Foto: Teet Malsroos
Ilm
20. september 2017, 14:01

Soe ilm tuleb tagasi: nädalavahetus toob kuni 20 kraadi (5)

Ilmateenistuste andmetel ootab veel homme ees vihmane ilm, kuid nädalavahetusel sadu taandub ning temperatuur tõuseb 20 kraadini.

Neljapäeva öösel ulatub Läänemereni Venemaa põhjaaladel püsiva kõrgrõhuala serv ning on vaid üksiku vihmasabina võimalus. Võib tekkida udu. Puhub nõrk ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on 5-10 kraadi, rannikul paar pügalat enam.

Päeval läheneb Musta mere äärest uus madalrõhkkond, selle põhjaserv laieneb Balti riikide suunas ja saju tõenäosus suureneb - ennelõunal on laiguti vihmahooge, pärastlõunal jõuab Kagu-Eestisse tihedam sajuala, mis laieneb edasi põhja poole. Ida- ja kirdetuul tugevneb 5-10, õhtupoolikul põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 13-16 kraadi.

Reede öösel jõuab lõunakaarest madalrõhulohk ühes sooja õhumassiga, mille eel liikuv pilvemass laieneb üle Eesti. Sajab vihma, vastu hommikut pole kohati ka äike välistatud. Puhub tugev kirde- ja idatuul, puhanguid on 15 m/s. Õhutemperatuur on 8-13 kraadi.

Päeval eemaldub madalrõhulohk Läänemere kohale ja selle järel Eestis pilved hõrenevad ning saju võimalus väheneb. Tuul jääb veidi nõrgemaks ning puhub idast ja kagust. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja Loode-Eestis kuni 15 kraadini, sügavamal sisemaal 17-20 kraadini.

Laupäeval saab Venemaa põhjaalade kohal laiuv kõrgrõhuala Läänemere ääres ülekaalu. Pilved hajuvad ja ilm on sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 7-11, rannikul kuni 14, päeval 16-20 kraadi.

Pühapäeval muutub kõrgrõhuala veel jõulisemaks. Ilm on sajuta. Laialdaselt selge taeva ja nõrgeneva idakaare tuulega on öösel soodsad tingimused õhutemperatuuri languseks sisemaal 5 kraadi ümbrusse, meretuulega rannikul jääb üle 10 kraadi, päeval tõuseb 16-20 kraadini.