Eesti võrkpallikoondis.Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
16. august 2017, 10:05

Viimane võimalus: EMile sõitev Eesti võrkpallikoondis näitab ennast nädalavahetusel kodupublikule (2)

Meeste võrkpallikoondis mängib sel nädalavahetusel Tallinnas Tondiraba jäähallis viimased kolm kontrollmängu enne Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri, vastaseks on Hispaania.Eesti ja Hispaania asuvad värskes FIVB koondiste edetabelis kõrvuti - vastavalt 32. ja 33. kohal. Ka Hispaania osaleb 24. augustil Poolas algaval suurturniiril.

"Poistel on neis kolmes mängus väga konkreetsed ülesanded," ütles rahvuskoondise peatreener Gheorghe Cretu kontrollmängude eesmärke kommenteerides.

"Tahan näha agressiivsust blokis ja kaitses, eriti olukordades, kus jääme vastase tugeva servi surve alla ja meie vastuvõtt pole ideaalne. Samuti on minu jaoks väga tähtis, et meeskond mängiks korralikult lõpuni n-ö tähtsad punktid - need on nii geimi lõppe otsustavad pallivahetused, aga ka kergelt üle tulnud pallid, mida vahel kipume veidi lohakalt lahendama," kirjeldas Cretu konkreetseid mänguelemente, millele treenerid viimases kolmes EM-finaalturniiri eelses mängus põhitähelepanu pööravad.

Eesti on sel hooajal Hispaaniaga kohtunud juba viiel korral. Vahetult enne mais Tallinnas toimunud MM-valikturniiri mängiti Kalevi spordihallis 3 kontrollmängu. Kolmest kaks võitis Eesti (3:1 ja 3:0), teise koosseisuga mängitud kolmanda kohtumise meie koondis kaotas 2:3. 

18. juunil mängisid Eesti ja Hispaania Mehhikos Maailmaliiga 3. tugevusgrupi finaalis ja sellest duellist väljusime me võitjana skooriga 3:0.
Neljas võit tuli Belgias MM-i 3. ringi valikturniiril 20. juulil taas tulemusega 3:0.
Kokkuvõttes on selle aasta omavaheliste mängude üldskoor Eesti rahvuskoondise kasuks 4:1.

Eesti - Hispaania mängude ajakava Tallinnas Tondiraba jäähallis:
Reedel 18. augustil kell 18:30
Laupäeval 19. augustil kell 18:30
Pühapäeval 20. augustil kell 12:00

Mängud Tondiraba jäähallis on publikule avatud. Pilet maksab 5, sooduspilet üliõpilastele 3 eurot. 18-aastased ja nooremad ning pensionärid pääsevad saali tasuta.