U18 korvpall Eesti-Šveits.Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. juuli 2017, 19:58

Lisatud galerii! 

7 VÕTIT | Eesti U18 noormehed kütsid koduse EMi avamängus Šveitsile hirmsa sauna!

Eesti U18 noormeeste koondis alustas kodust EMi B-divisjoni turniiri Kalevi spordihallis 94:55 (44:31) võiduga Šveitsi üle. Õhtuleht võtab kohtumise 7 võtmeküsimuse abil tükkideks. 

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Agressiivsus! Mänguelement, mis on meie poistele varasemaltki edu tõi, lõikas tänagi. Suutsime šveitslasi kaitses nii kõvasti suruda, et positsioonirünnakust nad sisuliselt lihtsaid viskeid ei saanud. Põhiliselt teenis vastane punkte (pool)kiirrünnakutest, mis oli tihti tingitud eestlaste oma rumalustusest.  

Teise poolaega alustati just eelnimetatu metsiku agressiivsusega, mis tõi endaga 11:0 spurdi ja kohtumine oli otsustatud. 

2. Kuidas Eesti noormehed kõrgetele ootustele reageerisid?

Nii ja naa! Põhirolli kandvad mehed astusid platsile väga enesekindlalt ning tegid oma ära. Pingilt sekkunud eestlastel lõi esiti veidi vibra sisse ning kuigi tahtmist oli rohkem kui küll, siis rabistamist oli veidi liiast. Õnneks kompenseeriti see ennastsalgava võitlusega. 

3. Kas andekad korvpallurid meelitasid rahva saali?  

Mitte päriselt! Rahvast justkui saalis oli, kuid arvestades kogu kisa, kära ja reklaami, mis turniiri ümber tiirelnud oleks oodanud enamat. 2000 inimest mahutav Kalevi spordihall võis silma järgi olla umbes pooltäis. Küll aga elas kohale tulnud publik häälekalt kaasa ning toetas omasid. Arenguruumi siiski veel on! 

4. Kes olid kohtumise parimad? 

Henri Drell, on kindlasti selle suve üks suurimatest üllatajatest ning väga kõva esituse tegi ta ka avamängus. Ääremängija arvele kogunes suurepärase visketabavuse juures 20 punkti, lisaks pakkus ta publikule mitmeid ilusaid momente. Sander Raieste puudumine on sellele noormehele hästi mõjunud!

Samuti kandis ootuspäraselt kandvat rolli Matthias Tass, kes korvialust täielikult domineeris. Keskmängija kontosse 13 punkti, 8 laupalli ning 4 blokeeritud viset. 

Ära tasub märkida ka Kristian Kullamäe, kelle väljakul viibides rünnakute pärast absoluutselt muretsema ei pea. U18 koondise dirigendi arvele 9 punkti, 9 resultatiivset söötu (!) ja 5 lauapalli. Samuti muljetavaldav +- näitaja pluss 47. 

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Eesti vajab suuremat tuge pingilt. Nagu eelpool öeldud, siis põhijõud said kohe hästi minema, kuid veidi krõbedamate konkurentide vastu oleks vaja suuremat tuge ka varumeestelt. Ilmeka näite tõi esimene poolaeg, kus kahe mängujuhi võrdluses oli pingilt sekkunud Sten Saaremäeli +- näitaja kuue minutiga miinus kaheksa, põhikoosseisus alustanud Kristian Kullamäe sama näitaja pluss 21. Loodetavasti süstis teine poolaeg, kus tunduvalt pingevabamalt mängida sai, kõigisse meestesse rohkem eneseusku. 

Samuti võib veidi nuriseda pallikaotuste üle, mida kogunes ühtekokku 21. Noortekorvpallis on see aga osaliselt paratamatus, kuid kui seda elementi parandada siis läheks meie poistel veelgi lihtsamaks. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Peatreener Vaido Rego: "Kui protokollist vaatab vastu 21 pallikaotust, siis ei saa öelda, et liiga lihtsalt tuli. Peame edaspidi hoolikamad olema. Aga hea mäng soojenduseks."

Mängujuht Kristian Kullamäe: "Alguses oli väike närv sees, aga saime sellest üle. Teist poolaega alustasime enesekindlalt. Mängijad olid mängurütmiga harjunud ja tundsime vastaseid paremini. Selle pealt võit tuligi.

7. Mis saab edasi?

Eesti kohtub homme alagrupi teises kohtumises kell 18.15 Kalevi spordihallis Taaniga. 

Šveitsi ootab teises voorus Iirimaa.