Therese Johaug.Foto: BERIT ROALD
Talisport
16. august 2017, 14:46

Suusamaailma suurim küsimus võib igal hetkel vastuse saada (4)

Dopingut tarvitanud murdmaasuusataja Therese Johaugi saatus peaks selguma hiljemalt reedeks. Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) on norralanna karistuse pikkuse osas pead murdnud juba kaks ja pool kuud ning asjaosalised ei julge otsuse kohta prognoose teha.

„Meil pole midagi muud teha kui oodata. A- või B-plaani pole valmis mõeldud – nõustume otsusega ja tegutseme siis edasi. Praegu valmistume igatahes olümpiamängudeks,“ ütles Johaugi mänedžer Jorn Ernst Norra väljaandele VG.

Norra olümpiakomitee määras Johaugile aasta alguses 13 kuu pikkuse võistluskeelu (keeld lõppeks 18. novembril) ja kui see jääb püsima, pääseb norralanna 9. veebruaril algavale Pyeongchangi olümpiamängudele. Rahvusvaheline suusaliit nõuab talle aga pikemat karistust ja selle üle CAS endiselt juurdlebki. Johaugi olümpiaunistusele tõmbaks kriipsu peale 15 kuust pikem karistus.

Johaugi tiimi sõnul saavad nad otsuse teada ilmselt paar-kolm tundi enne seda, kui info meediasse jõuab.

Johaug andis positiivse dopinguproovi möödunud aasta 16. septembril, kui tema organismist leiti keelatud ainet klostebool. Sportlase ja tema arsti Fredrik Bendikseni väitel sattus aine Johaugi organismi Trofodermini nimelise kreemi kaudu, mida norralanna määris väidetavalt Itaalias laagris viibides oma päikesepõlenud huulte peale.