Foto: Raigo Pajula
Eesti uudised
21. juuli 2017, 15:36

GALERII | Peaminister Ratas külastab Ruhnut, Saaremaad ja Abrukat (14)

Peaminister Jüri Ratas viibib kolmepäevasel ringreisil Saare maakonnas. Peaminister külastas eile Ruhnu saart ning kohtus täna Saaremaa ettevõtjate ja omavalitsusjuhtidega. Edasi väisab peaminister Abrukat ning homme Vilsandi saart.

Eile külastati Ruhnu ringsõidul kohalikku vallamaja, ehitusjärgus põhikooli, kirikuid ja tuletorni. Ruhnu valla juhtide ja kohaliku elu eestvedajatega arutati saare elukeskkonna parandamise võimalusi riigi ja omavalitsuse koostöös. Peaministri sõnul on oluline tagada saarel aastaringsed elutingimused ning transpordiühendused Ruhnu inimestele ja külalistele. Peaminister tervitas ka Korsi talu talgulisi ning tunnustas talgutepäeva korraldajaid ning kõiki osalejaid.

Täna külastas Ratas Saaremaa ettevõtteid OÜ Merinvest ja OÜ Sandla Puit, kus mõlema ettevõtte esindajad tutvustasid firmade tegevust, tootmiskomplekse ning tulevikuplaane. Peaminister tänas ettevõtteid olulise panuse eest Saaremaa ettevõtluskeskkonda.

Lisaks kohtus peaminister ka Saaremaa omavalitsusjuhtidega. Ühiselt arutati kohaliku eluga seonduvaid küsimusi, sh parvlaevaliiklust ning haldusreformi hetkeseisu. "Tunnustan Saaremaa omavalitsusjuhte tulevikkuvaatava koostöö eest Saaremaa valla loomisel. Olen veendunud, et uus ühendvald saab olema tugev partner riigile ning aitab muuta Saaremaa elukeskkonda veelgi paremaks," sõnas peaminister Ratas.

Ringreisi raames külastab peaminister Ratas ka Abruka saart, kus peale raamatukogu, päästemaja ning kalmistu külastuse kohtutakse ka Abruka seltsimajas saare elanikega. Laupäeval on kavas Vilsandi külastus, kus ta kohtub kohaliku elu eestvedajatega ning külastab muuhulgas tuletorni.

Pühapäeval sõidab peaminister Ratas tagasi mandrile.