Eesti uudised

"Isa lapse vastu huvi ei tunne ja ma ei mõista, mis valu on tal keelata perekonnanime vahetamist?" (138)

LISA KOMMENTAAR

Mnjaa25. juuli 2017, 16:55
Meil kui mehega suur tüli oli, siis ta andis lahkelt sms'i teel teada, et võtab lapselt kohtu kaudu perekonnanime ära. Pole "kiirkorras" eostatud laps. 3 aastat planeeritud laps. Tema ei taha, et laps kellega tema ühtse perena ei ela kannab tema nime. Ehk siis ütleb lapsest lahti. Loobub hooldusõiguses ja lapse jätab ilma perekonnanimest. Ka selliseid mehi on. Ja, et ei tekiks valesti mõistmist: ta on lapse bioloogiline isa.
Kaja25. juuli 2017, 15:50
Sellise isaga ei ole muud teha kui tuleb kohtutee ette võtta ja isalt vanemlikud õigused ära võtta. Kui ta lapsest ei huvitu siis tuleb emal tegutseda ja laps kindlustada selle eest et see rongaisa tulevikus ei saaks lapselt nõuda elatist ega mingit hooldust. Usun et laps on tulevikus oma emale tänulik et too õigel ajal tegutses ja kindlustas et laps ei peaks tulevikus mingit võõrast vanameest hooldama hakkama. Sel juhul ei ole enam isa nõusolekut vaja lapse nime muutmiseks.
Inimestele õpetatakse "emotsioneerimist" ja mitte seaduste toimimise tundmist25. juuli 2017, 16:04
Nimevahetuse sooviga mittenõustumisest ei piisa vanemlike õiguste äravõtmiseks.
tramm nimega Rooma Paavst25. juuli 2017, 16:19
Lasen trammist jalga, oma haigele lapsele elatist ei maksa, tema nimevahetusega nõus ei ole ning seadus on minu poolt !!!
Inimestele õpetatakse "emotsioneerimist" ja mitte seaduste toimimise tundmist25. juuli 2017, 17:30
Seadused on kõigile. Kasutage neid.
Kasutage neid targasti.
P.S. Lapsele ei saa panna ... ega ... ei saa võtta ... isa perekonnanime ilma isa nõusolekuta. Artikkel algab eksitava väitega, et ema pani perenime.
tramm nimega Rooma Paavst 25. juuli 2017, 18:04
Jajah, kasutage seadusi targalt!! Põgene, vaba laps, elatise maksmise eest! Kasvõi trammist! Enne pole vaja maksta, kui laps hakkab täisealiseks saama, siis enne seda aastakese-paar võite ju talle 23 senti kuus saata. Kuid hiljem on teil õigus temalt hooldekodu arvete tasumist nõuda, sest nimi on ju sama ja keegi ei tee ka tagantjärgi nagunii midagi kindlaks. Pealegi laps ei saa hooldekodu arvet tasuda proportsionaalselt talle makstud elatisele. Raha väärtus aga langeb ja hooldekodude arved suurenevad. Igati kasud sees!
Inimestele õpetatakse "emotsioneerimist" ja mitte seaduste toimimise tundmist25. juuli 2017, 14:49
Kui on ühine "vara", siis on ühine otsustamine. Näited:
1. Kui ostad kinnisvara koos "tuttavaga" (dokumentides ühisomand), siis ei saa ilma tema nõusolekuta teha tehinguid.
2. Kui ostad auto (ühisvarasse), siis ei saa autot müüa ilma abikaasa nõusolekuta.
3. Kui teed firma koos "sõbraga" (aktsiad jagad pooleks), siis ei saa ilma sõbra nõusolekuta firmat müüa.
4. Kui lased kirjutada lapse sünnitunnistusse isaks "Rooma Paavsti", siis ei saa ilma viimase nõusolekuta teha lapse nimevahetus. Laps saab enda nime muuta, kui vabaneb vanemate õigusest tema otsuste üle - saab täiskasvanuks.
... jne.
25. juuli 2017, 15:15
Huvitaval kombel see papa "Rooma Paavst" ei aita materiaalselt oma erivajadustega last, kes sai oma kõhu lõpuks täis süüa alles siis, kui ajakirjanik neile raha ulatas. Isegi tagaotsitavana ning elatisest kõrvalhoidjana ei anna ta endast märku ning kui kord lapse ema kohtas teda trammis, pani ta järgmises peatuses jooksu. Kena "paavst".
Mõnes mõttes on naise soov muuta oma lapse perekonnanimi täiesti mõistetav, sest sellega soovib ta nii enda kui ka lapse mälust kustutada selline "Rooma Paavst". Iseasi, kuidas tulevikus saab laps täiskasvanuna ise oma nime muuta, kui ta on ERIvajadustega. Siis võivad tekkida uued probleemid.
Inimestele õpetatakse "emotsioneerimist" ja mitte seaduste toimimise tundmist25. juuli 2017, 16:00
Mida oligi tarvis tõestada ...
Emotsioneeritakse - soov võib ju olla, aga nende teostamisel peab lähtuma olemasolevatest seadustest.
Eraisiku (ajakirjaniku) annetused ei ole keelatud.
Ühistranspordiga liiklemine, peatustes väljumine ja jooksmine avalikus kohas ei ole keelatud.
P.S. olen tihti kuulnud et ka mind on kuskil nähtud ja tervitanud inimesi, kes on minu lähedastega sarnased ning mõnikord jooksnud, kui on kiire.
P.P.S. Kui väidate, et lapsevanem (ema) toidab halvasti oma last, siis peaks pöörduma kohaliku sots-töötaja (või politsei) poole, kes uuriks seda olukorda.
25. juuli 2017, 16:08
Ma ei emotsioneeri, vaid püüan mõista selle lapse ema käitumist.
