Petteri Koponen.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
19. september 2017, 15:57

Soome kossuäss Petteri Koponen: aasta tagasi oli surm väga lähedal

Üleeile lõppesid Euroopa korvpallimeistrivõistlused, mille üks alagrupiturniiridest toimus Helsingis ning soomlased said rõõmustada nelja võidu üle. Nende koondist esindas ka kauane Petteri Koponen. Kuid halvimal juhul võinuks kõik minna teisiti...

Täna peab Koponen tähistama oma teist sünnipäeva. Täpselt aasta eest sattus ta Barcelonas taksoga sõites autoõnnetusse. Ta viidi kohe haiglasse. Turvavöö hoidis ära kõige hullema, kuid mehe peavigastused olid tõsised.

Kui tema ema Sonja Barcelonasse lendas ja haiglasse jõudis, nägi ta poja voodi ääres tolle meeskonakaaslast Tyrese Rice'i palvetamas.

Koponen paranes üllatavalt kiirelt ning sai juba poolteist kuud hiljem taas mängida. Kuid õnnetusjärgsed nädalat olid karmid. "Nädal pärast haiglast koju saamist tundsin end juba tugevamana ning ütlesin emale ja Lindale (Petteri abikaasa - toim), et läheme õige kohvikusse. Jaksasin kõndida ehk sada meetrit, kui sees hakkas kõik keerama ja oksendasin nii palju, et ema ja Linda peaaegu tassisid mu koju tagasi. See oli raske aeg," vahendas Koponeni meenutusi Iltalehti.

Kõigele vaatamata rõhutab Koponen üha, kui õnnelik peab ta  kõigele vaatamata olema. "See oli sekundi või kahe küsimus. Nägin hiljem teksost tehtud pilte, minupoolne uks oli täiesti sodi. Arst rääkis mitmel korral, et turvavööta poleks mind ilmselt enam elavate kirjas."