Eesti uudised

Kolonelleitnant käib kaitseväega kohut (25)

LISA KOMMENTAAR

Nojah28. juuni 2017, 18:33
Tunduvad kuidagi otsitud põhjused. Jõi klaasist punast jooki - ei täitnud õigeaegselt sõidupäevikut?! Siinsamas teame, et tähtis riigiametnik kasutab riigiameti pangakaarti nagu enda oma! Ka puhkuste ajal?! Laseb lahti selle kohta märkusi teinud raamatupidajaid ja mida?! Täpselt nii - jätkab samal ametikohal samal viisil.
isver-susver28. juuni 2017, 15:09
"staabi kohvikus veini jõi."
Ja miks on staabi kohvikus müügil alkohol, kui see on keelatud?
Nimetu28. juuni 2017, 14:21
Ei noh au ajakirjanikule, Ragnarist sai Raul :D Inimeste nimedega võiks ikka täpne olla või kuidas?
!28. juuni 2017, 13:49
Läksid kohe kituma? Kannuseid teenima. Mõnes kultuuris, eriti Vahemere-maades kuulub paar pokaali veini lausa iga söögikorra juurde. Kunagi üks mingil rahvusvahelisel seminaril käinud kaevandusinsener rääkis, et Hspaanias saavad kaevurid maa alla tööle minnes kaasa terve plaskutäie lahjat veini. Seega trimpavad lausa töö ajal! (nõukogude ajal anti meie kaevuritele vahetusse minnes kaasa aluminimuplasku täis ilma suhkruta lahjat viljakohvi. Hiljem otsustati kokku hoida ning piirduti vaid gaseeritud veega. Kuulsin seda oma isalt, kes oli üle 19 aasta ise põlevkivikaevur)
28. juuni 2017, 19:32
Võrdled kaevurit sõjaväelasega? Eesti ei asu Vahemere ääres ja siin ei kehti nende maade seadused.
Kogemus28. juuni 2017, 12:33
Ka mina olen avalikus teenistuses näinud, kuidas see, kes teeb tööd, ei varasta, käitub kodanikega inimlikult jne, süüakse välja.
Minu enda juhtum faabulana on selline:
Tuli uus juhtkond, sellise "kaasaegse" haridusega, kes koheselt hakkas toimivat süsteemi lammutama. Seisnes see selles, et töötegemist tuli näidelda, kirjutada kodanikele vastuseks rumalusi, et "linnukesed" kirja läheksid, kes rohkem mõttetuid kirju saatis, see oligi see kõige tublim.
Töö jäi tegelikult tegemata.
Ja koosolekud, mõttetud tunde ja tunde kestvad koosolekud iga nädal. Kus arutati, kuidas veel rohkem kirju saata, mitte seda, kuidas lahendada kodanike probleeme, sest arvestus käis nüüd kirjade arvu põhjal ja pugejad oskasid vorpida neid sellisel moel, et probleemi lahendamise asemel peeti kodanikuga mõttetut kirjavahetust. Kui oleks saanud asja lahendada ühe vastesega, siis sellest tehti nt 10 "vastust" ja mitme kuu vältel- nii garanteeriti endale kohutav "töökoormus", millest siis neil koosolekutel nukra näoga kurdeti.
Siis tõstatati probleem, et MIKS minul pole mitte kunagi "punaseid", ehk siis vastamata kirju- teised ju tööga nii koormatud, et neil lausa kümneid, kuna nad kohe mitte ei jõua neile vastata- töö uputab!
Ma siis püüdsin selgitada, et mina vastan kohe, lahendan probleemi ja mõnikord on see lahendatav isegi telefonikõnega.
Vot see olevat VALE! Kuidas me siis näitame, et me tööd teeme!
Ma püüdsin neile lastele selgitada, et mina teen tööd, aga nemad markeerivad töötegemist, sest nemad ei lahenda ju midagi, väsitavad vaid kodaniku surnuks, kuni see loobub.
Noojahh, selline sisin hakkas...
Juhtkonnale kaebama, et mina ignoreerin lapsülemusi, ei täida korraldusi jms.
Järgmises faasis hakkasid minule tulema töökäsud, millede täitmise korral oleksin mina kohtus istunud, sest ma oleksin rämedalt seadusi rikkunud. Selgitasin kirjalikult, et ma ei saa selliseid korraldusi täita, kuna need on ebaseaduslikud ja lisasin oma väite põhistamiseks ka väljavõtted seadustest.
Resultaat oli selline, et minu vasu algatati distsiplinaarjuurdlusi allumatuse tunnustel.
No need ma lükkasin oma õigusteadmistega ümber.
Ja siis hakkas hullu nalja saama! Minu peale tulid kaebused inimestelt, keda ma polnud näinudki ja situatsioonide kohta, milledes mina küll pole osalenud!
Taas "juurdlused", kuna ma ju kahjustan oluliselt asutuse mainet! Solvates kodanikke jms.
Pmt see jant kestis aasta, paljud olid juba lahkunud ja nende asemele võeti eranditult selliseid kirjadekirjutajaid, kuid hoolsaid pugejaid. Täiesti eluvõõraid ja tegelikult ka võhikuid.