Lähtuvalt seadustest, ütled? Võibolla ehk siis ka mainiksid, mis meil neid seadusi nii tihti muudetakse ja toimub seaduste paranduste paranduste paranduste parandusi?
Seega need meie kokkuklopsitud seadused tihti ei lähtu tegeliku elu tundmisest ja vajalikkusest, vaid on kokku pandud puusalt.
Mida oligi tarvis tõestada...
Inimestele õpetatakse "emotsioneerimist" ja mitte seaduste toimimise tundmist25. juuli 2017, 17:10
Emotsioneerud teemast kõrvale. Teema on ju nimevahetus.
...
Käitumist uurivad psühholoogid.
...
Iga parandus ei tähenda viga. On täpsustavaid, täiendavaid, selgitavaid, uuendavaid parandusi.
...
Minu arvates seadused ei peagi kopeerima elu 100%. Seadused on ühiskonna kokkulepe (ehk mingil määral keskmine). Kui kaldutakse kuskile reguleerimata äärmusesse, siis selle tarvis on kohtud. Iga erandjuhtumi kohta ei tehta algul seadusi vaid need satuvad kohtulahenditesse, mida tuuakse eeskujuks sarnase olukorra taastekkimisel.
...
Seadused on tekkinud vajadusest, aga ei sekku igasse elu tunnetuse osasse. Tunded (usk, lootus, armastus) ei ole seadusega reguleeritud.
...
Sellega ei tõestanud muud, kui oma soovi omakohtuks. Pead arvestama asjaoluga, et vastaspool võib vastata samaga. Kuna omakohtul ei ole kirja pandud seadusi, siis võib oodata kõike ja kui sekkub kolmas osapool (riik), siis tema lähtub seadustest (kriminaalseadustik).
25. juuli 2017, 17:24
Ära vääna minu sõnu. Kust sa omakohut välja loed? Mina ei ole artiklis mainitud naine, kes kuhugi omakohtuga pöördub, vaid avaldasin ainult oma arvamust ning püüdsin seda naist mõista. See, et meie riigis neid seadusi pidevalt ja lõputult parandatakse ja muudetakse, näitab ainult seda kui õbluke on riik ning riigi kodanikud ei saa enam milleski kindlad olla.
Inimestele õpetatakse "emotsioneerimist" ja mitte seaduste toimimise tundmist25. juuli 2017, 18:01
Vabandan "omakohtu" mõiste pärast. Püüdsin mõista Teie tõestatud järelduse tuuma. Ei arvanudki, et olete osaline antud juhtumis.
...
Avaldan arvamust, et kui see ei ole pastakast imetud lugu, siis ema võiks pöörduda riigiasutuste või isegi kohtu poole. Ajalehte pöördumine ei ole seaduste kasutamise viisiks. Aga võtku teadmiseks, et riik ei saa sundida ema soovi isa sooviks ja sundida isa minema perekonnaametisse ja kirjutama avaldust oma tahte vastaselt loobumaks oma õigusest anda lapsele perenimi. Lapse enda soov on kah teadamata.
...
Kodanikud (isa ja laps) võivad olla kindlad, et nende selja taga ei muudeta nendega seotud dokumente.
??? 25. juuli 2017, 13:45
Ongi talle omane? Mis tõestab veelkord, ett kaasajal ronitakse juba põgusa tutvus järel üheskoos voodisse ja soetatakse lapsi. Seega märksa varem, kui teineteist tundma õppida jõutakse..
ehhh mis siia nimi või nimevahetus 26. juuli 2017, 09:52
puutub ,see sängi ronimine ??
25. juuli 2017, 13:20
Lammas on ÕL-s keelatud sõna, läheb modereerimisele! Võiks ju kõik sõnad lehes avaldada, mis eesti keeles lubamatut kasutada!
mis25. juuli 2017, 11:16
valu sel karvandil lapse nime vahetada, las laps ise otsustab, kellega suhtleb ja millist nime kannab. saan aru, et feminismis, kus elame, ei ole naine kunagi süüdi.
25. juuli 2017, 13:18
Ära aja lamba juttu!
25. juuli 2017, 15:15
laps on erivajadustega ja kui palju ta ise otsustada saab ja seda ka suudab, pole veel teada.
o,025. juuli 2017, 10:47
nagu alati on mehest tehtud patuoinas, aga suhtel on 2 poolt, nii et naine on samapalju süüdi, kui mees.
E.R25. juuli 2017, 11:29
Rohkem ikka süüdi naine, sest naine otsustab, kas hoidub raseduse eest või mitte ja sünnitada otsustab samuti naine! No ei saa vägisi armsaks ühelegi melehe need meelega ja vihaga sünnitatud lapsed. Mul sõber jättis ka maha naise, kellega mõned kuud koos oli, kuid selle lühikese ajaga naine juba rasestus, endal oli neid tittesid teiste meestega juba paar tükki valmis treitud. Vähe sellest, avaldus naise pale ja ahistav pool ning sõber jättis ta maha, öeldes, et tema ei soovi edasi koos olla , ega soovi seda last. naine ikka sünnitas . Kes on siin süüdi vabandage väga?
sulle samad sõnad25. juuli 2017, 11:42
nagu neile naistele - enne õpi tundma, siis hakka toppima.
õpivadki25. juuli 2017, 11:49
kuid oma titega jääb üksi ikkagi naine, mitte mees. Palju "õnne" üksikema staatuse puhul ja pidevalt küsimustele vastamise puhul: Kus on lapse isa? Oled ikka meeste poolt maha jäetud, on see häbimärk sulle, naine! Keegi ei ole sind tahtnud, pühendu siis oma tittedele!
