Djibouti lapsed mängimas jalgpalli. Foto: CARL DE SOUZA
Jalgpall
20. juuli 2017, 18:14

Lahendus Aafrika moodi: ei meeldi rahvuskoondise käekäik? Lihtne, saada meeskond laiali!

Just säärase lahenduse mõtles välja Djibouti jalgpalliliit, kes otsustas rahvusmeeskonna laiali saata ning lõpetada meeste koondise ülalpidamise.

Kohalikele jalgpallitegelastele ei olnud meele järgi rahvuskoondise pidevad kaotused ja ebakvaliteetne mäng. Viimase 20 aasta jooksul on djiboutilased võidurõõmu saanud maitsta vaid kahel korral. Selle aasta märtsis alistati Lõuna Sudaani koondis 2:0 ja kümme aastat tagasi Somaalia rahvusmeeskond 1:0. 

1994. aastal FIFA liikmeks saanud Djibouti vutiliidu otsus tuli pärast koondise 1:5 kaotust Etioopiale selle aasta Aafrika Rahvuste Karika eelringis. "Kuna meie A-koondis ei näita mingit resultaati, siis keskendume edaspidi noortekoondistele," sõnas rahvusliku alaliidu tehniline direktor Omar Ali Mohamed. 

Sealjuures rõhutati, et küsimus on puhtalt seotud tulemustega jalgpalliväljakul. "Kindlasti ei ole otsus seotud rahaliste küsimustega. Otsustasime tulemuste põhjal lihtsalt teha suunamuutuse," sõnas mees. "Edaspidi võib meid näha kas U-15, U-17 või U-20 võistlustel."

Djibouti alaliidu ametlikus teadaandes põhjendati otsust rahvusmeeskonna suutmatusega saavutada positiivseid tulemusi.

Viimase FIFA edetabeli põhjal võis Aafrika koondise leida 187. tabelikohalt. Kokku kajastuvad edetabelis 206. riigi koondised.