Valga meeskond kevadel meistriliiga mängul.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
21. september 2017, 15:40

Raha võtnud ja plehku pannud Valga/Valka mänedžer õigustab end Läti meedias

Korvpalliklubi Valga/Valka tabas skandaal, sest suvel mänedžeriks värvatud Janis Tiltinš võttis klubi krediitkaardiga välja sularaha ja kadus üle piiri lõuna poole. Osa rahast pidigi minema mehe palgaks, kuid Valga president Margus Lepik rääkis mõne päeva eest meedias, et mänedžer võttis rohkem raha kui tohtinuks.

Tiltinš aga väitis Läti portaalile Delfi, et võttis ainult temale ette nähtud raha, mida klubi polnud talle mitu kuud maksnud. Kui Lepik ei rääkinud täpsetest summadest, siis Tiltinš ei varjanud neid. Mänedžeri väitel võttis ta klubi kontolt 3200 eurot, millest 2400 eurot moodustas tema palk ning ülejäänud 800 oli ta isiklikest vahenditest kulutanud klubi heaks.

Lepik oli suvel öelnud Tiltinšile, et too saab palga kätte siis, kui sügisel klubile esimesed vahendid laekuma hakkavad. Lätlasest mänedžer märkis, et kuivõrd klubil poleks hea üksikisikuga arveldada, sõlmiti leping juriidilise isikuga. Tolle nimel esitatud arveid pole klubi tasunud ning see oligi raha, mille ta lisaks oma palgale välja võttis.

Ta märkis, et teatud väljamakseid on teinud Valka pool tänu tolle linnapeale Vents Armands Krauklisele, kuid mitte Eesti pool.