25. juuli 2017, 12:24
Iga endast ja naistest lugupidav mees kannab tagataskus kondoomi, mitte ei käi kommentaariumides halamas. Kui ei kanna siis ta ei austa ka iseennast.
jaa-jaa25. juuli 2017, 12:46
Kui mees on vastutustundetu ja hoolimatu, siis muidugi peab häbenema naine mitte mees. On ikka tarku.
25. juuli 2017, 13:04
Kommentaar läks modereerimisele ja ei ilmunudki, sest sisaldas lauset: endast ja naistest lugupidav mees kannab tagataskus k.o.n.d.o.o.m.i.
jäälind25. juuli 2017, 13:16
Ikka peab naine häbenema oma lastekarjaga, sest taolisele üksikemale vaadatakse viltu. Räägi oma vastutustundetusest, kuidas soovid, kuid sa ise ju valisid sellise mehe :D Ega keegi selliseid naisi ka ingliteks ei pea.
Et25. juuli 2017, 13:38
Jäälind ei saanud aru, et artikli teemaks mehe kiuslikus, mitte naiste kergemeelsus?
su jutt25. juuli 2017, 14:57
ei ole mehejutt. ega naise ysk pole rotiloks kuhu abitud mehepojad sisse kukuvad. kui lapsi ei taha, siis kasuta kaitsevahendeid, aga ara hakka hiljem halama, et last ei taha.
taevake25. juuli 2017, 15:33
ja teiesugune prints konnib ringi mooda eestimaad. mees on eestis juba a priori vastutusest vabastatud. pakun, et sa oled kas ekre mees voi kristlane:) naistevihkaja:) ei imesta, et naised karjas valgetele haritud meestega piiri taha abielluvad. kolbavad suureparaselt ka yksikemadd, keegi ei halvusta ega alanda, mehed tahavad lapsi ja mis pohiline, tahavad ka nende kasvatamises osaleda.
pakun25. juuli 2017, 15:36
et sa oled kristlane voi ekrelane:) peale sinu ei vaata keegi viltu, hea, et eesti meestega yldse enam keegi lapsi teeb, sellise suhtumisega.
meeldiv26. juuli 2017, 04:03
lugeda, et normaalsed mehed pole eestist otsa loppenud.
eestis on25. juuli 2017, 14:56
alati naine syydi. meie meeste rinnas tuksub moslemimehe syda, ainult selle erinevusega, et moslemimehel on kohustus oma naise ja laste eest ka hoolitseda, muidu loikavad naise sugulased tal pea maha. eesti mees tahab naist alandada ja halvustada, aga ei maksa millegi eest, rotitab. loo sonum, arge tehke lapsi eesti meestega, parast ei joua ara kakelda.
25. juuli 2017, 17:31
Ju siis sellel mehel on tutvusi juristide poole peal, egas muidu siin üks kommenteerija oma seaduste toimimise tundmises mehe kaitseks dzotile ei viskuks. Alates 2006 aastast kadunud ja elatist ei maksa ning nüüd püüa tuult väljalt või pöördu kohtusse. Kuid kohtusse naine ei saa pöörduda, sest erivajadustega lapse juurest ta täiskohaga tööd teha ei saa, raha ei ole ja kohtuveskid jahvatavad aeglaselt. Ela siis ja nuusuta neid seadusi.
oi ormen, oi bööden26. juuli 2017, 11:00
Eestis on esimese astme kohus kõigile tasuta. Täiesti rumal on siin sarjata seadust tundvat inimest. Selle asemel võiksid ja peaksid kõik inimesed (sh ka komentaator / )enda ja lähedaste elu puudutavaid seadusi uurima ning teadma.
üldistada ja halvustada ei saa25. juuli 2017, 10:40
sest iga suhe on omaette teema ja meie ei tea teiste probleemide tegelikku palet.küll aga tean üht lugu perest,kus issi oli veel ise emme ja vanaema pai pojuke ja ei osanudki lapsega midagi peale hakata,targutasid küll aga issi emme ja vanaema,kuid see ei vii kaugemale,kui ainult lahutuseni.
vana ema25. juuli 2017, 10:24
Ohh, järjekordne naiivitar: "Eks h i l j e m selgus, et selline käitumine ongi talle omane..." Kui ei taha ise ja oma lapsega rumalasse olukorda jääda, siis pole tarvis pere loomisega kiirustada! Siis pole ka seda "eks hiljem selgus", jõuad rahulikult paari aasta jooksul ise aru saada, kes su kaaslane on või ei ole ja kas ta on teie võimalikule lapsele tõesti hea isa ning hooliv mees naisele! Kui aga suur armumine, rasestumine ja plaanide tegemine mahub kõik esimesse aastasse, nagu piuhh ja pauhh (selle aja sees inimesed ei õpi, ega saagi veel teineteist põhjalikult tundma!) , on enamasti stsenaarium just selline. Meestel on alati lihtsam minema jalutada, kui avastavad, et see siiski pole see naine, kellega sooviks lapsi kasvatada ja koos vanaks saada. Naised jäävad lastekarjaga üksi ja seda kõike enda rumalusest, mida oleks saanud kergel moel ära hoida!
::25. juuli 2017, 11:04
Jah, ega ju ükski mees ei löö vastutuse ja lastekasvatamise raskuste ees araks ega jaluta minema? Üks asi on see, kui elatakse kahekesi, lõbusalt ja kohustusteta ( ja nii aastaid ) teine asi, kui laps majas. Ei tea, kuidas ühel vanainimesel küll elukogemus puududa saab ?
kah vana inimene25. juuli 2017, 11:24
No kuulge, 11:04, kas siis kui naine on rase (pidas ise meest nõnda heaks ja sobivaks, et võttis vastu suure otsuse sünnitad alaps) , tähendab see seda, et mees, isegi kui ta seda naist enda kõrvale ei soovi, peaks selle lapse pärast jääma ikka naisega kokku? vabandust, kuid mina nii ei arva. Ja üldjuhul on ikka nii, et kui mehele on lapse ema ebameeldiv, ei hakata ka selle lapse vastu huvi tundma. Kahju jah, kuid nii see on. Mees võib elatist maksta, kuid kui lapse vastu ikka huvi ei ole, siis seda ei tule ka, ärge unistage!
