Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
7. juuli 2017, 10:58

Kas Kõlvart annab Toomile korvi? "Lõhe Keskerakonnas võib lagundada valitsuse." (23)

Tallinna abilinnapea ja Keskerakonna asesimees Mihhail Kõlvart pelgab, et kui osa tema parteikaaslasi otsustab siiski Tallinnas minna kohalikele valimistele oma nimekirjaga, siis see võib viia võimukaotuseni Tallinnas ja ka koalitsiooni lagunemiseni Toompeal.

"Juhul kui erakonna sees toimub lõhenemine ja välja ilmub uus nimekiri, siis see nõrgendab meie positsioone. Esiteks seab see ohtu Keskerakonna võitu eelseisvatel kohalikel valimistel, mis praegu tundub täiesti reaalne olevat, siis on vägagi võimalik, et kokurendid Reformierakond või EKRE võivad teha koalitsiooni ilma meieta," ütles ta Raadio 4 otse-eetris kuulajate küsimustele vastates, kirjutab ERRi venekeelne uudisportaal

Kõlvart rõhutas, et üks vale samm võib muuta poliitilise olukorra kogu riigis ja ta loodab, et Keskerakonnal jätkub oidu jätkamaks ühtsena, sest igasugused väiksemahulised nimekirjad seavad neis osalejad sõltuvusse suurtest.

"Keskerakond on suutnud ellu viia oma valmislubadused - munitsipaalelamute ehituse ja tasuta ühistransporti - tänu sellele, et tal pole olnud vajadust pidada pikki ja väsitavaid läbirääkimisi võimupartneritega," selgitas Kõlvart lõpetuseks kuulajatele.