Foto: PantherMedia / Scanpix
Eesti uudised
29. juuni 2017, 10:18

Kahtlustus: Soome ettevõtte smugeldas Eestisse üle 180 tonni jäätmeid (18)

Soome keskkriminaalpolitsei andmetel kahtlustatakse üht Soome ettevõtet enam kui 180 tonni jäätmete smugeldamist Eestisse, kusjuures enamik sellest lõpetas looduses käitlemata.

Jäätmed toodi Eestisse üle lahe laevadega. Politse andmetel on tegu haruldase juhtumiga ja neile teadaolevalt esimese taolisega, vahendab Yle.

Jäätmetest suurema osa moodustas ehituspraht, kuid sekka visati ka olmeprügi. Pärines see ühest Helsingis tegutsevast ettevõttest, mis muu hulgas pakub klientidele ka ehitusprahi äraviimist.

Kahtlustuse kohaselt maksis ettevõtte ühele Eesti mehele üle 27 000 euro, misjärel mees jäätmed Soomest Eestisse vedas. Eesti prokuröri sõnul transportis mees seaduslikult puidutooteid, ent jäätmete veoks tal luba ei olnud.

Skeem paljastus juba kaks aastat tagasi, kui mees Eesti tollis maha võeti. Selleks ajaks oli ta kahe riigi vahel jõudnud teha 45 sõitu ehk vedanud üle 183,9 tonni jäätmeid.

Tänavu veebruaris mõistis Eesti kohus mehe aastaks ja seitsmeks kuuks tingimisi vangi. Omakorda teda aidanud mees, samuti eestlane, pidi maksma 4500 eurot kahjutasuks.

Soome ettevõtte esindajad ei ole veel kohtu ette astunud.