Wiiwi25. juuli 2017, 12:22
Oi, see on ärapõlatud naiste seas päheõpitud lauluke, et mees lõi vastutuse ja raskuste ees araks. Kui ikka on mehe kõrval see õige naine, keda mees siiralt armastab ja ollakse tõesti koos õnnelikud, mitte, ei ehita üks pooltest oma unistuste kooselu üles raseduse või lapse najale, et siis nina peale visata a laa näed, sinu laps, kasvata nüüd jne...siis kullakesed ei toimu mingit araks löömist, kuna sellises kooselus mees tõesti tahab olla osa oma armsa naise ja ühise lapse elust! Nimetage araks löömiseks või muud moodi, see mees ei soovi teid enda ellu!
Ahah25. juuli 2017, 12:51
Selge, naine peab täpselt ette teadma, milliseks mees muutub, kui laps elu raskemaks teeb, aga mees ei pea midagi teadma ega millegi eest vastutama ja naine veel süüdi ka, kui mehel isu otsas ja soovib lõbusat elu elama minna.
-25. juuli 2017, 12:54
Kui palju on neid mehi, kes 'armsa naise ja laste' kõrvalt noore näitsiku juurde lähevad. Ja järsku on see eelmine naine süüdi, et teda enam mehe ellu ei soovita.
sõnad suust25. juuli 2017, 13:06
Noo justnimelt- tahtsin täpselt sama öelda! Mees, kes jätab naise kas rasedana või väikese beebiga ei karda mitte vastutust, vaid nimelt ei soovi antud naisolevust enda ellu. Kui mees kogu südamest armastab ja on õnnelik naisega, siis ühise lapse sündides on topeltõnnelik. Täpselt sama õigus on ju ka naistel hüljata mees, keda teatud põhjustel enam enda ellu ei soovita ja me ei räägi siin vastutuse ees araks löömisest, on ju nii.
Aga 25. juuli 2017, 13:25
Hästi mugav on kogu vastutus naiste kaela veeretada ja kui isu otsas, siis öelda, et polnudki õige naine. Kui ikka mees hingesopis teab, et tahab naisega niisama lõbutseda, miks siis ei hoolitseta, et lapsi ei tuleks ? Kui naine rase või laps käes, siis äkki ei ole naine enam see õige.
12.5425. juuli 2017, 13:31
Pole ikka sama asi. On 2 täiesti erinevat juhtumit, kas mees on mõnda aega naise ja lastega koos elanud ja suureks kasvatanud lapsed ja siis lööb kiiks pähe,lahkub noorema juurde või juhtum, kus jäetakse maha naine, kellega pole jõutudki mingisugust ühisosa ülesehitada, jäetakse imikuga või rasedana. Parem, kui ikka inimesed saavad aru varem, kui hiljem, et ei olda õnnelikud antud kaaslasega!
jaa-jaa25. juuli 2017, 13:46
Mitte mees ei karda vastutust, vaid naine muutub sobimatuks, kui elu raskemaks läheb. Enne kõlbas küll, kui kahekesi lõbutseda sai.
'''25. juuli 2017, 14:20
Kui lapsed suureks kasvatatud, siis pole erilist probleemi, kuid jäetakse ikka kooli-ja eelkooliealised maha, siis mehed veel piisavalt noored, et minna uut või veelkord uut peret looma.
()25. juuli 2017, 14:21
Paljud irooniat ei mõista.
25. juuli 2017, 15:19
Kui ei soovinud naist oma ellu, mis puhul ta siis lapse sündi soovis?
arge25. juuli 2017, 15:39
kujutage ette, ei ole teiesugust meest ka naised karjas tahtmas. loo naine tahab oma lapse nime ara vahetada ja rongaisa loobib kaikaid kodaratesse.
te tundute25. juuli 2017, 15:40
kohe nagu unistuste mees:) kui lapse ema nii ebameeldiv on, siis ei tasu lapsi tegema hakata, voib kasutada kaitsevahendeid. ja imelik, et nii ebameeldiva naisega selline korge moraaliga mees yldse voodisse jouab...
eesti mehele25. juuli 2017, 15:42
meeldib naist halvustada ja polastada. ei imesta, et meie naised karjas valismaale abielluvad. ja arge hakake mingit tshurkade juttu raakima. maailm on haritud valgeid mehi tais, kes tahavad lapsi ja perekonda. ei pea siin nende kiviaja meestega ennast alandada laskma. mujal on naine ka inimene....
Et25. juuli 2017, 15:49
Nii kaua soovis, kui nägi kui palju aega, vaeva ja raha lapse peale läheb, siis otsustas, et naine tema ellu ei sobi ja last pole ka tegelikult tahtnud.
5525. juuli 2017, 10:17
See varsti juba suur,siis ise otsustab,mis nime kannab või kellega läbi käib.see nimi ei anna midagi ega võta.
vana25. juuli 2017, 10:12
Siit moraal: kui mees ei soovi anda naisele oma perekonnanime, siis ei ole vaja seda anda ka lastele.
25. juuli 2017, 11:05
See vabastab ka vastutusest. Emme nimele ja aidaa kohustused.
kui hetkel on 13 ,küll ta täiskavanult teeb oma valiku25. juuli 2017, 10:09
ei perenimi peaks häirima .
Ainult see issi tuleb vast vanemas eas elatist nõudma , ta ikkagi nn. treial .
