Dominic Solanke kahetseb luhatud võimalusi. Foto: LINDSEY PARNABY
Jalgpall
19. september 2017, 23:38

VIDEO | Mannetu Liverpool pidi liigakarikas tunnistama Leicesteri paremust (1)

Jalgpalli Inglismaa liigakarikas ehk Carabao Cupi kolmandas ringis läksid vastamisi kaks Premier League'i klubi, Ragnar Klavani leivaisa FC Liverpool ning tunamullune riigi meister Leicester City. Tänasest kohtumisest väljus üllatuslikult võitjana koduväljakul pallinud Leicester 2:0. 

Jürgen Klopp oli tänaseks mänguks teinud hunniku muutusi. Võrreldes nädalavahetusel Burnleyga väljakule jooksnud koosseisuga alustas täna ainult trio Ragnar Klavan, Coutinho ja Andy Robertson. 

Samamoodi oli ründekolmikusse lülitatud meeskonna suvine täiendus Alex Oxlade-Chamberlain, kes senimaani oli Liverpooli mängudes platsile saanud vaid vahetusmeeste pingilt. 

Algkoosseisu alustanud Klavanil avapoolajal palju tööd ei olnud. Pigem sai eestlane näidata oma palliga ümberkäimise oskust ning rahulikult ettepoole söötu lükata. 45minutilise mängu järel oli Liverpooli pallivaldamise protsent müstilisena tunduv 72%. Paraku ei realiseerinud ülekaal siis veel väravaks. 

Ka teisel poolajal oli üritavamaks pooleks Liverpool, kuid Leicester näitas, et ka nemad oskavad hambaid näidata. Nii ka juhtus!

65. minutil suutis Liverpool küll ära klaarida kodumeeskonna nurgalöögi, kuid olukorra järgselt uuesti kasti mängitud palli lükkas Rebaste kapten Wes Morgan peaga edasi ning nahkkera põrkas ette Shinji Okazakile, kelle löök (väikese rikošetiga Robertsonist) Liverpooli väravat kaitsnud Danny Wardi seljataha lendas.  

Liverpooli kirstunaelaks sai Leicesteri teine tabamus. 78. minutil teenis Leicester süütust olukorrast küljeaudi ning mängu visatud pall lükati jooksu peale ette Islam Slimanile, kes oli äsja vabanenud Ragnar Klavani haardest. Paar kiiremat jooksusammu teinud alžeerlane edestas veel mõnda Liverpooli pallurit ning siis virutas nahkkera täiest südamest täiega risti. 

Sealjuures oli viimasel kümnel minutil rohkem õhus kodumeeskonna kolmas kui Liverpooli auvärav. Ragnar Klavan sai kirja täismängu ning teenis 75. minutil ka kollase hoiatuskaardi. Liverpooli järgmine kohtumine võtab aset laupäeval, kui reisitakse Premier League'i raames taaskord Leicesteri.