Foto: TIINA KÕRTSINI
Seisukoht
17. august 2017, 16:52

Seisukoht | Süstlavahetuse lõputu õudus (16)

Lõputu õudusena näiv saaga Põhja-Tallinna süstlavahetuspunkti ümber on ajapikku muutunud nii jaburaks ja segaseks, et keskmine eestlane ei saa toimunud sündmuste virvarris enam midagi aru.

Küll pidi punkt tulema Paldiski maanteele, aga siis hakkasid sõltlased süstlaid tooma hoopis linnaosavalitsuse majja. Seejärel sai värske nõela linna vahel tiirutavast Tervise Arengu Instituudi (TAI) autost, aga see polnud ikka päris see… Lõpuks leidis TAI ruumid ühe Sitsi tänava elumaja all, aga vististi unustas kohalikele sellest rääkida, sest peagi oli vihane rahvamass, plakatid õlal, planeeritava punkti ees piketeerimas.

Kogu loo teeb masendavamaks asjaolu, et eelmainitu on vaid pool toimunust, ent ikka veel pole suudetud leida kõigile meelepärast lahendust. Kardan, et lõpuks minetavad osapooled üldse esialgse plaani – narkomaanide heaolu tagamine ja kogu olukord taandub sellele, kelle tahtmine lõpuks peale jääb. Kes võidab, näitab aeg. Hetkeolukorrast rindel: TAI jätkab punkti ehitamist ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem süüdistab sotsiaalministeeriumit seaduse rikkumises.