M25. juuli 2017, 09:40
Ei uskunudki, et meie hulgas on IKKA selline kogus anonüümseid kurbhingi, kelle hommik ei alga enne hästi kui saab siin sopa ära pritsida. Loodan, et nime eit taga ei peitu naine, vaid üks kole vinnis näoga õnnetu meeshing. Minul soovitas laps oma nimele tagasi võtta lastekaitse spetsialist ja sel lihtsal põhjusel et isal, kelle jaoks lõppes abielu lahutamisega ka teadmine, et tal on oma lapse ees kohustused. Ja et vältida olukorda, et lapsel tekiks kunagi tema ees ükskõik millised kohustused, kuulutasin ma ta alimentide kõrvale hoidmise eest tagaotsitavaks ja samal ajal sain ka nime ära muuta. See toimus küll veel siis kui ei kehtinud EV seadused ja ei oska öelda, kas ka praegu selliselt võimalik on.
25. juuli 2017, 09:24
Lapsed täiskasvanud, pole kuulnud veel, et kedagi neist oleks isa nimi häirinud.
25. juuli 2017, 09:23
See on haige naine, tühine, rumal, kiuslik, Mis valu on aastaid hiljem nime pärast kiusu ajada. Milleks? Laps oskab ise ka täiskasvanuks saades nime vahetada, kui tal hädasti tarvis... Endal ei ole korrakski mõtet tulnud, et peaks laste isa nime hakkama torkima. Lapsed s
Aga 25. juuli 2017, 09:48
Mees, kes lapsest ei hooli ja samas oma jonni ajab, on muidugi tore ja suuremeelne?
kuidas siis,tal on suur meel ja suur südarumal naine oli,et jäi kehkenpüksi uskuma.25. juuli 2017, 10:12
Tühine ja kiuslik ka,et sünnitas .
Vägistas suure meele ja keelega mehikese sootuks ära . kas pole ikka hirmus küll.
Kallis Aga, aga teie saate on suuremeelsus eest tulevikus kohtu kaudu ülalpidamist nõuda
Iga kiusliku ja rumala naise üleskasvatatud pägalikult saate.
25. juuli 2017, 10:13
Tänapäeval suuremeelsust ei olegi, unusta ära sellised ebareaalsed ootused, need toovad ainult pettumusi.
nuu, on iki suur meeel ,suur süda ja suuuur keel25. juuli 2017, 10:26
...25. juuli 2017, 11:47
Reisimisel võib probleeme tekkida, kui lastel erinevad nimed ja ka vanemad pole abielus.
Nukker olukord25. juuli 2017, 09:18
Ahh, naised võiks algatuseks lapse isa registreerida. Mina tahtsin isa nime võtta, kuid selgus et mul juriidiliselt isa polegi olemas....
Tagantjärgi tuvastamine kohtu kaudu on üsna lootusetu ettevõtmine, kui mõlemad vanemad surnud.
...25. juuli 2017, 09:23
Selgelt oli ju kirjutatud, et laps registreeriti alguses mehe nimele ja nüüd, kui mees huvi ei tunne ja naine last oma nimele tahab, siis mees ei luba.
Mehed25. juuli 2017, 09:02
Olge mehed, kasvatage oma lapsi kuni täisealiseks saamiseni, saatke nad eluteele ja alles siis lahutage! Tehke järele, nagu mina tegin ja nûüd toetavad nemad mind
25. juuli 2017, 11:07
Kui kasvatada ei taha, siis ikka toetage, minil ajal ise vanad ja abitud...
Karu25. juuli 2017, 08:58
Kummaline, et see nii komplitseeritud on hetkel? Minu tütar soovis nime vahetada, kui oli 11 aastane. Soovis olla sama nimega nagu mina. Sain abielludes uue perekonnanime. Tütar oli seni oma bioloogilise isa nimega. Nimevahetus läks valutult ja mingit nõusolekut tarvis polnud. Ma ei olnud tütre isaga ka abielus olnud.
2 kärbest ühe hoobiga25. juuli 2017, 08:48
Mul sõbranna oli kaval! Ütles nn. eostajale, et uus mees tahab last lapsendada ja kui notariaalse lapsest loobumise avalduse saadab, ei pea enam elatisraha maksma. Saadud avaldusega läks ja vahetas Pärnus hoopis lapse nime ära ja siis andis mehe kohtusse, et see elatist maksaks. Kohus on pea alati naiste poolt, nii et soovitan järgi proovida ;) Lihtne ja tõhus!
25. juuli 2017, 09:27
notariaalne lapsest loobumise avaldus? ja nõuab elatist? kellelt, sellelt mehelt, kes on lapsest loobunud?
mitte midagi ei saa su jutust aru.
2 kärbest ühe hoobiga25. juuli 2017, 09:55
Täpselt nii nagu aru said on õige. Tundub jabur, aga töötas. Läkski selle sama avaldusega ja ütles, et hakkab kohe lapsendamisega pihta, aga enne vahetaks nime ära.
25. juuli 2017, 10:17
Mingit lapsest loobumist ei ole võimalik teha, tegu oli sulaselge pettusega ja lapse nimest ei sõltu ka vanemlikud õigused. Lapse saab lapsendaja lapsendada ja sellega lähevad kohustused lapsendajale.
2 kärbest ühe hoobiga25. juuli 2017, 10:47
Aga järelikult oli notaris selline võimalus olemas. Lapsest loobumise avaldus lapsendaja kasuks vms. Sõbranna oli muidugi abielus uue mehega.
Sa kärbes25. juuli 2017, 11:35
ära usu kõike, mis su sõbrannad kokku luuletavad- nii nagu sina kirjeldad, need asjad juriidiliselt päris kindlasti ei käi!
jj25. juuli 2017, 08:43
Olid ajad, kui abielud püsisid. Elu ei olnud küll meelakkumine, tuli leppida abikaasa kiiksudega, kuid pere oli ikkagi olemas, lastel nii ema kui isa. Kui paljudel oli siis olemas see ihaldatud igapäevane suur armastus ja õnn?. Ei olnud ühti, aga lastel oli kodu ja vanemad. Ja nainegi oli rohkem kindlamal pinnal kui oleks lahutatuna olnud.
