28. juuni 2017, 15:29
maakera ülerahvastatus on müüt, mida toidavad need, kes 90% inimkonna hävitamiseks õigustusi vajavad, reaalselt on ruumi rohkem ja ei ole ka ressurssidest puudust. Probleem on ühe jõugu võimuihas.
Loomulikult...29. juuni 2017, 07:59
Minge istuge aga maniküüris/pediküüris,lisage ripsme-,juuksepikendusi,kohendage tisse/pepusid ja käige jõusaalis maskuliini piilumas,sädistage kohvikutes/baarides... ja otsus on õige,lastevihkajad ärgu neid sigitagu...olen kahe käega poolt,väga terve eluvaade. Jätame lapsed neile,kes neid armastada suudavad...
27. juuni 2017, 14:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
27. juuni 2017, 15:02
praegu on sündivus väike, kuna isade peale loota ei saa, Vaata, kui palju on meil isa toeta lapsi! Sa arvad, et kõik need mehed, kellel ühe naise pidamine ja laste kasvatamine üle võimete, saaks nüüd ootamatult lausa mitmega hakkama.
Sa räägi sellest rongaisadele ka, et nad võivad edaspidi oma elatisvõlga näiteks 4-ga jagada. - Oi, kuidas nad rõõmustavad:)
mis27. juuni 2017, 15:14
neljaga jagada? võlga ikka neljaga korrutada :D iga naisega tehtud lapsele ju vaja maksta.
vabandust:)27. juuni 2017, 15:20
just just, elatis näiteks neljaga korrutada.
sa rein27. juuni 2017, 15:41
void ju sellisest asjast und naha. lounamaades on ka naiste ja laste ylalpidamise kohustus, muidu loikavad naise sugulased sul pea maha. eesti mees, kes yhe naise juurest teise juurde purjetab, titerida jarel, ei saa yhegi pere ylalpidamisega hakkama. unistamine pole samas keelatud.
hea naise27. juuni 2017, 22:47
juurest ei purjeta keegi, vaata peeglisse.
mis sa tahad28. juuni 2017, 05:19
oelda, et nyyd on naine syydi kui mees ringi aeleb? sa oled tyypiline eesti rottmees:) minul on hasti lainud, minu mees pysib kenasti kodus.
Kahe käega poolt!27. juuni 2017, 14:41
Emadus on instinkt! Lehmad laudas on ka hariduseta, uhke häärberita, ilma autota ja ei saa reisida, aga poegivad iga aasta. Auto on seemendajal, kes hoolitseb ja talitajatel.
28. juuni 2017, 15:36
Emainstinkti ei ole olemas, see on järjekordne müüt, mida ei kinnita ükski teaduslik uuring.
mis tal hakkas?27. juuni 2017, 14:37
Kas haritud edukas ja võimukas naine sai ämmaks või?
Tahab, et minid õppimise jätaks, ning sitsiks-roomaks mehe ees.
Ei kulla naine, meil pole nii võimsat isade baasi, et mehest sõltuvaks koduperenaiseks jääda.
Ikka ise peame teenima, olgu või palk tiba väiksem, aga pere toidab ikka ära, kui mees ära tüdib või vajub.
Ema ja vanaema - kõrgharidusega27. juuni 2017, 14:31
Reaalsus oli pisut teine: enamik ei ehitanud maja ega ostnud autot, selleks polnud lihtsalt võimalust ja sageli vajadustki, enamik elas üürikorteris, mis saadi näiteks seoses töökohaga. Naisi õppis kõrgkoolides juba siis paljudel erialadel meestest rohkem ja haritud naisi kummitas eriti maakohtades samal haridustasemel meeste puudus (et oleks ka millestki rääkida). Ise olen läbinud elukäigu: enne kõrgkool, siis abielu, siis lapsed. Kaasa minnes elu pideva muutumisega on praeguseks oma maja, peale mehe omade ka minul autojuhiload ja auto, lastel kõrgharidused, lapselapsed. Ka kõrgharidus pole küljest ära kukkunud, vaid on mind senini toitnud ning ikka sama meeski ei ilmuta soovi kuhugi lahkuda :) Eks tänapäeva noored naisedki on väga erinevad, las nad elavad oma elu igaüks isemoodi, pole vaja selle ümber halada!
