Rain Veidemani kontole jäi täna 13 punkti.Foto: Alar Truu
Korvpall
16. august 2017, 20:46

Eesti koondist rasketel hetkedel vedanud Rain Veideman: hea, et ei pea Kosovo karukoopasse pusima minema

Eesti korvpallikoondis pidas MMi eelvalikturniiri kolmanda kohtumise, alistades kodusaalis Makedoonia 74:65. Sellega kindlustas Eesti oma alagrupis esikoha ja ühtlasi pääsu põhivalikturniirile! Võidust olulisem ongi alagrupist edasipääs, sest enam ei pea ilmtingimata Balkanile võidu järele sõitma. 

Täna Eesti koondise kasuks 13 punkti toonud Rain Veidemani sõnul oli esimene poolaeg isegi veidi ehmatav. "Nemad panid esimesel poolajal kõik sisse," sõnas mees. 

"Kaks põhimeest tegid oma punktid ära, aga ülejäänud mehed saime õnneks kinni. Teisel poolajal neil visked enam ei läinud," selgitas tagamängija mängu kulgu.

"Paasoja, Puidet ja Keedus pressisid nende liidreid kõvasti ja tegid supertöö," kiitis Veideman võistluskaaslasi. "Võimalik, et selle tulemusena olid vastased ka mängu lõpuks väsinud ning seetõttu hakkasid eksima."

Lõppkokkuvõttes on mees rahul, et alagrupist edasi pääsemise saatus sai ära otsustatud Eestis, mitte ei pea Balkani poolsaarel jälle elu ja surma peale madistama hakkama. "Suve eesmärk sai täidetud. Mul on väga hea meel, et ei pea Kosovo karukoopasse mõisa peale pusima minema," lausus Veideman kergendatult.