Minu keskkooli lennus oli 57 õpilast. Nendest lahutatud, nüüd, kui tulemas on 50. keskkooli lõpetamise aastapäev, on vaid üksainuke. Nii et 56 harmoonilist perekonda ja suur igapäevane armastus? Kaugel sellest! 12 on juba lahkunud, 4 põetab oma haiget abikaasat. Aga kokkuvõttes on olnud kõigil inimväärne elu. Lapsed kasvasid kodudes, kus oli d mõlemad vanemad. Tehke järgi!
Tõsi küll, Meie 57-st 41-l on kõrgharidus, joodikuid ei ole. Abiellutud on vanuses alates 22-st.
25. juuli 2017, 09:30
tead, ma töötan koos naisega, kes elab koos mehega, sest lahutamine ei ole sünnis. lahku ei minda. peab koos elama, hambad risti.
see naine tuleb hommikul enne kukke ja koitu tööle, elab tööl nii kaua, kuni maja uksed õhtul kinni pannakse, siis läheb koju. või läheb metsa jooksma või läheb veel poodi jne. ja sedasi päevast päeva. suvi, kui on puhkuse aeg, on tal piin kodus olla, siis on ta ilusa ilma korral võimalikult palju väljas, metsas, aiamaal, külas....
lapsed on neil suured. armastust ei ole. on pidev saagimine ja mööda elamine. mõnikord ei räägita nädalate kaupa ühtegi sõna. mees püüab ka võimalikult vähe kodus olla.
kas see olukord on normaalne? kas seasi peab oma elu elama.
ja kui lõpuks päris vana oled ja mõtled, mis elu see on, mida ma elan. ma raiskan oma elu ainult põgenemise ja vihkamise peale.
to jj25. juuli 2017, 10:16
Ei maksa armastust ja oludest tingitud kooselu omavahel segi ajada....Akadeemiline haridus ei anna elutarkust ning minevikus oli kooselamine lihtsalt majandusliku ellujäämise ainuke viis. Tõsi mis tõsi pered olid justkui pered, kuid kas see tähendas ka ühiseid väärtushinnanguid või oli see vaid õlg- õla kõrval töötamist, rabelemist ja sooritamist. Mine võta kinni kumb mudelitest on elujõulisem, kõik on vaatenurga küsimus
Kurb on see, et meie25. juuli 2017, 08:43
kaante "naised" vahetavad elukaaslaseid nagu mehed sokke. Pidevalt ronivad ühest voodist teise jne.
Vanasti oli naistel hind. Kui näitas kleidi alt kinganina, siis mehed olid käpuli. nüüd seda ei juhtu.
...25. juuli 2017, 08:48
Teemaks on, et mees ei tunne lapse vastu huvi, aga ikka on vaja naisi kiruda?
Ha-ha25. juuli 2017, 14:23
Mehed stripiklubides ja veel lõbusamates kohtades, ei tea, kuidas see kinganina neid küll huvitama peaks ?
ja miks peakski26. juuli 2017, 11:35
Stripiklubide ja muude lõbusate kohtade teenindajad-töötajad puha naised. Ei ole meestel vaja enam kummardada ega käpuli laskuda.
Meestel selles kommentaariumis25. juuli 2017, 08:36
eriti sõnaõigust ei ole. Sest moderaator on naine ja naised on alati õiged.
Tiina25. juuli 2017, 08:10
Elu suurim probleem...lapsel isa nimi...ääääääääääää. Mõttetu eit halama oma pseudoprobleemiga.
mai25. juuli 2017, 09:29
mitte mõttetu, vaid lausa kahjulik. niisuguse ebastabiilse ha.ne jätab paremgi mees üsna kiirelt maha. ha.ni ei õpi kunagi midagi, tema pole iialgi milleski süüdi... nüüd siis nimi hambus. tädi vajaks hädasti ravi.
Jah25. juuli 2017, 09:50
Ja mõni inimene vajaks hädasti viharavi.
25. juuli 2017, 09:31
aga võib olla on väga tegus laps. ja isa kusagil taob rusikaga vastu rinda, et näed minu laps... teeb sellele rongaisale nime. milleks?=
...25. juuli 2017, 08:03
Naiste õelusel ja egoismil pole piire. Kõige tipp on see kui nad ei võimalda isal lastega kokku saada. Kooliealiste laste puhul õnnestub see hästi. Kui laps aga täisealiseks saab, muutub loodetavasti asi diametraalselt: miks ei peaks lapsed oma korralike eluviisidega isadega sidet pidama.
25. juuli 2017, 08:16
Korralikud eluviisid ei ütle midagi isa käitumise kohta lapsega, isiksusehäirete kohta, Kui laps ikka ei soovi isaga kohtuma minna siis ei ole ka emal sinna midagi teha. Vägisi ei vii ja oma koju isa laskma ei pea kõigi kodurahu rikkuma. Täisealisena ei juhtu ka midagi erilist, kontakt luuakse imiku- ja väikelaseeas, kui see jäi tegemata siis lepi tagajärgedega.
Tean, et emad laimavad ja valetavad isa kohta lastele. 25. juuli 2017, 08:34
Et see välja ei tule, siis hoitakse lapsed isast eemale.
Mehed peaksid koos elades teha proovid ära. Selgub siis ka isaks olemine. Pahatihti naised on lapsed "isadele" kaela määrinud. Tihti ka naised ise ei tea kes on tegelikult lapse isa.
Tavaliselt jääb laps emaga.25. juuli 2017, 08:34
Seni, kuni laps on suuremaks sirgunud, on ka tema aju ema soovide kohaselt isa vihkama töödeldud. Väga paljud emad, vihkavad lahutuse järel laste isa nii, et see kantakse üle ka lastele. Kõik isad ei joo parmuks ja ei hakka lastelt abi taotlema. Tavaliselt aga kirjutatakse artiklid just isasid mutta tampides. Meil on kombeks, et kes kõvemat häält teeb, see ka õigeks peetakse.
---25. juuli 2017, 08:50
Mehed ennast ise kõrvalt vaadata ei oska ja siis arvavad, et nende kohta valetatakse ja neile tehakse liiga. Mõne mehe meelest ei ole ju iga päev mõni pudel õlut ja paar kõrvalopsu naisele kõneväärtki aga kui siis naine ütleb, et mees joob liiga palju ja on vägivaldne, siis leiab mees, et naine valetab viriseb ja laimab teda.
25. juuli 2017, 09:33
tead, mina teadlikult ei räägi oma lapsega tema isast. ei ole midagi head öeldagi. halvasti öelda ei taha. ei tee takistusi lapsele, et isaga suhelda. ja mida aeg edasi, seda vähem tahab laps isaga suhelda. ja seda sel põhjusel, et kui ta isaga koos on, siis kuuleb ta ainult seda, kui vastik inimene ma olen.
me alahindame lapsi, nad suudavad ise ka otsuseid teha.
25. juuli 2017, 10:19
Emal pole vaja laimata ega midagi teha, kui isa ise karjub lapse peale ja ähvardab last tühiste asjade pärast, Laps kardab isa ja ei tunne mingit soovi temaga suhelda, kas peab laskma asja nii kaugele, et laps vajab psühhiaatrite abi ja ravi?
...25. juuli 2017, 14:38
Kui last ikka väga varakult töötlema hakatakse, siis ei tee ta kindlasti õigeid otsuseid.
Alles mõni aeg tagasi oli ajakirjanduses artikkel, milles kirjutati lapse isast, kes oli arusaamatutel põhjustel lapse ahistamise eest vahi all. Mitte keegi ei uurinud võimalust, et lapse ema oli oma "töö" korralikult teinud.
ja25. juuli 2017, 14:50
Manipuleerivaid mehi on piisavalt.
😏25. juuli 2017, 08:25
Selleks ajaks on emad tihti jõudnud teha korralikku ajupesu lapsele, nii, et mingit kondakti laps ikkagi isaga ei otsi.Isa on kõiges süüdi.Olgu ta siis paadialune või korralik pereinimene.Lapse psüühika o ema kätes.
ajupesu25. juuli 2017, 10:23
Ajupesu rasket tööd pole aega üksikemadel kõige muu kõrval teha. Lastel on silmad ja kõrvad- nad nimelt näevad, et sa pole aastaid nenede tegemiste suhtes huvi tundnud ega ka muidu nende elus osalenud ....
25. juuli 2017, 10:24
Lapse psüühika on mõlema vanema ja kogu lähikonna täiskasvanute käes ja kui sellest aru ei saada siis tulebki teatud inimestest eemale hoida, kuni laps ise on võimeline neid suhteid reguleerima. Kui teie laps vajab juba ravi hullumajas siis on see teie käitumise ja suhete peegeldus.
Sihuke tunne et õhtukas ongi ainult üksikemad tööl25. juuli 2017, 08:03
Ainult mingi vingumine ja möla
jaa-jaa25. juuli 2017, 08:51
Naiste mured ja probleemid ongi mõndade meeste meelest ainult mingi vingumine ja möla ja kui siis lõpuks naine minema läheb, siis naine halb.
mõndade meeste25. juuli 2017, 09:38
Jah25. juuli 2017, 09:54
Kui kirjutata mõne mehe, siis oleks jutt nagu konkreetsest ühest mehest, kui kirjutada mõndade, siis mitmuses ja üldistavalt
jah25. juuli 2017, 10:13
üldistamine on alati tark tegu... mõnede, mitte mõndade. koolgi vist pooleli, a tema üldistab.
vast ikka mõndade25. juuli 2017, 10:17
see klapib ütlemisega enam kui üks mõni.
Ja.jah25. juuli 2017, 11:11
Muidugi näitab kitsas grammatika tõlgendamine ja teise, täiesti võõra inimese harimatuks tunnistamine, kõrget hariduse ja harituse ja intelligentsuse taset. Kui teema kohta midagi asjakohast öelda ei ole, siis muidugi võib muidugi ka sel kombel enesetunnet tõsta.
Raivo25. juuli 2017, 07:35
Mis see nimi annab,ta juba nii suur,et varsti ise teab,mis ni,e kandma hakkab.või on see mingisugune kättemaks lapse isale?
kättemaks?25. juuli 2017, 08:09
ei tasu nii paranoiline ka olla. Samas, nimi annab isale vanaduses kergemini lapselt toetust nõuda. Kuna isa ei ole last toetanud, siis ei saa nimevahetuse soovi küll kätemaksuks lugeda.
25. juuli 2017, 09:34
nimi ei anna õigust midagi nõuda. pead tõestama, et oled ise selle lapse kasvatanud. teda toetanud jne.
kui elukohad on erinevad ja laps pole isa käest senti raha saanud. siis pole sellel ühisel perenimel mingit siduvat kohustust.
see rongaisa tõestagu, et on oma elus last toetanud.
5525. juuli 2017, 10:18
Nimega ei käi enam midagi vaid isiku koodiga
25. juuli 2017, 08:17
See ongi mingi haige fantaasia, see ei muuda isadust ega mingeid kohustusi olematuks.
