Xabi Alonso Müncheni Bayerni särgis. Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
2. juuli 2017, 16:43

Liverpooli legend keeldus Müncheni Bayerni töökohast

Aastatel 2004 - 2009 FC Liverpooli esindanud hispaanlane Xabi Alonso loobus temale pakudud võimalusest hakata tööle abilisena Müncheni Bayernis.

Kevadel tippjalgpallist loobunud 35-aastane Alonso on Saksa klubi peatreeneri Carlo Ancelotti ammune tuttav. Kõigepealt veedeti kaks aastat koos Real Madridis, võites 2014. aastal ka Meistrite liiga, viimasel hooajal tuldi aga koos Müncheni klubis Saksamaa tiitlivõitjaks. 

Siiski ei piirdu kahe mehe ühised mälestused ainult heaga. Nimelt oli hispaanlane oluline lüli Liverpooli vutiklubis, kui 2005. aasta Meistrite liiga finaalis tuldi Ancelotti juhitud AC Milani vastu teisel poolajal välja 0-3 kaotusseisust ning mehe nina eest Euroopa klubijalgpalli tähtsaim karikas penaltitega ära napsati. 

Itaallane soovis oma kõrval näha kogemustega mängijat. "Ma soovisin abilist, kes tunneks seda klubi. Ma proovisin rääkida Alonso ja ka Philipp Lahmiga, kuid nad ei olnud huvitatud," sõnas Ancelotti pressikonverentsil. 

Bayern palkas Alonso asemel oma treeneripingile klubis kunagi pika mängijakarjääri teinud prantslase Willy Sagnoli. "Willy sobib meile samamoodi ideaalselt. Ta on olnud Bordeaux'is väga edukas ja ta tunneb meie mängijaid (Coman ja Ribery)," rääkis loots uuest valikust.