Mõnikord olid nende tegevused sellised, et ületasid sürrealismilt igasugused piirid.
Eks minagi läksin minema, sest ei saa olla sellises seltskonnas, see oleks kui vabatahtlikult vaimuhaigetega koos viibimine.
Tean, et asi käis nii alla, et nüüd on uued ülemused ja asja putitatakse jälle käima.
Aga kodanikud pidid siiamaani minu järele küsima, sest mina olla nende asjadega ka tegelenud.
See on riigiasutuste argipäev.
aadu28. juuni 2017, 12:44
paluks siia ka konkreetse riigiasutuse nimi, et oleks kõigile teada kus siuke jama toimub, kui selliseid asju avalikult kella külge ei riputata, siis kestab see aastakümneid edasi
Kõik28. juuni 2017, 13:03
Vastuseks on tõesti "kõik", sest tänaseks päevaks on teenistujad kas kinniõmmeldud suuga või pugejad, kes vaikivad, et olla sellised "head alluvad".
On keelatud toimuvast rääkida ja nt ajakirjandusega tohib suhelda vaid pressiesindaja ja sedagi kirjalikult, et juhtkond saaks kontrollida ja vastused koostada.
Te imestate mõnikord, et kuidas saab mingi riigiasutus hoida palgal nii sõgeda jutuga pressiesindajat?
Ärge imestage- vastuse koostasid tegelikult tema ülemused, nii, kuidas neile on sobilik ja piiga räägib selle silmade plaksudes edasi. Samm vasakule või samm paremale ja kohe on piiga ametist lahti kui mittelojaalne.
Jah, KÕIK. Eranditult kõik toimetavad vaid poliitikute, ärikate ja juhtkonna huvides.
Ehk mõne erandiga, kuid seegi saab varsti likvideeritud.
kirves28. juuni 2017, 13:13
selliseid asutusi, kes selline k*pp käib, on meil hulga, näitena võib tuua kaitsevägi, kaitseliit, KRA, SMIT, päästeameti kontor raua tänaval, terviseamet, töötukassa. kindlasti on neid veel ja veel. põhiteemaks on sugulaste tööle võtmine fiktiivse konkurssi alusel, kes reeglina on kõva peaga või lihtsalt ebapädevad peaaegu kõiges, ülematele pugemine, valetamine, ametlike kaebuste vorpimine (kuigi põhjust ei ole), ülematega joomas käimine. nii ongi paljudes, võin julgelt kinnitada, et enamus, riigiasutustes ebakompetentsus esikohal, mis omakorda halvad asutuse tööd ehk siis asjaga ei tegeleta.
28. juuni 2017, 11:55
Stalini aeg on tagasi, koputame igaühe peale ja igal pool! Kohutav!
Kui28. juuni 2017, 11:52
kõik jotad kaitseväest minema kihutada, siis kes järele jääks?
Kuid ajaga kasvab ka ülbus ning ei suudeta enam rahva vara eristada omast. Koemetsale tuleb see raskelt ajudesse taguda, et järgmine kord hakkab juba sarnase mõtte juures pükse pesema.
Julkjüri28. juuni 2017, 10:56
Kunagi pidi see juhtuma....
kessu28. juuni 2017, 10:41
Kaitsevägi aitab oma suurepärase personalipoliitikaga karjääriredelil ülesse ja siis kiirelt läbi kohtu alla.
28. juuni 2017, 11:52
just28. juuni 2017, 12:06
sõda mängida. Vähemalt omavahel on huvitav.
eesti riigis28. juuni 2017, 10:21
on õigus vaid sellel, kellel on tugevam advokaat. Niipalju siis demokraatiast ja õigusriigist.
28. juuni 2017, 11:52
Juts28. juuni 2017, 09:37
Minumeelest tüüpiline juhtum, mil kellelegi karjääris või tõerääkimises tülikaks muutunud töötaja kõrvaldati tühistel põhjustel.
28. juuni 2017, 11:53
selleks see riik ongi ainult
Jep28. juuni 2017, 07:59
Pagunitega kontorirott oleks õigem nimetus. Teenistus seisnes õppimises ja personaliosakonnas intrigeerides. Hetkeks hüpe pataljoni ülemaks (ilma rühma. kompanii kogemuseta sic!!!). Samas ootaks millise karistuse saavad kõrgem ja vanem ohvitserid, kes on teinud kordades hullemaid asju ja naudivad enda loodud süsteemi edasi. Ühtlasi kasutan võimalust ja tervitan kõiki KV-s teeninud/-vaid nõukogude ohvitsere, keda on nagu s. pilpa peal kantud ja kelle tarmukal juhtimsel oleme tänasesse seisu jõudnud.
28. juuni 2017, 09:34
joomine ja naistes käimine see karastab igat õppurit sest surm tuleb niigi
28. juuni 2017, 10:02
//28. juuni 2017, 10:18
Keegi on vindi üle keeranud, kui Itaalias veini tarbimine on süütegu? Ime veel, et naiste vaatamises ei süüdistata?
28. juuni 2017, 11:54
28. juuni 2017, 11:55
saab ka selle süüdistuse , vormistamine käib ning sobivate tunnistajate otsimine