Ragnar Klavani tööpäev Liverpooli särgis midagi rõõmustavat ei pakkunud. Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
9. september 2017, 16:28

VIDEO | Täismängu kirja saanud Klavan pidi Liverpooliga puurist viis palli välja noppima (1)

Jalgpalli Inglismaa kõrgliiga neljandas voorus läks Ragnar Klavani leivaisa FC Liverpool täna võõral väljakul vastamisi Manchester Cityga. Täismängu kirja saanud eestlane paraku Punaseid täna kaotuses päästa ei suutnud ning enamik kohtumisest kümnekesi mänginud Liverpool pidi tunnistama vastaste 0:5 paremust. 

City läks kohtumist juhtima 24. minutil, kui Klavani ja täna tema paariliseks olnud Joel Matipi unisust kasutas ära Sergio Agüero. Väravavahiga üks-ühele pääsenud argentiinlane mängis osavalt kollikiprist mööda ning nahkkera veeretas rahuliku südamega nahkkera väravasse. 

Külaliste jaoks läksid asjad märksa hullemaks kuraditosin minutit hiljem, kui Sadio Mane läks võitlusesse karistusalast välja jooksnud City väravavahi Edersoniga ja sirutas jala nii kõrgele, et tabas brasiillast pähe. Peakohtunik Jon Moss ei kõhelnud hetkekski ja näitas Manele punast kaarti. Olukorra järgselt tohterdati Edersoni kuus-seitse minutit ning viidi seejärel kanderaamil väljakult minema.

37. minutist alates edasi kümnekesi mänginud Liverpool pidi oma võrgust teise palli välja korjama vahetult enne poolajavilet, kui paari meetri pealt toksas peaga palli väravasse karistusalas markeerimata jäetud Gabriel Jesus. 

Kolmandat korda kärises Liverpooli kaitseliin 53. minutil, kui jälle pääses jooksma Sergio Agüero. Väravavahiga taaskord silmitsi jõudnud ründetuus sedapuhku isetsema ei hakanud ning lükkas palli rahumeeli teda toetama tulnud Gabriel Jesusele, kellele vormistamine erilisi probleeme ei valmistanud. 

Auguline Liverpooli tagala mängiti täielikult üle ka 77. minutil, kui Benjamin Mendy hea söödu viiekastijoonele virutas väravasse Leroy Sane.

Kohtumise lõppseisu 5:0 vormistas samuti Sane, kes mängu esimesel lisaminutil filigraanselt palli vasakusse ülanurka keerutas. 

Nelja mängu järel on Liverpoolil tabelis nüüd kirjas kaks võitu, viik ning kaotus. Koduväljakul triumfeerinud City tõusis aga 5:0 võiduga vähemalt ajutiselt liiga liidriks 10 punkti peale. Täna kell 19.30 algavas kohtumises on ülelinnaklubil Unitedil võimalus aga linnarivaal tipust tõugata, kui võõral väljakul minnakse vastamisi Stoke Cityga. 

Jürgen Kloppi hoolealustel tuleb aga tänane mäng kiirelt unustada, sest juba kolmapäeval minnakse Meistrite liigas vastamisi Sevillaga. Järgmises liigakohtumises võõrustatakse kodusel Anfieldil Burnleyt. 

Tänase kohtumise pikemad tipphetked: