Arno PijpersFoto: Alar Truu
Jalgpall
9. juuli 2017, 22:13

Arno Pijpers 0:0 viigist: perfektsest Mourinho mängust jäi natuke puudu (1)

FC Levadia ja FC Flora leppisid täna Kadriorus toimunud 18. vooru matšis 0:0 viiki, mis tähendab, et mõlemad läbisid hooaja esimese poole kaotuseta. Flora peatreener Arno Pijpers ei tõtanud senist hooaega perfektseks nimetama, küll aga oli ta rahul tänase viigiga.

"On hetki, mil tuleb viigiga rahul olla," lausus Pijpers ajakirjanikele ja lisas, et see oli täna liidrite jaoks maksimumtulemus. "Olid mõned momendid, kus oleks võinud kontratega nõelata, aga me polnud piisavalt värsked, et seda teha. Kui tavaliselt mängime sööt-liikumine, sööt-liikumine, siis täna mehed puhkasid mängu ajal rohkem. See pole okei.

Me ei suutnud mängu kontrollida. Arvan, et Levadia ei võtnud samuti nii palju riske, et me oleks seda ära saanud kasutada. Nende poolkaitsjad mängisid meie väravast kaugel oma kaitseliini ees.“

Pijpers nõustus ajakirjaniku määratlusega, et tema tiim mängis täna nagu Jose Mourinho oma, kindlalt viigi peale. "Levadia oleks pidanud võtma suuri riske, et meid võita. Nad võtsidki, aga mitte liiga suuri. Seega me ei saanud neid kontratega karistada ja perfektsest Mourinho mängust jäi natuke puudu. Kompliment Levadiale, nad tegi meie elu väga raskeks, sest olid südame asja juures ja pakatasid jõust.“

Tipuründes vigastatud Rauno Sappineni asemel alustanud 16aastasest Mark Anders Lepikust, kelle jaoks tänane oli karjääri esimene Premium liiga algkoosseisu mäng: "Lepik treenib meiega juba pikka aega. Uskuge mind, kui mängime trennis, siis Madis [Vihmann] ja Joonas [Tamm] peavad temaga tõsiselt võitlema, sest ta ei karda ja teeb ka treeningul kõik, et võita.

Ütlesin meestele mängueelsel koosolekul, et kui ta kardaks treeningul ja tal poleks kvaliteeti, siis ta ei alustaks põhis. Tema ainus probleem on, et ta on 16aastane, tal pole kogemusi.

Ma ei saa öelda, et ta mängis väga hästi, aga ta töötas kõvasti. Tegi paar korda kaitsjatele peavalu ja lõi väravagi, aga pall tabas enne õnnetult kätte. Selge see, et tema ja Sapi (Rauno Sappineni - M.T.) vahel on vahe olemas. Tiim saab sellest aru.“

Pijpers annab nüüd viimasel ajal suurt koormust kandnud põhimeestele kaks vaba päeva ning loodab seejärel, et neljapäeval Domžale vastu seljale liiga teinud Sappinen liitub meeskonnaga ja on reedel valmis platsile jooksma. Pikeamt aega vigastatud paremkaitsja Gert Kamsil läheb veel taastumisega aega.