Eesti korvpallikoondis.Foto: Õhtuleht
Spordiblogi
17. juuli 2017, 04:00

Pluss, miinus, ennustus | korvpallikoondis, Kupper ja vollemehed MMile

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 17. juuli valik.

Möödunud nädala pluss | Korvpallikoondise edukas algus suvele. MM-i eelkvalifikatsiooniturniiriks valmistuv Eesti rahvusesindus pidas möödunud nädalavahetusel kaks esimest tänavust kontrollkohtumist, kui Portugalis mängitud sõprusturniiril kohtuti võõrustajate ja Rumeeniaga. Tiit Soku hoolealused noppisid kaks kindlat võitu ning ehkki mängupilt oli kohati väga krobeline, pakuti kamaluga ka ilusaid momente. 

Möödunud nädala miinus | Kettaheitja Martin Kupperi kehv vorm. Nimelt heitis mullu Rio OMil väga napilt medalita jäänud eestlane eelmise nädala keskel Soomes Joensuus toimunud võistlustel vaid 59.68. 5. augustil algavale Londoni MMile pääseb 65-meetrise heitega, mis tähendab, et märtsis oma hooaja tippmargi 62.86 püstitanud Kupperil läheb normatiivi täitmisega kiireks.

Martin Kupper. Foto: Tiina Kõrtsini

Tuleva nädala ennustus | 25% on tõenäosus, et Eesti võrkpallikoondis võidab sel kolmapäeval algava MM-valikturniiri. Maarjamaalased kohtuvad Belgias võõrustajate, Valgevene, Saksamaa, Hispaania ja Slovakkiaga ning MMile pääseb vaid turniiri võitja. Meie suurimateks konkurentideks on Belgia ja Saksamaa.

Kas võrkpallurid rõõmustavad endid kui ka Eesti rahvast? Foto: Alar Truu