Kaia KanepiFoto: JASON REED
Tennis
28. juuni 2017, 17:37

PEAB MEELDIMA! Kanepi murdis Wimbledoni kvalifikatsioonis teise ringi (13)

Ligi aastase vigastuspausi järel suurde tennisesse naasnud Kaia Kanepi alustas Wimbledoni muruturniiri kvalifikatsiooni edukalt, sest alistas esimeses ringis tulemusega 6:1, 7:5 hollandlanna Lesley Kerkhove (WTA 199.).

Eestlanna võttis mängus kiirelt ohjad enda kätte. Juba kolmandas geimis murdis ta vastase pallingu ja järgmises geimis suutis Kaia pärast viit tasapalli enda pallingut hoida. Pärast pikka 12 minutit kestnud neljandat geimi toimuski esimeses setispööre pärast mida eestlanna enam tagasi ei vaadanud ning võitis avaseti 6:1.

Teine sett oli märksa tasavägisem ning algas hollandlanna murdegeimiga. Enne, kui Kanepi suutis vastase servigeimi tagasi murda, tuli mängu vihmasaju tõttu ligi tunniajane paus. Skoor oli selleks ajaks meie poolt vaadatuna 2:3.

Pausile järgnes Kanepi murrang, mis tegi seisuks 3:3. Järgmine murrang toimus alles otsustavas ehk 12. geimis, kus eestlanna vormistas endale 7:5 seti- ja 2:0 matšivõidu.

Lesley Kerkhove - Kaia Kanepi matši statistika.

Järgmiseks tõkkeks Kanepi teekonnal põhitabelisse on Austraaliat esindav Arina Rodjonova (WTA 166.), kes pole kunagi ühelgi Suurel Slämmil avaringis kaugemale jõudnud.