Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
19. juuli 2017, 06:52

Hedvig Hanson räägib, mitut meest on naisel eluks vaja

Tundelaulik Hedvig Hanson käib kodukandist Viljandimaalt ära vaid äärmisel vajadusel. Pealinna ei kisu naist mingi vägi – ta vajab enda ümber vaikust ja rahu. «Pudenen laiali, kui jään kauaks suhtlema. Taastun üksi olles, neid kilde kokku kogudes,» räägib lauljanna.

Hedvig (42), kelle sulest ilmus hiljuti raamat «Kirju mandrilt» ja keda juuli lõpus näeb koos Kalle Pilliga ka lavalaudadel, naudib oma vaikset elu ja kulgemist Viljandimaal Tuhalaanes vanas köstrimajas. Peamiselt mööduvad tema päevad siin aiamaad harides ja unistades. Ta korjab suvel marju ja sügisel seeni, harib oma põllulapikest, kus kasvab kartul, uba, suvikõrvits, hoolitseb ka aia eest, mis nüüd, kesksuvel, on täies õiteilus.

Naine viib meid oma koduümbrusesse jalutuskäigule. Tutvustab vana lagunenud kirikut, naabrinaise suurt põldu ja oma koduaia ilu. «Riputasin võrkkiige vana pärnapuu oksa külge. Kui tahan vaikust ja omaette olemist, käin siin kiikumas,» räägib ta.

Praegu viibib ta maakodus koos oma noorema poja Danieliga. Vanem poeg Holger on vanaema juures ja kaasa Andre Maaker tuuritab kitarrivirtuoosina mööda ilma ringi.

Hedvig naudib üksi kulgemist. Kui tal ei ole parajasti muid kohustusi, ärkab ta siis kui tahab, joob maja trepil kohvi, teeb oma toimetusi, jalutab kirikupargis, vaatab pargipingilt järve ilu ja mõtleb omi mõtteid. «Mulle sobiks selline elukorraldus, kus saan aeglaselt ärgata, teha oma toimetusi, nii et ei pea rassima. Nii et on vabadus ja tekib aeg kuulata kella tiksumist."

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse