Foto on illustratiivneFoto: TEET MALSROOS
Krimi
18. august 2017, 09:14

Augustikuu jooksul on uppunud üheksa inimest! 

VEEÕNNETUS ORISSAARES: inimesed jäid tiirutava kaatri piiramisrõngasse (2)

Eile kella 16 paiku sai häirekeskus teate, et järelveetaval veetuubil istuvad kaks inimest ja nende ümber tiirutab tühjalt kaater. Päästjad liikusid päästepaadiga umbes kilomeetri kaugusel kaldast asuvale sündmuskohale ning pidurdasid kaatri ja aitasid kannatanud veest välja.

Esialgse info kohaselt olid Orissaares Illiku laiu läheduses tuubil istunud lapsed kukkunud lainetuse tõttu vette. Neid abistama kiirustanud täiskasvanust kaatrijuht tegi valearvestuse, mistõttu läks kaater kreeni ning juht ja ka kaatris viibinud teine reisija kukkusid vette.

Kaatrijuhil ei olnud käe ümber mootori seiskamiseks vajalikku võru ja alus ei jäänud seetõttu seisma. Kaks inimest jäid tühjalt tiirutava kaatri piiramisrõngasse, teised pääsesid iseseisvalt kaldale.

Õnnelik õnnetus!

Päästjate sõnul oli tegemist on äärmiselt õnneliku õnnetusega, mis aga oleks võinud väga õnnetult lõppeda. "Selle sündmuse näitel võib välja tuua päris mitu õppetundi. Oma ohutuse tagamiseks peaksid päästeveste kandma kõik veele mistahes alusega minevad inimesed, ka täiskasvanud!" panevad päästjad südamele.

"Kui kaatri väljalülitamiseks on ettenähtud vastav võru, tuleks seda ka kasutada. Ilmselt eile kaatrit juhtinud inimene õpib sellest sündmusest ja paneb endale edaspidi alati võru ümber käe," lisati.

Lõbusõitu teinud lastel olid õnneks seljas päästevestid.