Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo shakes hands with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric during the UEFA Super Cup football match between Real Madrid and Manchester United on August 8, 2017, at the Philip II Arena in Skopje. / AFP PHOTO / Dimitar DILKOFFFoto: DIMITAR DILKOFF
Spordivaria
8. august 2017, 23:45

NII SEE JUHTUS | Sport 08.08: Zidane mängis Mourinho üle, kergejõustik küttis kirgi (3)

Spordimaailma suurima tähelepanu kuulub sel nädalal Londonis jätkuvale kergejõustiku MMile, kuid ega muu elu seisma jää. Õhtul selgitavad Euroopa klubisarjade võitjad Madridi Real ja Manchesteri United välja, kummal on suurem õigus endale krabada Euroopa parima klubi tiitel. Õhtuleht hoiab silma peal ka kõigel muul spordimaailmas toimuval, püsi lainel! 
23:46

Ja sellega tänaseks lõpetame. Head ööd ja kohtumiseni homme!

23:45
JALGPALL

Mäng läbi! Real võitis 2:1!

Cristiano Ronaldo ja Luka Modric tänases finaalis. (DIMITAR DILKOFF)
23:30

83. minutil sekkub mängu ka Cristiano Ronaldo. Seis endiselt 2:1 Realile.

23:09
Ats Kuldkepp

52. minutil viib Isco Reali 2:0 juhtima, aga kümme minutit hiljem on Unitedi värskeimal täiendusel Romelu Lukakul vastus olemas. 

22:45
JALGPALL

Poolaeg jääbki 1:0 Madridi klubile.

22:15
JALGPALL

Casemiro viib Reali 24. minutil 1:0 juhtima!

21:54
JALGPALL

Läks lahti!

20:51
JALGPALL

UEFA Super Cupi matši alguseni on jäänud vähem kui tund aega ja algkoosseisud on väljas.

20:01
KERGEJÕUSTIK

18:18
RULLUISUTAMINE

Neljapäeval, 10. augustil algusega kell 19 leiab Tartu lähistel Aovere ja Inglimäe vahel aset 11. Tartu Rulluisumaratoni programmi avaüritus ehk tasuta ühistreening.

Ühisele uisutamisele on oodatud nii algajad kui ka kogenumad sõitjad, osalistele jagavad näpunäiteid Tartu Rulluisuklubi liikmed.

 „Eesmärk on inimestele näidata, kuidas teha sõitmine võimalikult ohutuks. Jagame neljapäeval soovijatele näpunäiteid rulluisutamise põhitõdede, nagu näiteks mäest alla sõitmise ning grupisõidu kohta,“ langetas Tartu Rulluisuklubi üks eestvedajaid Hassar Jurs saladuseloori ühistreeningul toimuva osas.

Ühistreening on eelmäng järgmiseks nädalavahetuseks. Laupäeval, 19. augustil peetakse 11. Tartu Rulluisumaratoni lasteüritused ning 7. Tartu Rulluisusprint. Päev hiljem aga tulevad stardijoonele põhidistantside (42, 21 ja 10 km) osalised.

18:17
KERGEJÕUSTIK

15:22

14:24
Zlatan jääb Zlataniks
 

On this day the universe will know: there is only one Zlatan #zlatanlegends #isbitgames

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

14:18
VÕRKPALL

Meeste võrkpallikoondis mängib sel nädalal Tallinnas Tondiraba jäähallis 3 kontrollmängu.

Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondise viimasesse ettevalmistustüklisse mahub kuus kontrollmängu. Esimesed kolm mängitakse sel nädalal samuti EM-finaalturniiril osaleva Hollandi koondise vastu.


 
EM-finaalturniiriks valmistuva Eesti koondise 9., 10. ja 11. augusti kontrollmängude vastane Holland asetseb FIVB edetabelis meist seitse kohta kõrgemal. Hollandi tabelikoht on 25-s, Eesti rahvuskoondis on juulikuu seisuga 32. kohal.
2017. aasta Maailmaliigas saavutas Holland 2. tugevusgrupis 4. koha, mis üldarvestuses andis 16. koha. 3. tugevusgrupi võitnud Eesti lõppkoht oli sel aastal teadupärast 25-s.
Väga head hooaega tegev tulpidemaa võistkond suutis end mängida ka 2018. aasta MM-finaalturniirile.

