MM-pilet oli nii lähedal, sama nii kaugel... Foto: Alar Truu
Võrkpall
23. juuli 2017, 23:38

ÕHTULEHT BELGIAS | VALUS! Eesti võrkpallikoondis alustas maruliselt, kuid MMile sõidab ikkagi Belgia (10)

Võrkpalli MM-kvalifikatsiooni turniiri kolmanda eelringi otsustavas kohtumises hirmutasid eestlased Belgiat, kuid MM-pilet libises siiski käest. 

Meie mehed alustasid kohtumist hiilgavalt, kui kohe mänguohjad haarati. Geimi keskosaks kasvatati edu koguni kuuele punktile. Belglased kogusid end ja vähendasid vahe minimaalseks 22:23. Eestlased aga ei murdunud ning napsasid Belgialt kogu turniiri esimese geimi 25:22. 

Kodumeeskond vajas muutust ning paar vahetust muutsidki mängu. Belglased asusid teist geimi kiiresti mitme punktiga juhtima ning paistsid tunduvalt kindlamad. Meie mehed püsisid aga pidevalt sabas ja jõudsid õige pea viigini 10:10. 

Belglased vastasid omakorda 3:0 spurdiga ning sellest piisas. Geimi lõpp kuulus kindlalt võõrustajatele ning 25:20 paremusega viigistati mänguseis. Seega vajas kodumeeskond veel vaid ühte geimivõitu, et MM-pilet kindlustada.

Paraku saadi sellega eeskujulikult hakkama. Võõrustajad vajutasid gaasi esimestest punktidest põhja ja jalga enam pedaalilt ei võtnudki. Tasuks 25:19 geimivõit ja viimane pääse MMile. 

Lõpptulemus enam sisuliselt midagi ei otsustanud, kuivõrd Eesti vajas edasipääsuks 3:0 või 3:1 võitu. Peatreener Cretu saatis neljandaks geimiks väljakule täiesti uue koosseisu, kes varasemalt platsile pääsenud episoodiliselt või üldse mitte. 

Belgia vormistas meie varumeeste vastu võidu 25:15 ja ühtlasti kogu mängu 3:1. Eesti lõpetas seega turniiri kolme võidu ja kahe kaotusega, mis andis alagrupis teise koha.