//25. juuli 2017, 08:37
Haige on see, et perekonna seaduse järgi on lapsed kohustatud vajadusel ülal pidama ka selliseid vanemaid tulevikus, kes ei ole üldse laste kasvatamisse panustanud.
25. juuli 2017, 09:48
ja mida see nimi aitab? sisulisega võiks tegelda sel juhul ikka, mitte pseudoprobleemidega plähmerdada.
25. juuli 2017, 10:27
Siis tuleb kohtus tõestada dokumentidega, et isa ei ole lapse kasvatamisel osalenud ja selle alusel laps vabastatakse isa toetamise kohustusest,
aga kui on ikka pott , pann , lüpsik 25. juuli 2017, 08:42
siis tahaks ikka kindlasti vahetada seda nime ja sedaenam ,et ,,isa ,, on läinud parematele jahimaadele ,,õnne ,, otsima olgu siis see õnn kas või hullem ,aga ta onju ikkagi perest läinud .
to Raivo25. juuli 2017, 09:48
Ei tea, kas mees kättemaksuks naisele ei maksa lapsele elatist? Aga seda ei saa ju olla tegelikult, sest kättemaksuhimulised on ju ainult naised! Eks!
Raivo25. juuli 2017, 10:19
Muidugi25. juuli 2017, 11:13
Normaalne mees ennast hästi ei tunne, kui ta laps vireleb.
?25. juuli 2017, 07:25
Miks on vaja kohe panna lapsele isa perekonnanimi, kui mees ei suvatse esiteks naisega oma nime jagada?
Jah25. juuli 2017, 08:55
Kas inimesed ikka kohe üldse artiklit ei loe või ei saada sellest aru, mida loetakse. Probleem ongi ju selles, et naine tahab last oma nime peale tagasi. Mehele last vaja pole, aga tahab teda ikka oma perekonnanime peal hoida. Kas mõnele peaks veel lihtsamalt seletama ?
Ha-ha25. juuli 2017, 09:55
Mõnele ei aita, isegi puust ja punaseks. Kui ikka funktsionaalset lugemisoskust ei ole, siis seda ei ole.
üks25. juuli 2017, 07:21
mõttetu mees, nimetame teda eostajaks, oli nii kibestunud ja vastik, et ma ei saanud talt luba laps riigist välja viia. Siis lõin käega ja nüüd ma istun ja olen siin vaene. Nime vahetab laps siis ära, kui on 18.
Olen25. juuli 2017, 07:33
väga halval arvamusel naistest,nagu sina!Istun siin ja olen vaene....mujal ootavad rikkused?!Rumalad inimesed,kes näiteks Soome lähevad,lapsed kaasa veavad ja hiljem kiruvad kui halb ikka Eestis elada on.
naisuke25. juuli 2017, 07:40
veavad lapsed kaasa, pärast tulevad tagasi- lastest ei ole saanud ei eestlasi, ei soomlasi
no25. juuli 2017, 07:56
midä ta siis tegema peab,kui isa kuidagipidi ei toeta...Soomes v6ib ka ajutiselt tööd teha. Pole k6ik nii rumalad midagi ja paljud tulevad tagasi ilma kirumata...
25. juuli 2017, 08:20
Mujal makstakse siin nn naiste tööde eest korralikku palka, see on otsene põhjus, miks iga välja rändava mehe kohta lahkub 3-4 naist. Naised on Eestis eluaegsesse vaesusse määratud, nende tööd lihtsalt ühiskond ei hinda. Õigem on muidugi lahkuda juba ilma lasteta, kui haridus käes.
to /25. juuli 2017, 09:46
Statistika järgi lahkub Eestist mehi oluliselt rohkem kui naisi. Aga eks mehed on ka intelligentsemad ning töökamad ja neil on kergem mujal hakkama saada. Laisku ja rumalaid naisi ei vajata kuskil.
...25. juuli 2017, 10:16
Mõnel on ikka kõvad kompleksid ja äärmuslik soovmõtlemine.
25. juuli 2017, 10:30
Sina ole rahulikult siin ja vaene ning miskipärast on mulle väga selge, miks sa vaene oled. Raha rahaks, kuid sootuks suurem probleem on, et oled vaimult vaene ja seda paberrahaga ei kompenseeri. Tublid naised, kel on tarmukust, julgust ja ettevõtlikust sinusuguse kõrvalt jalga lasta ning omaenese töö kaudu elujärge tõsta
Yana Zoom25. juuli 2017, 07:47
Ah et tuli ja täiesti märkamatult eostas? Kui ei oska valida, kellega paljuneda, siis ei saa öelda ka muud, kui: mõttetu naine.
25. juuli 2017, 08:22
Siis peaks ema lapse lastekdusse andma, et saaks tööle minna normaalse palga eest? Lapsega naiste siin vaesuslõksus hoidmine on midagi eriti häbematut.
07,4725. juuli 2017, 20:46
Mis vahet, kuidas eostati? Laps peab süüa ja haridust saama, riideid ka ju tarvis.
Kas arvad, et need lapsed, keda ema vabast tahtest eostas, mitte pole vägistamise tagajärg, süüa ei tahagi või? Et ainult vägistamise tulemusena sündinud lapsel eluks õigus on? Või mida täpsemalt sa üritad öelda?
Ise ikka sööd või? Sa siis vägistamise tulemus?
to üks25. juuli 2017, 08:08
Vaene oled sellepärast, et oled loll.
eit25. juuli 2017, 04:20
see mõttetu hala võiks lõppeda . unistage edasi , pole ju vaja inimest tundma õppida , püksid alla ja last tegema . kogu mõistus .
Et25. juuli 2017, 09:56
eit25. juuli 2017, 20:40
Ei ole aega, targutada tarvis.
vv25. juuli 2017, 04:16
Eks poiss muudab, kui 16 saab ja heaks arvab, mis sa pabistad?