Pilt on illustreerivFoto: Anni Õnneleid
Krimi
9. september 2017, 20:45

Maardu kortermaja põlengus sai kannatada seitse inimest

Maardus süttis laupäeva õhtul põlema viiekordne elumaja. Ehkki elanikud jõudsid ise abi kutsuda, märkasid möödujad ka akendel nutvaid ja appi hüüdvaid lapsi.

Esimese teate põlengust Kallasmaa tänaval sai häirekeskus kell pool seitse õhtul. Samast majast hädaabinumbrile helistanute sõnul olid viiekorruselise kortermaja korruste koridorid suitsu täis ja suits tungis juba ka korteritesse. Majast mööda sõitnud inimese sõnul oli näha ka aknast välja ulatuvaid leeke. Ühel aknal märkasid möödujad väikeseid lapsi, kes nutsid ning hüüdsid appi.

Päästjad kiirustasid sündmuskohale, asusid tihedas suitsus põlengukohta otsima ning inimesi hoonest välja aitama. Kell 18.52 oli põlengukoht leitud ning tulele piir pandud. Tulekahju oli ühiselamutüüpi majas, kus viienda korruse koridoris põles olmeprügi. Suitsuga olid täitunud ka hoone viimased kaks korrust.

Päästjad kontrollisid üle maja viienda korruse korterid ja juhatasid neis viibinud inimesed majast välja, et kiirabi saaks nad üle vaadata. Seitse inimest, neist kolm last ning neli täiskasvanut, viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse. Ülejäänud nelja majast välja toodud inimest ei olnud tarvis haiglasse viia. Ka neljanda ja kolmanda korruse korterid vaatasid päästjad üle, veendumaks, et neis viibivate inimestega on kõik korras.

20.18 olid päästetööd lõpetatud. Ruumide tuulutamine kestab siiani. Maja viies korrus sai kuumuse ja suitsu tõttu kahjustusi.

Viienda korruse koridori lõpus, evakuatsiooni väljapääsu ees põles sinna ladustatud praht – vana mööbel jms. Ehituslike eripärade tõttu pääses tulekahjust tulnud suits kergesti koridori laiali ja mööda trepikoda ka teistele korrustele.