Jan Kokla FC Flora esindusmeeskonna ridades.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
20. juuli 2017, 16:16

ŠOKK! Eesti koondist esindanud poolkaitsja riputab 20aastaselt putsad varna (2)

Eelmisel suvel Eesti jalgpallikoondise eest oma debüüdi teinud FC Flora poolkaitsja Jan Kokla teeb kõigest 20aastaselt jalgpalliga lõpparve.

FC Flora jalgpallimeeskond andis täna oma kodulehel teada, et klubi on osapoolte kokkuleppel lõpetanud lepingu mullu klubi eest 12 korral platsil käinud Jan Koklaga, kes on tervislikel põhjustel üldse sunnitud tippjalgpallist loobuma. 

Viimastel aastatel tervisega kimpus olnud ja noore keha arenevas staadiumis mononukleoosi läbi põdenud noormees on pidanud maadlema erinevate terviseprobleemidega, mis siiamaani poolkaitsjale rahu ei anna. Seetõttu loobubki Kokla kõrgel tasemel vutimängimisest.

„Mulle meeldib jalgpall ja ma naudin seda. Viimase aasta jooksul on aga endast maksimumi välja pigistamine olnud keeruline. Kuna ma olen tippsportlane ja konkurents on metsik ning erinevus edu ja ebaedu vahel minimaalne, siis olukorras, kus tervise kohal on küsimärk ja vaimselt on väga raske ennast sundida maksimumi anda, tunnen, et on õige otsus sellelt rajalt kõrvale astuda," sõnab mees intervjuus.

Jan Kokla (nr. 6) Eesti U19 koondist esindamas. Foto: Alar Truu

Praeguses eluetapis peab mees olulisemaks kindel haridus omandada, mis pakuks suuremat kindlustunned edaspidises elus. "Oleks tervis korras ja nauding jalgpallist sama suur kui mõni aasta tagasi, siis võin julgelt kinnitada, et valiksin jalgpalli. Sellises olukorras on aga hariduse kasuks," räägib Kokla.

Sügisest jätkab noormees õpinguid EBSis, kus tudeerib teisel kursusel ettevõtlust ja ärijuhtimist.

Täispikka usutlust noormehega saad lugeda SIIT.