Foto: Aldo Luud
Seisukoht
11. juuli 2017, 18:10

Seisukoht | Löök hella kohta (3)

Eelmisel nädalal tekkis tavapäratu olukord, kui Eesti jalgpalli meistrivõistluste kõrgliigas mängiv Tallinna FC Infonet lubas jalgpalliportaalile Soccernet.ee määrata (õiguspäratu) staadionikeelu, sest selle ajakirjanik nimetas rahvusvahelise turniiri eelringi kohtumise järgses kokkuvõttes pealinna meeskonda impotentseks Infonetiks.

Jalgpalliklubi ei nõustunud ajakirjaniku sõnakasutusega – lugejale seostub sõna „impotentne“ eelkõige suguvõimetusega. See ei sobi Eesti meistri kirjeldamiseks ja võib rikkuda meeskonna imagot. Portaal jäi kõigest hoolimata sõnavalikule kindlaks – see väljendavat tabavalt klubi võimetust väravaolukordi lüüa, mille tõttu see ka eeldatavalt nõrgema meeskonna vastu võisteldes turniirilt välja langes.

Aga kui ajakirjanik pidas just neid sõnu silmas, siis miks ta ei kirjutanudki nii? Luulelisi, jalgpalliklubide nimedega riimuvaid pealkirju saab välja nuputada teisigi – olgu siis frigiidne Flora, letargiline Levadia, nõme Nõmme Kalju, kohutav Kalev jne. Hoopis teine küsimus on, kas see on nende võistkondade suhtes aus. Kuid täpselt samamoodi saab solvumisegagi üle piiri minna.