Kõrgharidusega ema-vanaema-abikaasa-ämm28. juuni 2017, 10:03
Ilus elulugu,kaunis kui muinasjutt. Reaalsuses tol ajal oli ka neid,kes ehitasid/remontisid oma kodu,ostsid kasutatud autosid, abiellusid armastusest(abieluks on eelkõige vaja võrdsust,mitte igakord hariduslikku/majanduslikku, vaid tunnete ja iseloomude võrdsust). Lapsi sündis rohkem, beebipile ei olnud ja need olidki armastusest ja bioloogilise kella tiksumisest sündinud. Oli asjade loomulik käik-elu jätkumine, eeskujuna vanemad ja vanavanemad. Ongi paljud tänapäeva noored naised erinevad. Seesama naise ja ema roll ei ole enam esmatähtis. Kõrgelt haritud,karjäär, vaba kooselu,lust ja lillepidu. Vanatüdrukuteks kah ei tohi nimetada,need lihtsalt ei saanud mehele,nüüd saadakse,üheks ööks ja siis jälle üheks ööks. Jaa-jah,indiviidi vabadus eelkõige,piirid lahti ja parima elu otsingud täistuuridel. Rahvuse väljasuremine võõras mure.Ega ole jah põhjust halada ja näha et eesti naise kuvand on pöördumatult muutumas ja elu edasikandmise missioon tunnistatud mittevajalikuks. Aga mis ma ka tean,40 ja rohkem aastaid tagasi armunud olnud tudeng.
28. juuni 2017, 15:44
Ei ole asi nii lihtne, et naised on otsustanud muutuda, muutunud on seadustega loodud keskkond ja sellega ühiskond, naiste vajadused on tegelikult samad, aga neid ei toeta seadused. Ega massiline naiste väljaränne taevast ei kukkunud, selleks tekitati eeldused. Naised on treenitud teatud viisil käituma ja seda muudatakse läbi seaduste ja haridussüsteemi, ainult uusasustajaid tissitama ei suudetud sundida, mille üle on mul siiralt hea meel, vähemalt nii palju tervet mõistust on säilinud. Järgminevaimse rünnaku objekt on tüdrukud läbi koolisüsteemi.
Voddak 27. juuni 2017, 14:28
Ülikooliga ja Diplomiga varjab loll inimene oma harimatust.Mis kasu on ülikoolist kui miljonäriks saavad kahe ja kolmememehed.Ülikoolis käijad lõpetavad Soomes koristajana või kipsseinamehena.Parem õppige keeli ja vaadake ringi maailmas.Kui 10 võõrkeelt oskate siis jookseb papp ise tasku.
jee27. juuni 2017, 14:28
mees imetab ja naine sünnitab
raha tuleb seinast ja piim külmkapist
köik on rahul, elutargad!?
Kui27. juuni 2017, 14:23
naine vajab emakssaamiseks meditsiinilist abi, siis millegipärast lõpetatakse sellise tegevuse toetamine üle 40-stele naistele ära: soovid last, maksa ise kinni! MIKS just selline piir ja miks üldse piir, kui riik sooviks OMA lapsi???
miks üldse piir?27. juuni 2017, 14:42
oih, 6kümpiseid sünnitajaid kah ju vaja pole
Vastajale27. juuni 2017, 15:02
40-ne ja 60-ne vahel on 20 aastat! Inimestel on erinevad saatused ja vahel lihtsalt ei saada enne mehele. Ja siis selgub, et on abi vaja...
vastaja27. juuni 2017, 15:55
aga ma ju vastasin sellele, et milleks üldse piir, seda ju küsisid? tee endale selgeks, mida ütlesid ja siis mida ma vastasin, eks ole? ehk et siis piir peab olema, sest huIIe, kes sünnitaksid ka 6kümpiselt, leidub. aga vaja pole.
uuri natuke,27. juuni 2017, 16:19
vanuse kasvades suurenevad laste väärarengute ohud - liiga palju on ümberringi keemiat, mis ema (ja tema kaudu last) mõjutab. muidugi juhtub hulka ka terveid lapsi, aga seda ei tea kunagi enne, kui alles pärast. lisaks kasvavad ema terviseriskid. 30 aastat tagasi, muide, tsiteeriti uurimust, kuidas kasvab rinnavähki haigestumine, kui esimene laps sünnib pärast 25ndat eluaastat.
