Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
19. oktoober 2020, 12:11

ÄRA EKSI: üks asi, mida kunagi peale vahatamist teha ei tohi! (2)

Londonis tegutsev iluteenindaja hoiatab kõiki naisi ohu eest, mis võib neid ähvardada pärast bikiinivahatamist.

34-aastane Chloe Scriminger on professionaalne vahataja ning viie ilusalongi omanik. 15 aastat naisi siledamaks vahatanud Chloe tahab tõsta naiste teadlikkust. 

"Enamus inimesi ei mõista, kuidas oma ihu eest pärast vahatamisprotseduuri hoolitsema peaks, kuigi see on väga oluline," selgitab ta.

Scriminger räägib, et pärast bikiinivahatamist kulub kaheksa tundi, et folliikul sulguks.

Kui enne selle sulgumist minna jõusaali või teha trenni, siis pääsevad bakterid sisse ja põhjustavad rekatsiooni nimega follikuliit. Tegu on siis karvanääpsu põletikuga. Sageli mädase versiooniga.

Tekivad pisikesed ja valusad punnid kohta, kus enne karv kasvas. Enamasti väga ebameeldiv , kuid esiti mitte väga tõsine probleem, sest kaob tavaliselt iseenesest.

Kui juhtum raskem ja folliikul kahjustada saanud, siis võib sügavam vorm põhjustada armistumist. See tähendab ka seda, et sinna enam karv tagasi ei kasva.

Et seda kõike vältida, siis tuleks pärast vahatamist 24-48 tundi oodata ja piirkonnal rahuneda lasta. Paistetuse ja ebamugavuse korral võib abi saada ka aaloe geelist ja jääkotist.

Chloe lisab, et pärast vahatamist oleks hea aluspesust vabaneda ja kehal hingata lasta. Kindlasti peaks kantav pesu olema heast materjalist ja hingav.

Nahaärritust võib soodustada ka pärast vahatamist seebi - eriti lõhnastatud, kasutamine.