Sisuturundus
16. august 2017, 15:05

TERE, KOOL! | Miks on pähklid kooliõpilase tervisele kasulikud?

Pähklid on lapsele suurepäraseks vahepalaks koolilõuna ja õhtusöögi vahel. Mis on siis pähklite hea toime?

Kõrge toiteväärtus. Tänu oma kõrgele toiteväärtusele täidavad need imehästi kõhtu ning samas takistavad last haaramast kommide ja krõpsude järgi.

Olulised ained. Pähklites on rohkelt valku, kiudaineid, mineraale, proteiini, taimseid rasvu ja vitamiine. Näiteks peotäis pähkleid tagab poole päevasest proteiinivajadusest.

Soodustab keskendumist. Pähklid on täis antioksüdante ja üheks antioksüdantide toimeks on see, et need vähendavad stressi. Seega kui lapsel koolis (või miks mitte täiskasvanul töö juures) on pingeline periood, mis nõuab rohkelt keskendumist, siis on pähklid heaks abimeheks.

Kerge kotti pista. Pakk pähkleid on pisike, seda on kerge sulgeda ja järelikult on pähklite koolikotti või käekotti pistmine lihtsamast lihtsam.

Pikem eluiga? Muide – üks uurimus on isegi näidanud, et inimesed, kes söövad pähkleid, elavad 2-3 aastat kauem nendest, kes ei söö.

Kui pähklid magusaisu ei vähenda, siis on õige valik idamaist päritolu maius halvaa. Magus halvaa on ideaalne valik energia saamiseks neile, kel on aktiivne eluviis. Pähklipureja sebravälimusega halvaa näeb põnev välja ja maitseb imehästi. Ei ole liialt magus, pigem mahedamat sorti.

Balti Jaama Turul asuvast poest võid leida laia valiku pähkleid, kuivatatud puuvilju ja võõramaised maiuseid. Lisaks klassikalistele tervisesnäkkidele pakub pood ka erilisemaid tooteid. Näiteks on valikus naturaalsed pistaatsiapähklid, mis pole röstitud ega soolatud. Üheks poe hitt-tooteks on erinevate maitsetega kreemjad meed. Vaata ka Pähklipureja Facebooki lehte SIIT!