27. juuni 2017, 14:21
Miks noor naine peab olema enne emaks saamist diplomeeritud? Aga selleks, et ennast ja oma tulevast last ära majandada. Millist palka saab tänane müüja?Naeruväärset. Aga nõukaajal oli müüja tegija.Aeg ja olud on teised,igaljuhul noored õppigu,saagu majanduslikult kindlustatud ja siis alles lapsed.Meil on harimatuid lastega noori küll ja veel, vot see on raiskamine.
Vale!27. juuni 2017, 14:44
Õppige mustlastelt. Koolis pole käinud aega raiskamas, aga tragisid ja terveid lapsi tuleb nii, et anna olla!
27. juuni 2017, 16:03
nad on eriti targad ja tragid varastama ja kelmusega tegelema. Makse nad igastahes ei maksa, ega toeta ka ühtegi riigikorda ja enamus neist mustuses-vaesuses elavad.
Kas see on ikka see kaader, keda me soovime, kui isegi naerev president eestlasele liiga labane tundub?:)
28. juuni 2017, 15:47
Mustade naised küll nii õnnelikud ei ole, et neid isegi koerast halvemini koheldakse, sotsiaalne staatus puudub, kui kõrini saab siis tuli otsa. Mõned julgemad on kaamera ees oma elust rääkinud, väga masendav kuulamine.
Vaesunu27. juuni 2017, 14:20
Riik toetab oma kodanikke ikka vähe küll.
Samas organiseeritakse sõltlastest varastele süstlavahetuspunkte, hoolitakse sisserändajate ja vangist vabanenute eest. Seda kohustavat EL arenenud riikide normid.
Oliver27. juuni 2017, 14:12
Kirjutamata reegel - kõrgetele juhtivatele ametikohtadele reeglina hoidutakse vallalistest(poissmehed ,vanatüdrukud), sest nende psüühhika on tunduvalt teistsugune kui pereinimesel, mida on vaja otsuste vastuvõtmisel.Piisab vaid tähelepanelikust oma ümbruse analüüsist ja inimeste jälgimisest - mismoodi käitub vallaline ja pereinimene.
28. juuni 2017, 15:50
Pereinimesel on vastutus pere ees ja ta on oluliselt kergemini manipuleeritav. Vaba inimest ikka ei sunni tegema asju, mis tema sisemiste veendumustega vastuollu lähevad.
kurjam27. juuni 2017, 14:05
Appi! Ehk aitab juba sellest nutuhalast,teemal,miks lapsi kellgil on või ei ole? See on igaühe enda otsustada,kuidas ta oma elu elab!! Ja kui loo autor leiab,et lapsed elavad tänapäeval vaid õhust ja armastusest,siis lasku aga käia!! Paraku on nii,et ei ole võimalik lastele midagi pakkuda,kui oled ise loll ja elad puukuuris.Kõigepealt on vaja endal kõik korda saada,ning alles siis võib mõelda,mis edasi.Paraku on nii,et sellist elu,mis oli kunagi,ei tule meil enam kunagi.Kuid praeguses olukorras,kus elatakse peost suhu,on lapsed küll välistatud.
siim27. juuni 2017, 15:36
Milleks sa sellist jama ajad????
Rikas ja arenenud vanas euroopas on sündivus veel väiksem kui meil,põhjuseks ikka seesama konkurents ja naiste käsitlemine tööjõuna.Aga kui põliseurooplasest naine tahab end välja suretada,siis lasku käia,moslemi naised sünnitavad rõõmuga lapsi ja teenivad oma meest. Siin maailmas saab igaüks selle,mis on ära teeninud-kui ei viitsi praegu omasuguse mehega lapsi kasvatada,siis kasvatad varsti sundkorras võõraste omi.
28. juuni 2017, 15:53
Naised üksi ei saa ega pea kogu vastutust rahvuse edasijäämise eest enda kanda võtma. Mehed ei taha oma lapsi ülal pidada siis naistel ei olegi tegelikult valikut, mees otsustab laste arvu üle peres, mitu suud ta toita suudab, kui olemas olevadki nälga jäetakse siis järgmisi ei tule!
