Tallinna Kalevi ragbimeeskond.Foto: Facebook / Tallinn Kalev RFC
Spordivaria
31. juuli 2017, 17:30

VIIEST VIIS: Tallinna Kalevi ragbimehed tuuseldasid taas soomlasi

Tallinna Kalevi ragbimeeskond võttis laupäeval Soome esiliigas järjekordse võidu, kui alistas Turku meeskonna nende kodumurul skooriga 30:20. Sellel hooajal Soome liigas mängimist alustanud Kalev pole veel viie kohtumise järel kaotusekibedust tundnud.

Võidust hoolimata oli madin Turkuga oluliselt tasavägisem kui nädal varem Kalevi staadionil toimunud mäng Espooga. Kodupubliku ees mänginud Turku näitas head taset ning Kalev pidi endast andma kõik, et võit koju tuua.

Pinget lisas mängule asjaolu, et paljud kogenud mängijad olid eelmise mängu ja paar nädalat tagasi Tallinnas toimunud rahvusvahelise olümpiaragbi turniiri tõttu rivist väljas. Seevastu said mänguaega paljud uued mehed, kes korvasid vähese kogemuse oma südikuse ja mängutahtega.

Eriti pingeliseks kujunes teine poolaeg, mil Kalev mängis vähemuskoosseisus, sest 15 Turku mehe vastu oli Kalevil platsil vaid 13.

Nimelt sai teise poolaja alguses vaieldavatel alustel punase kaarti Mihkel Pärn ning kümme minutit enne mängu lõppu tuli vigastusega väljakult ära Guillaume Chauvet. Selleks ajaks olid kõik vahetused ära kasutatud ning nii pididki 13 kalevlast andma endast kaitsemängus kõik, et säilitada saavutatud edu.

Ragbihuvilistel on Kalevit võimalik mängimas näha juba 12. augustil, kui Kalevi staadionil võõrustatakse Tampere klubi, keda võib pidada üheks tugevamaks vastaseks.