Eesti koondise kontrollmängude ajakava Tallinnas Tondiraba jäähallis:
3 mängu Hollandi koondisega:

9. augustil   kell 18:0010. augustil kell 20:00 
11. augustil kell 17:30

3 mängu Hispaania koondisega:

18. augustil kell 18:30
19. augustil kell 18:30
20. augustil kell 12:00

Mängud Tondiraba jäähallis on publikule avatud. Pilet maksab 5, sooduspilet üliõpilastele 3 eurot. 18-aastased ja nooremad ning pensionärid pääsevad saali tasuta.
Piletid müügil kohapeal.

14:04
RANNAVOLLE

13:23
JALGPALL

13:10
JALGPALL

13:01
KERGEJÕUSTIK

12:07
JALGPALL

Möödunud nädalal peeti kohtumisi Soome naiste karikasarjas ning platsil käis ka Eesti koondise kaitsja Pille Raadiku koduklubi.

Raadik ja Aland United pidasid Soome naiste karikasarjas 1/16-finaali kohtumise FC Espoo vastu, kes igapäevaselt pallib tugevuselt kolmandas liigas. Alandil ei tekkinud probleeme järgmisesse ringi edenemisega. Kohtumine võideti tulemusega 7:2. Esimene värav sündis juba üheksandal minutil, kui resultatiivne oli Jenny Danielsson. Poolajapausile mindi juba Alandi 3:0 eduseisul. Teise kolmveerandtunni jooksul suutis Espoo muuta seisu küllaltki närviliseks, kui 60. ja 64. minutil suudeti lüüa pallid Alandi võrku ning tehti seisuks 2:3. Seejärel haaras ohjad enda kätte jällegi Aland, kes lõi oma väravad 71., 75., 78. ja 83. minutil. Raadik tegi kaasa terve kohtumise.

12:05
KIIRUSAUTOMUDELITE EM

Eesti võitis kiirusautomudelite EM-il seitse medalit.


Kiirusautomudelite selle hooaja tippsündmusel saatis suur edu Eesti koondist, kes pärast aastast vaheaega võitis taas meeskondliku Euroopa karika. Individuaalselt tuuakse Ukrainast koju kolm kuld-, kaks hõbe- ja pronksmedalit.

Esimene medal tuli meile 19 sportlase konkurentsis klassis-1, kus hõbeda sai Rain Teder, millele Sven Aadla ja Lembit Vaher lisasid vastavalt 4. ja 5. koha.

Kõige rohkem võistlejaid - 25 - oli klassis-2, kus taas tuli Euroopa meistriks meie koondise raudvara Lembit Vaher, kelle need olid juba 16. tiitlivõistlused. Eestlastest oli klassis veel seitsmes Hannes Virunurm 12. Andre Luman ja 20. Jüri Gontar.

“Ega kergelt ei anta siin midagi, väiksemas klassis jäin ju esikolmikust välja, eks nüüd tuli kogemused maksma panna,” rääkis Lembit Vaher. “Muidugi olen rahul, sest töö sai tasutud.”

Klassis-3 sai 21 võistleja hulgas hõbeda Hannes Virunurm, oma panuse andsid kaheksandana lõpetanud Mart Sepp, 10. koha saanud Lauri Teder ja 15. jäänud Jüri Gontar.

Väga edukad olid meile kaks suuremat klassi, kus mõlemas võideti kaks medalit. Klassis-4 teenis kulla Tiit Luman, millele Tõnu Sepp lisas pronksi ja Mihkel Harm kaheksanda koha. Klassis-5 pani kuldse punkti Ando Rohtmets, oma teise pronksi sai Tõnu Sepp ja kaheksanda koha Raivo Rähni.

Eks üritanud olin juba mitmel-mitmel korral ja lõpuks ometi seekord kõik õnnestus,” kommenteeris Ando Rohtmets kordaminekut. “Sellel alal on vaja püsivust ja täpsust. Oma osa on ka õnnel ja kui need kolm asja kokku lähevad, siis seisadki ühel päeval poodiumi kõrgemal astmel.”

Meeskondlikku võidu sepistasid kõik kaasa teinud sportlased ja koduseinte toetusel võistelnud Ukraina oli kõva vastane, esikuuikusse mahtusid veel Saksamaa, Šveits, Venemaa ja Ungari.

Rahvusvahelise kalendris seisavad veel ees Euroopa karikavõistluste etapid, kus eestlastel on kolmes klassis liidripositsioon.

Loe rohkem