Eesti uudised

Riik võtab kõik erakoolide "karbikulud" taas enda kanda (9)

LISA KOMMENTAAR

Room20. september 2017, 10:10
Põhimõtteliselt õige otsus. Oleks muidugi lihtsam, kui kogu riigipoolne toetus arvestataks pearahasse, mida makstakse siis igale koolile vaatamata selle kuulumisele. Praegune olukord on loogikavastane. Kui mõned lapsevanemad suudavad maksta koolile omalt poolt peale (toetades sellega siiski kogu koolisüsteemi), siis neid karistatakse sellega, et osa riigitoetust võetakse lihtsalt ära. Tundub sellise proletaarse kättemaksuna vastikute vereimejatest kodanlaste vastu. Võrdleksin seda kahepalgelisust NEPiga NLiidus.
vanaema20. september 2017, 08:24
arvestades praeguse olukorraga tavakoolides kus toimub pidev teineteise peksmine ja mõnitamine kuni raskete kehavigastuste tekitamiseni välja on erakoolid väga teretulnud
kuna ülehaibitud eliitkoolid kasvatavad enamasti ülbikuid siis ongi neile kes tahavad rahulikult õppida ainuõige tee erakool
Jep20. september 2017, 08:10
Nupukal ärimehel tasub ka praegu ERAkooli pidamine ennast ära, mõni on asunud isegi laienema, üks kool Eestis ja teine nt Hispaanias.
Mis nüüd viga, kui kõige suurem kuluartikkel riigi kanda õnnestub sokutada, õppemaks jääb puhtalt oma taskusse. Kurb, et selle pealt peab ka seda 33% maksma, aga see summake on optimeeritav, välispangad aitavad.
juta20. september 2017, 08:00
Iga lapsega peaks kaasas olema võrdne raha ja iga lapsevanem otsustab kuhu kooli lapse paneb. Kas teeb oma lapsele eraldi kooli või saadab ta kooli teiste laste juurde. Kui tahab erakooli siis peabki rohkem maksma. Varsti on igal lapsel oma kool ja riik aina maksab.
20. september 2017, 10:18
järgmine sotside valimislubadus kõlab: igale lapsele oma õpetaja!
Küsimus20. september 2017, 07:18
Kas poliitikud teavad, mis tähendab ühe kooli loomine ja vaimne ülesehitamine? See töö nõuab aastaid ja väga suurt pühendumist ning tahtmist. Ligi ei andnud, Ratas annab ülalpidamiskulud.
Mida järgmine pol. jõud asjast arvab? Eestis pole nii ebastabiilses olukorras küll enam mingit mõtet erakoolile mõelda.
20. september 2017, 10:20
Valimiste eel võib kõike lubada.
Tegemist20. september 2017, 07:16
on rahva raha kantimisega, mitte erakoolidega. ERA- on vaid see, mille maksab selle omanik kinni. Huvitav oleks teada saada, kas selle kantimise taga on taas Mailis Reps? Palju talle maksti ja kas Kapo on juba mikrid ja kaamerad üles seadnud?
20. september 2017, 10:20
Kas Repsi lapsed käivad mõnes erakoolis?