KAITSTUD: USA saatkond Kentamanni tänavas

Foto: Andres Putting/Ekspress Meedia
Eesti uudised
18. august 2017, 17:26

Kas Tallinn on rammivate terroristide eest ikka kaitstud? (73)

Õhtuleht uuris neljapäevase Barcelona terrorismiakti  valguses, kas Tallinna linnavalitsus on valmis kaitsma jalakäijatele avatud alasid, nagu Viru tänav ja muid rahvarohkeid kohti potentsiaalsete ründajate eest.

Tallinna turvalisuse teema on juba sellest suvest üleval, kui algas Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumise kord. Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas ütleb, et analüüs, mida meie pealinnas veel turvata saab ja peab, käib pidevalt.

Kriitilisemad lõigud on juba suuresti turvatud, kõikidesse kohtadesse tõkkeid panna pole realistlik. „Viru tänava rekonstrueerimise käigus on tänavaotsale juba paigaldatud pollarid, mis takistavad autode sõitu jalakäijate alale. Ka Vabaduse väljaku ja Harju tänava ümbruses oleme kasutanud kivist „tuvisid“, mis takistavad sõidukeid. Mõningaid sissepääse veel on, kuid nendel suundadel pole potentsiaalselt ohtlikul veoautol kuigi lihtne suurt kiirust saavutada,“ räägib Aas.

TAAVI AAS: Tallinn on transpordirünnakute eest kaitstud Foto: Robin Roots

Aasa sõnul on erimeetmeid tarvis rakendada suurürituste, nagu näiteks laulupeo rongkäigu ajal, kui linn paigaldas koostöös politseiga selle trassile ligi 330 tonni jagu betoonbarjääre. 

Ester Šank Tallinna kesklinna valitsusest lisab, et linnaosas elavate inimeste turvalisuse suurendamisse panustatakse pidevalt. „Mõistagi tehakse seda veel enam maailmas toimuvate kahetsusväärsete sündmuste ajel. Nii ka läinud aastal toimunud terroriaktid mõjutasid tihendama koostööd politseiga ja suurendama patrullide liikumistihedust rahvarohketel aladel.“

Šank kinnitab, et kõigil suurtel rahvaüritustel, nagu ka EL eesistumisega seotud sündmustel, on politseivalve. „Ennekõike usaldame aga Eesti julgeolekuasutuste ohuhinnanguid ja tööd turvalisuse tagamisel.“

Kaitsepolitseiamet kinnitas eile siseministrile, et terrorioht Eestis on seni jätkuvalt madal. Politsei- ja piirivalveamet jätkab oma tavapärast tööd avaliku korra ja inimeste turvatunde tagamisel.