Jalgpallifännid.Foto: KHALED DESOUKI
Jalgpall
9. juuli 2017, 21:28

Brasiilias tappis politsei vutifänni (1)

Brasiilia liigas muutus Vasco da Gama ja Flamengo vaheline jalgpallikohtumine täielikuks rüseluseks, kui kodumeeskonna 0:1 kaotuse järel hakkasid fännid tribüünidel märatsema ja neid saadeti ohjeldama politsei.

Esimest korda viimase 44 aastal jooksul igirivaalidele kaotanud Vasco da Gama poolehoidjad reageerisid tulemusele katastroofiliselt, loopides väljakule kõiksugu esemeid, sundides seeläbi külalismeeskonna tunnelisse põgenema. 

Tribüünidele saadeti olukorda lahendama politseinikud, kuid mässavad fännid olid omadega juba linnatänavatele jõudnud. Majade vahel kaost põhjustanud rahvamassi saadeti rahustama sõjaväepolitsei, kes hakkas märatsevat inimhulka rahustama. 

Kohaliku väljaande Globoesporte kohaselt sai fännide seas olnud 27aastane noormees rindkerre kuulitabamuse ning kuigi mees transporditi kiirabiga kohe haiglasse, ei suutnud sealsed arstid teda enam aidata. 

Peale hukkunu viidi haiglasse veel kolm vigastatud, kellest kahel olid kuulihaavad alakehas. 

Vasco da Gama klubi president Eurico Miranda vabandas juhtunu ees sõnades, et selline käitumine klubi fännide poolt ei ole aktsepteeritav. "See, mis siin juhtus, ei esinda Vasco jalgpalliklubi. Sellele, mis siin toimub, ei ole mingit õigustust," sõnas mees.