Tallinna Kalev - Espoo Ice BearsFoto: Facebook / Tallinn Kalev RFC
Spordivaria
26. juuli 2017, 15:11

Tallinna Kalevi ragbimehed nüpeldavad halastamatult soomlasi

Möödunud laupäeval võttis ragbiklubi Tallinna Kalev RFC järjekordse võidu Soome esiliigas kui kodusel Kalevi keskstaadionil alistati mäekõrguselt (65:14) Espoo Ice Bears.

Neljast mängust neljanda võidu noppinud Kalevi ragbipoisid kasvatasid sellega veelgi klubi edumaad Soome esimeses divisjonis. Viimase mängu tegi märkimisväärsemaks asjaolu, et väljakule jooksid mitmed värsked mängijad, kes näitasid head mängu. Kõigest mõne kuuga on uued mängijad teinud läbi võimsa arengu ning sellega oluliselt pikendanud Kalev RFC pinki.

Peatreener Chris Wallace’i sõnul oli laupäevane mäng vastastele erakordselt raske, sest nad tulid Tallinnasse vaid ühe varumängijaga.

Meeskonda ei olnud lihtne kokku saada ka Kalevil, sest paljud pidid jääma kõrvale töökohustuste, olümpiaragbi turniiril saadud vigastuste, aga ka ajutise mängust kõrvaldamise tõttu ning koosseis polnud lõplik veel tund enne mängu algust.

„Kalev mängis üldjoontes hästi, aga pisut läksime alt mänguplaaniga - alles teisel poolajal näitasime fännidele oma tõelist mängupilti,“ lisas Wallace.

Wallace’i sõnul ei tasu skoorist lasta end petta: „Paljude uute mängijatega platsile tulnud Espoo kimbutas meid korralikult viimaste minutiteni ning kohtunike hea töö võimaldas pealtvaatajatele kiiret ja atraktiivset mängupilti.“

Kindlasti aitas Kalevi meeste võhmale ja mängupildile kaasa nädal varem Tallinnas toimunud rahvusvaheline olümpiaragbi turniir, kus vastamisi mindi muuhulgas Soome, Islandi ja Peterburgi koondistega. Juba sellel nädalavahetusel võtavad Kalevipojad suuna Turkusse, ikka eesmärgiga tuua koju järjekordne võit.

„Turkuga ei tule kindlasti lihtne mäng – nad on väga tugev meeskond. Meie poisid veedavad hommiku seevastu laevas ja autodes, seega on Turku meestel koduväljakul märkimisväärne eelis,“ nendib Wallace.