Film
26. september 2017, 11:35

MÄLUMÄNG | Kinodesse on tulemas film „Mässaja rukkis“! Mälumängu võitjad on selgunud!

Mäng on lõppenud. Võitjad on Maila K., Andrus R., Kristiine L., Kaire L. ja Aiki L.. Võitjatega võetakse ühendust.

-----------------------------------------------------------------

ACME Film korraldab mälumängu, milles osalejate ja kontakti jätnute vahel loositakse välja 5x2 kinopiletit filmile MÄSSAJA RUKKIS.

Mälumängus saab osaleda 27. septembrini. Võitjaid teavitatakse pärast mängu lõppemist ühe nädala jooksul e-maili teel.

20. sajandi keskpaiga New Yorgis toimuv biograafiline film jutustab J. D. Salingerist (Nicholas Hoult "Mad Max: Raevu tee", "X-Meeste" filmid) ja näitab, kuidas ta leidis inspiratsiooni, loomaks Ameerika klassika "Kuristik rukkis" ning selle armastatud peategelane Holden Caulfield. Film heidab valgust sündmustele, mis kujundasid noort kirjanikku, ning talle mõju avaldanud inimestele, keda ta edu taga ajades kohtas – eeskätt ta mentorile Whit Burnettile (keda kehastab telesarjast "Kaardimaja" tuntud Kevin Spacey). Juhendaja ja töökaaslaste pideva toega (ja Holdeniga alati enda kõrval) suudab Salinger elus suurimad takistused ületada – alates murtud südamest koletu sõja pikaajaliste mõjudeni. Viimaks avaldab ta romaani, mis talle kuulsust toob. Kirjandusmaastikul edu saavutamise kõrval näeme ka, kui vaevarikas võib loomeprotsess olla ning kuidas Salinger maksab oma kunsti eest väga kõrget hinda. Film keskendub kunstilise väljendamise poole püüdlemisele ja näitab, kui kaugele kire nimel minnakse, ning on samas lugu J. D. Salingeri meistriteose valmimisest.

1. Mis aastal ilmus romaan "Kuristik rukkis"?
2. Mis on raamatu "Kuristik rukkis" peategelase nimi?
3. Filmis kirjanik J. D. Salingeri kehastav näitleja Nicholas Hoult kinnitati hiljuti taas ühe kuulsa kirjaniku filmirolli. Keda ta hakkab kehastama?
4. Filmis J. D. Salingeri mentorit kehastav Kevin Spacey on kahekordne Oscari-võitja. Mis filmid talle kuldmehikese tõid?
5. 8. detsembril 1980. aastal tappis Mark David Chapman ühe väga kuulsa inimese. Pärast mõrva võttis ta taskust raamatu "Kuristik rukkis" ja asus rahulikult seda lugema. Kelle oli ta äsja tapnud?
6. Ühel kuulsal USA rokkbändil on romaanist “Kuristik rukkis” inspireeritud laul, millel ka raamatuga sama pealkiri. Mis bändiga on tegu?