Päris ratsionaalne artikkel.27. juuni 2017, 14:01
Ülikoolidele maksurahal nuumamine tuleks lõpetada. Maksumaksja saab praegusest haridussüsteemist ainult ühiskonna, kus pole talle tulevikus pensioni maksjaid.
Haridusega27. juuni 2017, 14:20
Üleharituse probleem (paberi nimel õppimise probleem) pole mitte ainult naistel vaid ka meestel.
ei ole üleharitus, on arengumaa allhankemajandus27. juuni 2017, 15:33
Kui meil oleks arenenud riigi teaduspõhine majandus, jääks meil haritud inimestest puudu, mitte üle. Paraku oleme valinud poliitikas kõrgetele positsioonidele harimatud tegelased, kes ei saa aru, mida toetada ja mida mitte. Teadusmahukas tootmine võimaldaks meil maksta paremaid pensione, toetada lastekasvatamist ja teha palju muud kasulikku kogu ühiskonna heaks. Selle asemel õilmitseb meil endiselt ostan-müün-vahetan majandus, tooraine välismaale müümine ja allhanked. Nii et haridust ei ole üle, vaid puudu, ja see ei ole üldse tähtis, kas teadmised on naise või mehe peas. Meestel on üldiselt kergem ka hariduseta läbi lüüa - kasvõi juba sellepärast, et need 30 aasta taguse kõige stagnantlikuma nõukogude aja ihalejad nagu artikli autor hoiavadki üleval patriarhaalset kultuuri, kus vaid mees on tegija (mehe auto, mehe maja, mehe töö). Aga Eesti tüdrukud on tublid, nad pingutavad kõvasti ja sellest ka nende kiitusega diplomid ja kraadid - meestega konkureerimiseks pead olema peajagu parem ja oskama reaalselt asju paremini, lisaks diplomile. Mina olen märganud, et tegelikult on naisjuhtidel palju lapsi - neil on raha ja vahendid ja ilmselt ka emotsionaalsed vajadused lapsi saada, hoida ja kasvatada, juht ei saa ilma pereta.
28. juuni 2017, 15:57
See teaduspõhine undamine on ammu ennast ammendanud, kui ei ole teadusel väljundit tootmisse, ei ole ka seda teadust vaja nuumata, eriti pehmeid teadusi, millel reaalsusega side üldse puudub.
eks27. juuni 2017, 13:52
Veider lugemine, et mitte öelda enamat.
On asju, mida siin on võrreldud ja mida tegelikult ei saa võrrelda, aeg ja olud on teised.
Aga tänapäeva noor naine on vähemasti ühest oluliselt asjast aru saanud - tuleb suuteline olla iseseisev, siis ei teki olukorda nagu paljudel naistel 30 ja enam aastat tagasi, kes olid lõksus omaenese abielus. Ja kõige kindlam viis selleks on omandada (kõrg)haridus või sellised (töö)oskused, mida on võimalik müüa.
To- eks27. juuni 2017, 16:12
Aga meile meeldivad vikerkaarevärvid ja tohutu resurs.
27. juuni 2017, 13:49
Väga suvaliste väidetega artikkel. Tundub, et 30 aastat tagasi oli ideaalne aeg. Olen ise ka sellest ajast pärit ja ei nõustu selle arvamusega. Naisi ei pane õppima mitte tahtmine meestega võistelda, vaid eneseteostuse soov. See on täiesti võimalik, kui ka mees panustab võrdselt kodus ja toetab oma naist. Sellest aga polnud arvamusartiklis sõnagi juttu. Kummaline on sellist juttu lugeda. Muidugi, kes soovib, võib valida koduperenaise rolli, aga seda ei tohi teistele peale suruda. Kui teised seda ei soovi, pole põhjust neid hukka mõista. Meie peres on kolm last, ma olen saanud töötada juhtivatel kohtadel, meil on mõnus kodu ja seda kõike tänu sellele, et oleme mehega mõlemad panustanud.
mis vahet27. juuni 2017, 14:44
kas miski paneb õppima mehi või naisi. õpib inimene ja kui üks inimene tahab, siis õpib, teine ei taha ja ei õpi. ja las nii ollagi, igaühele oma, siin ei maksa küll soole rõhku asetada.
N6029. juuni 2017, 08:49
Noori naisi paneb paaniliselt õppima Eesti tänane elukorraldus: eluasemed maksavad hingehinda, alla-kõrghariduse-ametites makstakse naistele hädapärast miinimumpalka, meestele ei saa loota, sest need lendlevad kui liblikad ühelt õielt teisele. Jääbki siis ju vaid üle esmalt hankida kõrgharidus, siis korralikult tsustatud töö, et saaks eluaseme hankida, ja alles siis millalgi (napilt enne 40-t eluaastat) saab endale last lubada. Sest kõigele muule lisaks pole lapsega naisel Eestis lootustki tööle saada - http://televeeb.ohtuleht.ee/812342/uskumatu-diskrimineerimine-noort-haritud-naist-ei-taha-keegi-tool...
Ükski vastutustundlik ema ei sigita last teadlikult vaesusesse virelema.
Niina27. juuni 2017, 13:43
Koolid on täis 50-60-ndates õpetajaid, kes ei tea üldse, mis tähendab olla ema. Suur miinus meie koolielus. Aga just nemad on kõige suuremad seletajad ja eluõpetajad paraku..kurb, kuid igapaevases töös muutub olukord keeruliseks, kui koolis kui üksuses tekib sarnaste õpetajate ülekaal..Läbielatud teema, asjad kisuvad viltu
Niinale27. juuni 2017, 14:04
see ei ole ikka küll õige jutt. Vastupidi, nõuka ajal soovis iga sünnitamisvõimeline naine emaks saada. Vanatüdrukuid oli haruharva, isegi mõni kõrgelt haritud naine riskis halvakspanuga ja sünnitas nn. vallaslapse. Tavaliselt tehti seda parimas eas st. 20-35 vahel. Peeti normiks, et peres oleks vähemalt kaks last. Loomulikult on 50-60 aastaste lapsed nüüd täiskasvanud. Hilised esmasünnitajad on just praeguse aja märk. Kui nüüd mõni 40 künnisel popkuulsus õhkab, et soovib kolme last, siis paneb see veidi muigama.
to Niinale27. juuni 2017, 14:16
Ei soovinud siis ka iga naine emaks saada,vaid oli sunnitud sünnitama, et mitte halvakspanu osaliseks saada.
Tore27. juuni 2017, 15:46
Nõukaajal said ka suunamisega töökoha ja korteri. Just arvutasin, et ma oleks valmis last saama, kui netopalk oleks minimaalselt 1200 eurot kätte: 500eurot korter, 300 eurot söök, 50 eurot mobiil/internet, 50 eurot trenn. Ja siis jääb 300 eurot lapsele: trennid, riided, igasugused koolividinad. Ise tahaks ka ikka vahel midagi selga ja jalga saada. Hetkepalk on 1000 eurot netos ja ei kisu kuidagi last saama, elu läheb järjest kallimaks ning kui endale saab osta riideid/ajalnõusid mitmeks aastaks, siis lapsele on iga aasta vaja uusi asju. Mäletan ise, kuidas vähem kui aastaga kasvas jalg jalanõudest välja. Käisin trennis ja sporditarbed pole teatavasti just odavad. Olen lpasena elanud vaesuses ja enne, kui ei ole saavutanud sellist sissetulekut, millega suudaksin ise lapse ära toita, ei mõtle lapsesaamisele.
vaat siin ongi kala27. juuni 2017, 15:50
Muidugi ei sundinud keegi, kuid inimene on sotsiaalne olend ja toimib nii, nagu ühiskond temalt ootab. Nõukogude ajal valitses topeltmoraal - ühelt poolt olid kõik võrdsed, aga tegelikult ei olnud. Müüjad, juuksurid, õmblejad, autoremontijad, pottsepad ja teised teenindajad olid palju "võrdsemad" kui teadlased, õpetajad, insenerid või arstid. Ametliku ideoloogia järgi olid naised meestega võrdsed, kuid tegelikult ei olnud. Naisi ei edutatud, isegi kui nad seda väärt olid. Täpselt nagu autor kirjutas. Kõik pidid olema abielus, truud ja lapsevanemad, ükskõik, kas kodus valitses vägivald või mistahes olud. Üleaisalöömist arutas partei komitee. Võibolla ka naisepeksmist? Muide, praegu on sarnane lugu selle nn palgalõhega - öeldakse, et naised ise ei küsi õiget palka (võrdle: sünnitada oli igaühe enda otsus) - jah, nii on, aga mis on selle põhjus, seda ei küsi keegi. Mõlemal puhul on seda ühiskondlik surve. Naised järgivad hoolega seda, mida ühiskond neilt ootab.
