Alvaro Morata oma eelmise koduklubi ehk Madridi Reali särgis. Foto: CURTO DE LA TORRE
Jalgpall
24. juuli 2017, 17:40

KAS NEEDUS MURDUB? Chelsea andis Moratale eriti õnnetu särginumbri

Äsja Londoni Chelsea jalgpalliklubiga liitunud hispaanlane Alvaro Morata hakkab kandma särki numbriga 9. Kui üldiselt on tegemist igati maineka ründajate numbriga, siis Londoni klubis saadab seda justkui needus.

Teeme kokkuvõtte ründajatest, kes viimastel aastakümnetel Chelseas särki number 9 on kandnud:

Tony Cascarino 1992-1994

Inglane siirdus Celticust Londonisse 1992. aastal ning lõi 40 liigamänguga kokku vaid 8 väravat. Hiljem liikus ta Prantsusmaale, kus kandis Marseille’ ja Nancy särke.

Chris Sutton 1999-2000

Norwichisis ja Blackburnis tõeliseks väravamasinaks kerknud Sutton osteti klubisse kümne miljoni naelaga, mis eelmise sajandi lõpus oli igati kopsaks summa. Chelseas suutis mees 28 liigamatšiga lüüa kõigest ühe värava. Peagi müüdi ta 6 miljoni eest Celticusse.

Mateja Kezman 2004-2005

Jose Mourinho poolt meeskonda toodud Kezmani eest käidi PSV-le välja 5,3 miljonit naela, kuid ka tema ei suutnud Londoni eluga kuigi hästi kohaneda. Inglismaa kõrgliigas sai ta 25 matšiga kirja neli väravat.

Fernando Torres 2011-2014

Klubi ajaloo üks vingemaid üleminekuid – Liverpoolile maksti vägeva väravaküti eest 50 miljonit. Järgnes aga õudusunenägu, mis röövis pikaks ajaks Torreselt enesekindluse. Kokku sai ta Chelsea eest kirja 110 Premier League’i mängu, kuid väravaid kogunes vaid 20. Samas õnnestus tal võita klubi ajaloo esimene Meistrite liiga karikas.

Radamel Falcao 2015-2016

Viimase kümnendi maailma ühe valusama jalaga ründaja jaoks olnud Chelseas veedetud aeg kuigi edukas. Monacost laenulepinguga Londonisse kolinud kolumbialane lõi kümnes liigamatšis ühe värava.

***

Õnneks pole kõik siiski päris mustades toonides: numbri all 9 mängisid ka paar õnnestujat, kelle hulka kuuluvad näiteks Gianluca Vialli ja Jimmy Floyd Hasselbaink.