Jaak Joala lapselaps Carmen JoalaFoto: Kairi Parson
Saund
20. august 2017, 13:10

FOTOD | Jaak Joala lapselaps tegi lavadebüüdi (23)

Laupäeva õhtul astus Põlva Intsikurmu lauluväljakul esmakordselt lavale Jaak Joala lapselaps Carmen Joala, esitades igihaljaid laule oma vanaisa repertuaarist. 

Tütarlapselt tulid esitusele palavalt armastatud laulud „Mu kodu“ ja „Suveöö", eriti energiliselt elas publik kaasa just viimasele. Väljas ladistas küll vihma ja äikegi müristas kurjakuulutavalt, ent hetkel, mil noor ja kaunis Carmen lavale astus, oleks justkui päike taas välja tulnud. Kui enne teda oli laval üles astunud Kalle Sepp, kes lõõritas hitte Ruja repertuaarist nõnda, et publiku hulgast võis märgata mitmeid heldimuspisaraid, siis Carmeni laulmine pani publiku teraselt kuulama ja kaasa laulma. „Täitsa andekas piiga!“ kiitis üks publikus istunud vanem proua oma kõrval istunud naisele. Ka tema noogutas nõustuvalt.

Carmeni esitatud kaks laulu möödusid kiirelt kui uni - ilmselt oleks publik olnud nõus tema laulmist veel tunde kuulama. Kui tütarlaps lavalt lahkus, oli näha, kuidas üks noormees talle vastu jalutas. Tüdruk tormas joostes tema embusesse ja kallistas noormeest tugevalt. Ilmselt oli ka piigal endal seoses esimese ülesastumisega emotsioonid laes, sest seda paistis igast tema liigutusest. Käsikäes tõttas paarike kergel sammul läbi Intsikurmu muinasjutulise metsa minema, neid saatsid publiku imetlevad silmapaarid.

Laupäeva õhtul toimus Intsikurmus Eesti taasiseseisvumispäeva auks korraldatud üritus Vaba Rahva Laul, mille repertuaaris olid eestikeelsed laulud ühendkoori ja tuntud solistide esituses. Üles astusid hulk soliste, teiste hulgas Boris Lehtlaan, Grete Paia ja Siiri Sisask.