vastan27. juuni 2017, 15:37
õpetaja tööpäeval pole häda midagi. hoopis raskem on nendel, kes töötavad vahetustega st. kasvõi müüjad, med. töötajad, hooldajad jm. Neil oleks vaja lapsehoidjaid janorm. töötasu, et selle eest maksta. Küsite, et kus on isad? Arvan, et töötavad ennast surnuks, et kinni maksta seda tänapäeva head elu. Kõigil peavad olema supermajad, head autod, puhkusereisid, lemmikloomad. Muidu pole enda ja teiste silmis väärt inimene. kahjuks näitab Kodutunne teist poolt. keegi riigiisadest pole seda veel ära keelanud. Meil ju vaesust ja saamatust pole :D
arvamus27. juuni 2017, 13:43
Kõik naised pole sünnitusmasinad, ilmselt loo autoril seda raske mõista, aga inimesi on planeedil maa liiga palju, varsti toimub looduse poolt suurpuhastus ja jäetakse järgi max 20-30%.
:(27. juuni 2017, 13:51
oehh, mõnele ei teeks natuke keskharidust küll liiga. Selle pärast peavadki naised kooliharidust oluliseks, et nii rumalaid arvamusi ei avaldaks.
M 5727. juuni 2017, 15:05
Tegemist siiski mehe arvamusega, sünnita kasvõi 100 kui tahad...
mida asja?27. juuni 2017, 13:41
Kelle asi see on tegelikult?
Kas näiteks 7 klassi haridusega lapsevanemad ei ole ressursi raiskamine?
See peaks tegelikult olema ikka igaühe oma asi.
Minul peret pole, naist ka pole (ei ole ju võtta normaalseid) - tahaks oma peret ikka aga no kui saatus määrand nii siis ega sellevastu ei saa ja võõraid ma elus kasvatama EI hakka, kasvõi relvaähvradusel võõrast prügi sorteerima ei hakka!
See on igaühe oma asi!
Ametnikud elagu oma elu!
oeh27. juuni 2017, 13:38
Kui rumalat juttu saab ajada ja avaldada?
qft27. juuni 2017, 13:33
esimene ressursiraiskamine on need diplomid ise, mille saamise järel need naised ei lähe töötama saadud erialale. riik tellib "tühje" diplomeid.
vastus27. juuni 2017, 14:08
see on väga õige kommentaar. Väikelinnade tööametid on täis nn. rakendusliku jm. kõrgharidusega naisi. sotsiaaltöötajaid, ärijuhte, lasteaiaõpetajaid. Maapiirkondades lihtsalt sellist erialast tööd ei jätku, sest pensioni-iga algab 65. st.
aga siis tuleb elukohta vahetada27. juuni 2017, 15:38
sest nendesamade töötajate järele on linnades puudus. Tegelikult on ka maal sotsiaaltöötajatest puudus, oleneb, kus. Samuti on lasteaiakohtadest ja töötajatest mõnel pool väga suur puudus. Ärijuht peab ise endale töö looma, muidu tõesti ei ole sel diplomil väärtust - kui ärijuht ei oska äri luua, siis on midagi väga valesti.
ei ole nii27. juuni 2017, 15:36
Nagu asjatundjad on sageli öelnud, juba 20 aasta pärast ei ole vaja neid ameteid, mida me täna õpime või õpetame, sellepärast ei ole mõistlik vaadata haridust kui kutse õpet (meelega lahku kirjutatud), vaid haridus on põhi, vundament, millele igaüks ise ehitab oma konkreetsete oskuste hoone. Haridus treenib aju, õpetab õppima, ei midagi muud.